Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Farsz

Grupy

Szukaj w grupach

 

Farsz

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 130


« poprzedni wątek następny wątek »

91. Data: 2012-02-29 11:28:11

Temat: Re: Farsz
Od: czeremcha <1...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

On 29 Lut, 11:47, "Qrczak" <q...@g...pl> wrote:

> Normalne by się w takiej piramidzie wysokiej pokruszyły.

E, nie... Jeśli są leciutkie /czyt. więcej w nich powietrza, niż
ciasta - a pęcherzyki na zdjęciu widać/ to będą właśnie jak ta ich
druga nazwa - czyli chrust. Leciutkie - i górę niezłą można z nich
ułożyć.

Ania

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


92. Data: 2012-02-29 12:12:11

Temat: Re: Farsz
Od: "Qrczak" <q...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia dzisiejszego niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
> W dniu 2012-02-29 11:47, Qrczak pisze:
>>
>> I w dodatku te potwornie przecukrzone.
>
> Myślę, że to makijaż.

Czyli muszą mieć jakiś widoczny feler. Przeca ładni się makijażować nie
muszą.

Qra

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


93. Data: 2012-02-29 18:34:00

Temat: Re: Farsz
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 29 Feb 2012 09:01:08 +0100, Qrczak napisał(a):

> Dnia dzisiejszego niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
>> Ikselka pisze:
>>> Dnia Mon, 27 Feb 2012 13:10:58 -0800 (PST), czeremcha napisał(a):
>>>> On 27 Lut, 21:51, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>>>>
>>>>> Dlaczego z płuckami? - szponder (dla tłustości) plus inne mięsko z
>>>>> rosołu są pyszne w pierogach.
>>>> Ale z płuckami są inne... Moja córka kiedyś najadła się babcinych z
>>>> płuckami myśląc, że to z siekanymi pieczarkami ;-) I smakowały! Mimo,
>>>> że z płuckami są błe...
>>>
>>> Ja też jadłam z pluckami, u cioci, i to wiele razy. I wiedziałam z czego
>>> jest nadzienia, i mi pierogi super smakowały, boskie były.
>>> Jednak w kwestii samodzielnego zrobienia mam "blok" na etapie żtp
>>> wstępnym - kupowania, widoku i macania tych płucek, krojenia,
>>> gotowania, mielenia... 3-P
>>
>> Największe i najobrzydliwsze danie jakie jadłam - krokiety z płuckami u
>> koleżanki. Bleeee. Jestem odważna w próbowaniu nowych smaków, ale to...
>
> Przebijam: biały barszcz na dudkach. Pyszota niestety niedostępna już.
>
> Qra, ale ja to generalnie wyżrę z mlaskaniem wszystkie wnętrzności

Ja też. I różne wystające końcówki.
--

XL właśnie po 20 sztukach kurzych łapek, mniam :-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


94. Data: 2012-02-29 18:44:46

Temat: Re: Farsz
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 29 Feb 2012 11:09:52 +0100, medea napisał(a):

> W dniu 2012-02-29 00:01, Ikselka pisze:
>> Dnia Tue, 28 Feb 2012 22:05:25 +0100, medea napisał(a):
>>
>>> No dobra, dobra, a gdzie Twoje faworki?
>> Tutaj:
>> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/24ed52d3ee84c37b
.html
>> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1e8ba5d50f913de0
.html
>>
>
>
> No i? Strasznie twarde były, co nie? ;-P
>

Pytasz czy stwierdzasz?
--

XL były jak trzeszcząca chmurka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


95. Data: 2012-02-29 18:45:28

Temat: Re: Farsz
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 29 Feb 2012 11:27:52 +0100, Stefan napisał(a):

> Użytkownik "Qrczak" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:4f4ddb41$0$1222$65785112@news.neostrada.pl...
>> Dnia dzisiejszego niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
>>
>> Przebijam: biały barszcz na dudkach. Pyszota niestety niedostępna już.
> Biały barszczyk na letkich!!!!! I kotleciki z gryfa!!!! Móżdżek w
> jajeczku!!!!

Móżdżek moze być i bez jajeczka... zapiekany.... mniam!


--

XL tylko skąd cielecy, skąd???

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


96. Data: 2012-02-29 18:47:08

Temat: Re: Farsz
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 29 Feb 2012 11:47:23 +0100, Qrczak napisał(a):

> Dnia dzisiejszego niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
>> W dniu 2012-02-29 00:01, Ikselka pisze:
>>> Dnia Tue, 28 Feb 2012 22:05:25 +0100, medea napisał(a):
>>>
>>>> No dobra, dobra, a gdzie Twoje faworki?
>>> Tutaj:
>>> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/24ed52d3ee84c37b
.html
>>> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1e8ba5d50f913de0
.html
>>
>> No i? Strasznie twarde były, co nie? ;-P
>
> Nna pewno. Normalne by się w takiej piramidzie wysokiej pokruszyły.
> I w dodatku te potwornie przecukrzone.

Tę piramidę układałam z mamaszczeniem, jak bierki. Połamało sie sporo, ale
te od razu szły do buźki 333-)
--

XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


97. Data: 2012-02-29 18:49:34

Temat: Re: Farsz
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 29 Feb 2012 03:23:56 -0800 (PST), czeremcha napisał(a):

> On 28 Lut, 15:28, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>
>> No właśnie już doszłam do tego metodą dedukcji. Ale... czym Ty te kulki
>> rozwałkowujesz? Wałkiem, czy plasku-plasku?
>> :-)
>
> Wałkiem. Rozplaskiwanie w palcach musiałabym okupić niedospaną nocą /
> cieśń nadgarstka/.
>
> Są tacy, jak moja koleżanka, która w palcach rozpłaszcza. Ale jej
> pierogi były przez to /jak dla mnie/ za bardzo ciastowate.
>

Chyba moja babcia tak musiała robić, bo jej pierogi też były ciastowate...


--

XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


98. Data: 2012-02-29 18:50:39

Temat: Re: Farsz
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 29 Feb 2012 03:28:11 -0800 (PST), czeremcha napisał(a):

> On 29 Lut, 11:47, "Qrczak" <q...@g...pl> wrote:
>
>> Normalne by się w takiej piramidzie wysokiej pokruszyły.
>
> E, nie... Jeśli są leciutkie /czyt. więcej w nich powietrza, niż
> ciasta - a pęcherzyki na zdjęciu widać/ to będą właśnie jak ta ich
> druga nazwa - czyli chrust. Leciutkie - i górę niezłą można z nich
> ułożyć.
>

Lekuchne jak puch były Zawsze takie robię. Ciasto napowietrzone i
cieniuchno wałkowane, półprzezroczyste dosłownie.


--

XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


99. Data: 2012-02-29 18:52:12

Temat: Re: Farsz
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 29 Feb 2012 13:12:11 +0100, Qrczak napisał(a):

> Dnia dzisiejszego niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
>> W dniu 2012-02-29 11:47, Qrczak pisze:
>>>
>>> I w dodatku te potwornie przecukrzone.
>>
>> Myślę, że to makijaż.
>
> Czyli muszą mieć jakiś widoczny feler. Przeca ładni się makijażować nie
> muszą.
>

Faworki u mnie ZAWSZE są białe od cukru pudru. Teściowa nawet robiła takie
sztuki, ze każdy otaczała w misce z cukrem, co było trudne, poniewaz jej
faworki to dopiero była cienizna! Choć moim niczego ie brakuje - ciasto
wałkuję do stanu półprzezroczystości.


--

XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


100. Data: 2012-02-29 19:04:35

Temat: Re: Farsz
Od: margaretha <a...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2012-02-28 01:35, Ikselka pisze:
> Dnia Tue, 28 Feb 2012 01:26:20 +0100, Anai napisał(a):
>
>> No dobra, ale u mnie w domu pierogi z mięsem to zawsze były te z
>> płuckami i koniec!
>
> A z czym se chcesz, mogą też być z... kotem - u mnie dzisiaj 333-D
> http://www.fotosik.pl/u/mazam/album/1114931

fajne te pierogi z kotem :) Ja na swoją kotę mogę liczyć przy robieniu
porządków w szafce :)

Duże już te Twoje koty i jakie ładne :)

--
pozdrawiam
MM

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 9 . [ 10 ] . 11 ... 13


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Jedzonko dla najmłodszych
Suszone grzyby - objętość
Ku rozwadze, porada Ikselki jakby co - bo to przeciez guru kuchni.
AD:Embird Tutorials
carpaccio wołowe

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »