| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-10-26 19:18:48
Temat: Fajny przepis Wieprzownia po neapolitańsku spolszczonaWitam ,chciałbym się z wami podzielić grupowicze super przepisem na danie
jednogarnkowe ,wsumie to przepis dla tych którym sie znudziły kotlety
schabowe
ale też dla wielbicieli wszelkiego rodzaju pieczenie
Składniki :
-1.5 kg schabu bez kości związać jak szynke sznurkiem
-1.5 kg cebuli surowej pokroić w piórka
-3 ząbki czosnku przeciśnietego przez praske
-1 duża marchwe pokrojona w grube plastry
-0,5 kg parzonego boczku pokrojonego w kosteczkę
-sól , pieprz, warzywko ,1 kostka rosołu warzywnego
-oregano , bazylia ,tymianek
W dużym , najlepiej żeliwnym garnku (lub garnku z grubym dnem) wytapiamy z
boczku tłuszczyk , dodajemy marchew i czosnek , po chwili jak się to trochę
przesmaży dodajemy cebulę i mieszamy aby wszystko pokryło sie tłuszczykiem ,
pomiedzy to wkładamy mięsiwo i zaleamy woda tak aby zakryć mięso , i tak na
wolnym ogniu gotujemy około 2 godzin , wyciagamy mięso ,ściągamy sznrek
kroimy w plastry , a sos który pozostał zalemy pól szklanki wina i
zagęszczamy łyżka mąki .
Podajemy z przeszennym chlebem lub ryżem lub pieczonymi ziemniakami.
Pozdrawiam i zycze smacznego Juliusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-11-17 13:26:56
Temat: Re: Fajny przepis Wieprzownia po neapolitańsku spolszczona
Użytkownik "nightmen" <nightmen(wytnij to)@poczta.onet.pl> napisał w
wiadomości news:ehr1mo$tdd$1@news.onet.pl...
> Witam ,chciałbym się z wami podzielić grupowicze super przepisem na danie
> jednogarnkowe ,wsumie to przepis dla tych którym sie znudziły kotlety
> schabowe
> ale też dla wielbicieli wszelkiego rodzaju pieczenie
> Składniki :
> -1.5 kg schabu bez kości związać jak szynke sznurkiem
> -1.5 kg cebuli surowej pokroić w piórka
> -3 ząbki czosnku przeciśnietego przez praske
> -1 duża marchwe pokrojona w grube plastry
> -0,5 kg parzonego boczku pokrojonego w kosteczkę
> -sól , pieprz, warzywko ,1 kostka rosołu warzywnego
> -oregano , bazylia ,tymianek
> W dużym , najlepiej żeliwnym garnku (lub garnku z grubym dnem) wytapiamy z
> boczku tłuszczyk , dodajemy marchew i czosnek , po chwili jak się to
> trochę przesmaży dodajemy cebulę i mieszamy aby wszystko pokryło sie
> tłuszczykiem , pomiedzy to wkładamy mięsiwo i zaleamy woda tak aby zakryć
> mięso , i tak na wolnym ogniu gotujemy około 2 godzin , wyciagamy mięso
> ,ściągamy sznrek kroimy w plastry , a sos który pozostał zalemy pól
> szklanki wina i zagęszczamy łyżka mąki .
> Podajemy z przeszennym chlebem lub ryżem lub pieczonymi ziemniakami.
> Pozdrawiam i zycze smacznego Juliusz
>Wtam !
Przepis bardzo mi się podoba, ale chciałabym się dowiedzieć po co
związujęmy polędwicę wieprzową ( schab ) sznurkiem ? Pozdrawiam.
Dominika.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-11-17 14:07:23
Temat: Re: Fajny przepis Wieprzownia po neapolitańsku spolszczonaOnet napisał(a):
> Przepis bardzo mi się podoba, ale chciałabym się dowiedzieć po co
> związujęmy polędwicę wieprzową ( schab ) sznurkiem ? Pozdrawiam.
Co by miał ładny kształt i sie nie rozleciał
--
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |