Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Farsz

Grupy

Szukaj w grupach

 

Farsz

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 130


« poprzedni wątek następny wątek »

121. Data: 2012-02-29 22:56:31

Temat: Re: Farsz
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 29 Feb 2012 22:20:53 +0100, Qrczak napisał(a):

> Dnia 2012-02-29 21:51, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>> Dnia Wed, 29 Feb 2012 21:44:32 +0100, Paulinka napisał(a):
>>> Qrczak pisze:
>>>> Dnia 2012-02-29 19:50, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>>>>
>>>>> Lekuchne jak puch były Zawsze takie robię. Ciasto napowietrzone i
>>>>> cieniuchno wałkowane, półprzezroczyste dosłownie.
>>>>
>>>> I powiadasz, że cieniuchniej się nie dało?
>>>
>>> Filo?
>>
>> Babcia MŚK wałkowała na papierze woskowanym.
>
> O! Czyli da się bez skrobania!
>

Jak będę babcią 3333-)


--

XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


122. Data: 2012-02-29 23:05:18

Temat: Re: Farsz
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 29 Feb 2012 22:35:50 +0100, Qrczak napisał(a):

> Dnia 2012-02-29 22:00, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>> Dnia Wed, 29 Feb 2012 21:53:37 +0100, Qrczak napisał(a):
>>> Dnia 2012-02-29 19:34, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>>>>
>>>> XL właśnie po 20 sztukach kurzych łapek, mniam :-)
>>>
>>> Nie zjedz przypadkiem moich. Pazurki niezmanikirowane.
>>
>> Pazury przed gotowanem starannie obcinam, całe te ostatnie człony paluchów.
>
> A to jest akurat najfajniejsza zabawa. Wydłubać paznokietka a resztę do
> dzioba.
>
>>> Chociaż i same rapetki
>>> chętnie zjadam.
>>
>> Ba. Jem od wczoraj - dzis skończyłam, całe półtora kilo sama. Chyba mój
>> organizm gwałtownie potrzebuje żelatyny.
>
> No. Mnie czasami dopada ochota tak wielka, że wsuwam potrójną galaretkę
> naraz.
>

Słodką? - to wolę rapki, bo bez cukru.


--

XL Guzik mi się uwalił pod nogami, to myziam - schylonam brodą do blatu :-D

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


123. Data: 2012-02-29 23:08:37

Temat: Re: Farsz
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 29 Feb 2012 22:46:21 +0100, margaretha napisał(a):

> W dniu 2012-02-29 21:18, Ikselka pisze:
>
>>
>> Całkiem poważnie o tym myślę... MŚK kiedyś miał akwarium, więc miałby kto
>> się zajmować rybkami.
> koty się będą zajmowały rybkami :) tylko co jakiś czas będziesz musiała
> im uzupełnić stan rybek :)

Jiii tam, siatkę mam metalową taką. Koty przez szybę tylko...

>
>>> A żeby nie było off top to płucka, dudki,
>>
>> To to samo :-)

> i tak samo ohydne :)


Owszem, ale tylko kiedy są poza pierogami :-D

>>> serduszka, móźdzki są mega
>>> bleeeeee
>>
>> E, nieeee :-)
>
> ohyyyyda i jeszcze zapomniałam o wątróbce

Mniam!
--

XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


124. Data: 2012-03-01 09:12:50

Temat: Re: Farsz
Od: "Qrczak" <q...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia dzisiejszego niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
> Dnia Wed, 29 Feb 2012 22:17:29 +0100, Qrczak napisał(a):
>> Dnia 2012-02-29 21:40, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>>> Dnia Wed, 29 Feb 2012 21:33:09 +0100, Qrczak napisał(a):
>>>> Dnia 2012-02-29 19:50, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>>>>>
>>>>> Lekuchne jak puch były Zawsze takie robię. Ciasto napowietrzone i
>>>>> cieniuchno wałkowane, półprzezroczyste dosłownie.
>>>>
>>>> I powiadasz, że cieniuchniej się nie dało?
>>>
>>> Dało, ale musiałabym zdrapywać.
>>>
>>> XL bo Ci się jajka zwarzą od złosliwości
>>
>> Na razie póki co muszę się zdrapać sprzed kompa, bo mnie cusik przewiało
>> i z ruchami mam problem.
>
> Qrzonki?

Nie. Karczycho.

Qra

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


125. Data: 2012-03-01 09:44:20

Temat: Re: Farsz
Od: czeremcha <1...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

Ostatnio próbowaliśmy kiełbasek andouilette:

http://kuchnia.wp.pl/fototematy/244/5/1/tego-nigdy-b
ys-nie-zjadl-.html

Dało radę. Kwestia przyzwyczajenia ;-)

Ania

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


126. Data: 2012-03-01 13:27:20

Temat: Re: Farsz
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Thu, 1 Mar 2012 10:12:50 +0100, Qrczak napisał(a):

> Dnia dzisiejszego niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>> Dnia Wed, 29 Feb 2012 22:17:29 +0100, Qrczak napisał(a):
>>> Dnia 2012-02-29 21:40, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>>>> Dnia Wed, 29 Feb 2012 21:33:09 +0100, Qrczak napisał(a):
>>>>> Dnia 2012-02-29 19:50, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>>>>>>
>>>>>> Lekuchne jak puch były Zawsze takie robię. Ciasto napowietrzone i
>>>>>> cieniuchno wałkowane, półprzezroczyste dosłownie.
>>>>>
>>>>> I powiadasz, że cieniuchniej się nie dało?
>>>>
>>>> Dało, ale musiałabym zdrapywać.
>>>>
>>>> XL bo Ci się jajka zwarzą od złosliwości
>>>
>>> Na razie póki co muszę się zdrapać sprzed kompa, bo mnie cusik przewiało
>>> i z ruchami mam problem.
>>
>> Qrzonki?
>
> Nie. Karczycho.
>

Tiaaaa... Pozdrówka od MŚK.


--

XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


127. Data: 2012-03-01 14:23:13

Temat: Re: Farsz
Od: "Stefan" <s...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "czeremcha" <1...@g...com> napisał w wiadomości
news:f1021128-6b95-4d89-a643-1b7143770335@gi10g2000v
bb.googlegroups.com...
Ostatnio próbowaliśmy kiełbasek andouilette:

http://kuchnia.wp.pl/fototematy/244/5/1/tego-nigdy-b
ys-nie-zjadl-.html

Dało radę. Kwestia przyzwyczajenia ;-)

Ania
Ja lubię flaki zapiekane, gotuje się je jak normalne flaki, potem zapieka w
kokilkach pod pikantnym beszamelem na ten przykład.
pozdr
Stefan


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


128. Data: 2012-03-01 16:08:43

Temat: Re: Farsz
Od: czeremcha <1...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

On 1 Mar, 15:23, "Stefan" <s...@o...pl> wrote:

> Ja lubię flaki zapiekane, gotuje się je jak normalne flaki, potem zapieka w
> kokilkach pod pikantnym beszamelem na ten przykład.

Taaak, tyle że wyraźnie było czuć, że to flaki niedomyte ;-)

Ania

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


129. Data: 2012-03-01 16:11:30

Temat: Re: Farsz
Od: czeremcha <1...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

On 1 Mar, 17:08, czeremcha <1...@g...com> wrote:

> Taaak, tyle że wyraźnie było czuć, że to flaki niedomyte ;-)

Tu jeszcze więcej o zapachu:

http://en.wikipedia.org/wiki/Andouillette

I tak było ;-)

Ania

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


130. Data: 2012-03-03 02:02:14

Temat: Re: Farsz
Od: Aicha <b...@t...ja> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2012-03-01 17:11, czeremcha pisze:

>> Taaak, tyle że wyraźnie było czuć, że to flaki niedomyte ;-)
>
> Tu jeszcze więcej o zapachu:
>
> http://en.wikipedia.org/wiki/Andouillette
>
> I tak było ;-)

Muszę pokazać koledze, który od czasu pracy w pewnym laboratorium
kaszanki do ust nie bierze :) A zapach mamy, że tak powiem, oswojony,
jednak wolimy zawsze otworzyć okno niż go wdychać ;)

--
Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 12 . [ 13 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Jedzonko dla najmłodszych
Suszone grzyby - objętość
Ku rozwadze, porada Ikselki jakby co - bo to przeciez guru kuchni.
AD:Embird Tutorials
carpaccio wołowe

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »