| « poprzedni wątek | następny wątek » |
41. Data: 2012-02-28 00:34:04
Temat: Re: FarszDnia Tue, 28 Feb 2012 01:26:20 +0100, Anai napisał(a):
> W dniu 27.02.2012 22:55, Ikselka pisze:
>
>> Chodzi mi o to, ze płucka to nie mięso 3-)
>
> No dobra, ale u mnie w domu pierogi z mięsem to zawsze były te z
> płuckami i koniec!
Wiem 3-)
>
> Tak na marginesie, pod wpływem Twoich zachwytów nabyłam dziś drogą kupna
> wątróbki dorszowe - mam nadzieję, że nie zawiodą moich oczekiwań :P
Mniam :-)
Polecam:
a) po prostu rozsmarowane na chlebie z masłem
b) pokrojone w sporą kostkę i delikatnie wymieszane z id. pokrojinym
ogórkiem konserwowym plus drobniutko posiekaną cebulką - świetna
przekaskowa sałatka
c) utarte z oliwą, odrobinką czosnku i pieprzem białym na pastę - rodzaj
rybnego pasztetu.
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
42. Data: 2012-02-28 00:35:20
Temat: Re: FarszDnia Tue, 28 Feb 2012 01:26:20 +0100, Anai napisał(a):
> No dobra, ale u mnie w domu pierogi z mięsem to zawsze były te z
> płuckami i koniec!
A z czym se chcesz, mogą też być z... kotem - u mnie dzisiaj 333-D
http://www.fotosik.pl/u/mazam/album/1114931
--
XL ale z kota to ja przeważnie jednak robię kisiel i ciastka :-D
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
43. Data: 2012-02-28 00:49:25
Temat: Re: FarszDnia Tue, 28 Feb 2012 01:34:04 +0100, Ikselka napisał(a):
> c) utarte z oliwą, odrobinką czosnku i pieprzem białym na pastę - rodzaj
> rybnego pasztetu.
...można dodać paprykę w proszku (słodką i/lub ostrą).
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
44. Data: 2012-02-28 01:57:38
Temat: Re: FarszW dniu 2012-02-28 00:21, Ikselka pisze:
>>> Ja też jadłam z pluckami, u cioci, i to wiele razy. I wiedziałam z czego
>>> jest nadzienia, i mi pierogi super smakowały, boskie były.
>>> Jednak w kwestii samodzielnego zrobienia mam "blok" na etapie żtp wstępnym
>>> - kupowania, widoku i macania tych płucek, krojenia, gotowania, mielenia...
>>> 3-P
>>
>> Już wiem, co zrobię w dziewiczym kursie przyszłej maszynki! ;PPP
>
> Najpierw kup se wreszcie tę maszynkę 3333-)
> Nie wiem, gdzie Ty tam chodzisz, ze nie mozesz znalezć.
Z pracy i do pracy :D No i urodziny dopiero za 1,5 miesiąca.
--
Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
45. Data: 2012-02-28 02:05:41
Temat: Re: FarszW dniu 2012-02-28 00:21, Ikselka pisze:
> Na Twoje ilości polecam "ósemkę" - za 33,90zł.
> http://tanieagd.home.pl/MASZYNKI_DO_MIELENIA-k5-0--d
efault.html
> Ale chyba bez akcesoriów.
>
> Albo lepiej mniejszą, "piątkę" - tu z akcesoriami, za 47:
> http://www.cbm.pl/index.php?products=product&prod_id
=140
Niestety polskie Alfy są znacznie droższe. A w tym przypadku kupowanie
no-name'ów niezbyt mi się uśmiecha.
--
Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
46. Data: 2012-02-28 06:25:35
Temat: Re: FarszW dniu 2012-02-27 22:09, było cicho i spokojnie, aż tu czeremcha jak
pierdolnie:
> On 27 Lut, 18:21, Lebowski<lebowski@*****.net> wrote:
>
> Nieważne co. I tak - no comment
>
> Ania
Bo to wlanie nie o comment chodzi Jasiu, a gdybym nie byl dobrze
wychowany, to chetnie bym ci napisal, gdzie ten comment mozesz sobie :P
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
47. Data: 2012-02-28 06:32:26
Temat: Re: FarszW dniu 28.02.2012 01:35, Ikselka pisze:
> Dnia Tue, 28 Feb 2012 01:26:20 +0100, Anai napisał(a):
>
>> No dobra, ale u mnie w domu pierogi z mięsem to zawsze były te z
>> płuckami i koniec!
>
> A z czym se chcesz, mogą też być z... kotem - u mnie dzisiaj 333-D
> http://www.fotosik.pl/u/mazam/album/1114931
Cudna kicia, też miałam podobnego ale życie w bloku niespecjalnie mu
odpowiadało i oddałam go na wieś, do siostry - gdzie łazi gdzie mu się
żywnie podoba i jest szczęśliwy... :D
--
Pozdrawiam
Anai
*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
***** http://photo-of-anai.gu.ma/ *****
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
48. Data: 2012-02-28 06:33:56
Temat: Re: FarszW dniu 28.02.2012 01:34, Ikselka pisze:
> Dnia Tue, 28 Feb 2012 01:26:20 +0100, Anai napisał(a):
>> Tak na marginesie, pod wpływem Twoich zachwytów nabyłam dziś drogą kupna
>> wątróbki dorszowe - mam nadzieję, że nie zawiodą moich oczekiwań :P
>
> Mniam :-)
>
> Polecam:
> a) po prostu rozsmarowane na chlebie z masłem
> b) pokrojone w sporą kostkę i delikatnie wymieszane z id. pokrojinym
> ogórkiem konserwowym plus drobniutko posiekaną cebulką - świetna
> przekaskowa sałatka
> c) utarte z oliwą, odrobinką czosnku i pieprzem białym na pastę - rodzaj
> rybnego pasztetu.
Spróbuję, choć to maleńka puszeczka jest to pewnie wszystkich sposobów
nie dam rady wykorzystać ;)
--
Pozdrawiam
Anai
*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
***** http://photo-of-anai.gu.ma/ *****
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
49. Data: 2012-02-28 07:43:42
Temat: Re: Farsz
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:13tcc2mmvb8xz$.444spgizikdz.dlg@40tude.net...
> Dnia Tue, 28 Feb 2012 01:26:20 +0100, Anai napisał(a):
>
>> No dobra, ale u mnie w domu pierogi z mięsem to zawsze były te z
>> płuckami i koniec!
>
> A z czym se chcesz, mogą też być z... kotem - u mnie dzisiaj 333-D
> http://www.fotosik.pl/u/mazam/album/1114931
> --
A jak ty go zmuszasz do klejenia pierogów? zmierzyłem dokładnie! rozstaw
pazurków odpowiada śladom na pierogach.
A może on tak sam z siebie?
pozdr
Stefan
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
50. Data: 2012-02-28 07:49:22
Temat: Re: FarszOn 27 Lut, 22:54, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> Tia, a te kulki to Ci najpierw pewnie świstak... ;-PPP
A nieeee, ja sama... :-PPP
Odrywam sobie tak z 10 kulek jednakowej wielkości i wałkuję.
Plusy? Ta sama jakość ciasta od początku do końca lepienia pierogów /
im dalej w czas, tym więcej mąki dosypanej do ciasta, żeby porządnie
zagnieść resztki po wycięciu kółek. Mniejsza ilość miejsca potrzeba na
wałkowanie.
Minusy? Trzeba się nauczyć odrywać taką samą ilość ciasta za każdym
razem.
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |