Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Fajny przepis Wieprzownia po neapolitańsku spolszczona

Grupy

Szukaj w grupach

 

Fajny przepis Wieprzownia po neapolitańsku spolszczona

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-10-26 19:18:48

Temat: Fajny przepis Wieprzownia po neapolitańsku spolszczona
Od: "nightmen" <nightmen(wytnij to)@poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam ,chciałbym się z wami podzielić grupowicze super przepisem na danie
jednogarnkowe ,wsumie to przepis dla tych którym sie znudziły kotlety
schabowe
ale też dla wielbicieli wszelkiego rodzaju pieczenie
Składniki :
-1.5 kg schabu bez kości związać jak szynke sznurkiem
-1.5 kg cebuli surowej pokroić w piórka
-3 ząbki czosnku przeciśnietego przez praske
-1 duża marchwe pokrojona w grube plastry
-0,5 kg parzonego boczku pokrojonego w kosteczkę
-sól , pieprz, warzywko ,1 kostka rosołu warzywnego
-oregano , bazylia ,tymianek
W dużym , najlepiej żeliwnym garnku (lub garnku z grubym dnem) wytapiamy z
boczku tłuszczyk , dodajemy marchew i czosnek , po chwili jak się to trochę
przesmaży dodajemy cebulę i mieszamy aby wszystko pokryło sie tłuszczykiem ,
pomiedzy to wkładamy mięsiwo i zaleamy woda tak aby zakryć mięso , i tak na
wolnym ogniu gotujemy około 2 godzin , wyciagamy mięso ,ściągamy sznrek
kroimy w plastry , a sos który pozostał zalemy pól szklanki wina i
zagęszczamy łyżka mąki .
Podajemy z przeszennym chlebem lub ryżem lub pieczonymi ziemniakami.
Pozdrawiam i zycze smacznego Juliusz


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-11-17 13:26:56

Temat: Re: Fajny przepis Wieprzownia po neapolitańsku spolszczona
Od: "Onet" <k...@o...eu> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "nightmen" <nightmen(wytnij to)@poczta.onet.pl> napisał w
wiadomości news:ehr1mo$tdd$1@news.onet.pl...
> Witam ,chciałbym się z wami podzielić grupowicze super przepisem na danie
> jednogarnkowe ,wsumie to przepis dla tych którym sie znudziły kotlety
> schabowe
> ale też dla wielbicieli wszelkiego rodzaju pieczenie
> Składniki :
> -1.5 kg schabu bez kości związać jak szynke sznurkiem
> -1.5 kg cebuli surowej pokroić w piórka
> -3 ząbki czosnku przeciśnietego przez praske
> -1 duża marchwe pokrojona w grube plastry
> -0,5 kg parzonego boczku pokrojonego w kosteczkę
> -sól , pieprz, warzywko ,1 kostka rosołu warzywnego
> -oregano , bazylia ,tymianek
> W dużym , najlepiej żeliwnym garnku (lub garnku z grubym dnem) wytapiamy z
> boczku tłuszczyk , dodajemy marchew i czosnek , po chwili jak się to
> trochę przesmaży dodajemy cebulę i mieszamy aby wszystko pokryło sie
> tłuszczykiem , pomiedzy to wkładamy mięsiwo i zaleamy woda tak aby zakryć
> mięso , i tak na wolnym ogniu gotujemy około 2 godzin , wyciagamy mięso
> ,ściągamy sznrek kroimy w plastry , a sos który pozostał zalemy pól
> szklanki wina i zagęszczamy łyżka mąki .
> Podajemy z przeszennym chlebem lub ryżem lub pieczonymi ziemniakami.
> Pozdrawiam i zycze smacznego Juliusz
>Wtam !
Przepis bardzo mi się podoba, ale chciałabym się dowiedzieć po co
związujęmy polędwicę wieprzową ( schab ) sznurkiem ? Pozdrawiam.
Dominika.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-11-17 14:07:23

Temat: Re: Fajny przepis Wieprzownia po neapolitańsku spolszczona
Od: Gosia Plitmik <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Onet napisał(a):

> Przepis bardzo mi się podoba, ale chciałabym się dowiedzieć po co
> związujęmy polędwicę wieprzową ( schab ) sznurkiem ? Pozdrawiam.

Co by miał ładny kształt i sie nie rozleciał

--

Gosia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Spokój czy to tak wiele?
LINK
zdobyłem adres do Pana
CZY?
Masło orzechowe - gęstość a smarowalność

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »