« poprzedni wątek | następny wątek » |
51. Data: 2012-02-28 07:51:57
Temat: Re: FarszOn 28 Lut, 01:35, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> A z czym se chcesz, mogą też być z... kotem - u mnie dzisiaj
333-Dhttp://www.fotosik.pl/u/mazam/album/1114931
Dziwił się, że nie z płuckami te pierogi...
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
52. Data: 2012-02-28 08:19:51
Temat: Re: FarszUżytkownik "Lebowski" <lebowski@*****.net> napisał w wiadomości
news:jige2h$jmn$1@speranza.aioe.org...
> W dniu 2012-02-27 15:41, było cicho i spokojnie, aż tu czeremcha jak
> wymamrocze:
> I o taki przepis mi chodzi, a nie jakis belkot, ze niby cos tam sie daje,
> ale kij wie co i ile :P
Bo daje się różnie, w zależności od gustu a o nich się nie dyskutuje ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
53. Data: 2012-02-28 08:31:14
Temat: Re: FarszW dniu 2012-02-28 09:19, było cicho i spokojnie, aż tu gosmo jak pierdolnie:
> Użytkownik "Lebowski" <lebowski@*****.net> napisał w wiadomości
> news:jige2h$jmn$1@speranza.aioe.org...
>> W dniu 2012-02-27 15:41, było cicho i spokojnie, aż tu czeremcha jak
>> wymamrocze:
>> I o taki przepis mi chodzi, a nie jakis belkot, ze niby cos tam sie
>> daje, ale kij wie co i ile :P
>
> Bo daje się różnie, w zależności od gustu a o nich się nie dyskutuje ;)
W zaleznosci od upodobania to mozesz sobie potem najwyzej cos doprawic
odrobine, jednak wlasciwe proporcje, kiedy takie sie juz ustali, to sa
notowane w przepisach i stanowa czasem prawdziwy skarb.
Musze dowiedziec sie, kto zaopiekowal sie przepisami mojej babci.
A poki co, to dalem bojowe zadanie naszej pani krysi od prac
sanitarno-biurowych. Ostatnio mi podpadla i tak sie po niej
przejechalem, ze az sie poplakala (zenada, stara baba i beczy), a teraz
az blednie jak sciana gdy mnie widzi, wiec na pewno sie spisze ;)
Przynajmniej na jej miejscu bardzo bym nie chcial mnie ponownie czyms
rozczarowac, bo ostatni wycisk prawdopodbnie wyda jej sie pieszczota.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
54. Data: 2012-02-28 08:39:29
Temat: Re: FarszW dniu 2012-02-28 09:31, było cicho i spokojnie, aż tu Lebowski jak
pierdolnie:
> W dniu 2012-02-28 09:19, było cicho i spokojnie, aż tu gosmo jak
> pierdolnie:
>> Użytkownik "Lebowski" <lebowski@*****.net> napisał w wiadomości
>> news:jige2h$jmn$1@speranza.aioe.org...
>>> W dniu 2012-02-27 15:41, było cicho i spokojnie, aż tu czeremcha jak
>>> wymamrocze:
>>> I o taki przepis mi chodzi, a nie jakis belkot, ze niby cos tam sie
>>> daje, ale kij wie co i ile :P
>>
>> Bo daje się różnie, w zależności od gustu a o nich się nie dyskutuje ;)
>
> W zaleznosci od upodobania to mozesz sobie potem najwyzej cos doprawic
> odrobine, jednak wlasciwe proporcje, kiedy takie sie juz ustali, to sa
> notowane w przepisach i stanowa czasem prawdziwy skarb.
> Musze dowiedziec sie, kto zaopiekowal sie przepisami mojej babci.
> A poki co, to dalem bojowe zadanie naszej pani krysi od prac
> sanitarno-biurowych. Ostatnio mi podpadla i tak sie po niej
> przejechalem, ze az sie poplakala (zenada, stara baba i beczy), a teraz
> az blednie jak sciana gdy mnie widzi, wiec na pewno sie spisze ;)
> Przynajmniej na jej miejscu bardzo bym nie chcial mnie ponownie czyms
> rozczarowac, bo ostatni wycisk prawdopodbnie wyda jej sie pieszczota.
PS oczywiscie, gdyby jednak komus sie cos przypomnialo, jakis
przecyzyjny przepis na taki super farsz, to bardzo by pomoglo w ew.
niedoli naszej biednej pani krysi ;)
A tak coz, niestety ale wszyscy czesciowo bedziemy odpowiedzialni.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
55. Data: 2012-02-28 12:57:47
Temat: Re: FarszW dniu 28.02.2012 01:34, Ikselka pisze:
> Polecam:
> a) po prostu rozsmarowane na chlebie z masłem
Nie są złe, natomiast jedzone w ten sposób nie powaliły mnie na kolana...
W sumie smakowało, to jak niezwykle delikatny pasztet o lekkim rybnym
posmaku...
Nie udało mi się niestety przekonać TŻ-ta - stwierdził, że smakuje jak
żarcie dla kota i on tego nie będzie jadł :D
> b) pokrojone w sporą kostkę i delikatnie wymieszane z id. pokrojinym
> ogórkiem konserwowym plus drobniutko posiekaną cebulką - świetna
> przekaskowa sałatka
a ta wersja przemówiła do mnie bardziej :D
--
Pozdrawiam
Anai
*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
***** http://photo-of-anai.gu.ma/ *****
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
56. Data: 2012-02-28 14:23:28
Temat: Re: FarszDnia Tue, 28 Feb 2012 03:05:41 +0100, Aicha napisał(a):
> W dniu 2012-02-28 00:21, Ikselka pisze:
>
>> Na Twoje ilości polecam "ósemkę" - za 33,90zł.
>> http://tanieagd.home.pl/MASZYNKI_DO_MIELENIA-k5-0--d
efault.html
>> Ale chyba bez akcesoriów.
>>
>> Albo lepiej mniejszą, "piątkę" - tu z akcesoriami, za 47:
>> http://www.cbm.pl/index.php?products=product&prod_id
=140
>
> Niestety polskie Alfy są znacznie droższe. A w tym przypadku kupowanie
> no-name'ów niezbyt mi się uśmiecha.
Hoffner to nie jest noname.
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
57. Data: 2012-02-28 14:25:59
Temat: Re: FarszDnia Tue, 28 Feb 2012 07:32:26 +0100, Anai napisał(a):
> W dniu 28.02.2012 01:35, Ikselka pisze:
>> Dnia Tue, 28 Feb 2012 01:26:20 +0100, Anai napisał(a):
>>
>>> No dobra, ale u mnie w domu pierogi z mięsem to zawsze były te z
>>> płuckami i koniec!
>>
>> A z czym se chcesz, mogą też być z... kotem - u mnie dzisiaj 333-D
>> http://www.fotosik.pl/u/mazam/album/1114931
>
> Cudna kicia, też miałam podobnego ale życie w bloku niespecjalnie mu
> odpowiadało i oddałam go na wieś, do siostry - gdzie łazi gdzie mu się
> żywnie podoba i jest szczęśliwy... :D
Ten też łazi gdzie chce, ale w domu - nie był tylko na strychu i na szafce
nad zlewem, zaliczył już nawet rozgrzane fajerki, ale jak to kot, ma
refleks, więc nie zdążył się porządnie oparzyć ;-PPP
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
58. Data: 2012-02-28 14:26:38
Temat: Re: FarszDnia Tue, 28 Feb 2012 07:33:56 +0100, Anai napisał(a):
> W dniu 28.02.2012 01:34, Ikselka pisze:
>> Dnia Tue, 28 Feb 2012 01:26:20 +0100, Anai napisał(a):
>>> Tak na marginesie, pod wpływem Twoich zachwytów nabyłam dziś drogą kupna
>>> wątróbki dorszowe - mam nadzieję, że nie zawiodą moich oczekiwań :P
>>
>> Mniam :-)
>>
>> Polecam:
>> a) po prostu rozsmarowane na chlebie z masłem
>> b) pokrojone w sporą kostkę i delikatnie wymieszane z id. pokrojinym
>> ogórkiem konserwowym plus drobniutko posiekaną cebulką - świetna
>> przekaskowa sałatka
>> c) utarte z oliwą, odrobinką czosnku i pieprzem białym na pastę - rodzaj
>> rybnego pasztetu.
>
> Spróbuję, choć to maleńka puszeczka jest to pewnie wszystkich sposobów
> nie dam rady wykorzystać ;)
Jak Ci posmakuje ta jedna, to kupisz następne :-)
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
59. Data: 2012-02-28 14:27:58
Temat: Re: FarszDnia Tue, 28 Feb 2012 08:43:42 +0100, Stefan napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:13tcc2mmvb8xz$.444spgizikdz.dlg@40tude.net...
>> Dnia Tue, 28 Feb 2012 01:26:20 +0100, Anai napisał(a):
>>
>>> No dobra, ale u mnie w domu pierogi z mięsem to zawsze były te z
>>> płuckami i koniec!
>>
>> A z czym se chcesz, mogą też być z... kotem - u mnie dzisiaj 333-D
>> http://www.fotosik.pl/u/mazam/album/1114931
>> --
> A jak ty go zmuszasz do klejenia pierogów? zmierzyłem dokładnie! rozstaw
> pazurków odpowiada śladom na pierogach.
> A może on tak sam z siebie?
> pozdr
No co? - może świstak te papierki... to i kot falbanki na pierogach :-D
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
60. Data: 2012-02-28 14:28:57
Temat: Re: FarszDnia Mon, 27 Feb 2012 23:49:22 -0800 (PST), czeremcha napisał(a):
> On 27 Lut, 22:54, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>
>> Tia, a te kulki to Ci najpierw pewnie świstak... ;-PPP
>
> A nieeee, ja sama... :-PPP
>
> Odrywam sobie tak z 10 kulek jednakowej wielkości i wałkuję.
>
> Plusy? Ta sama jakość ciasta od początku do końca lepienia pierogów /
> im dalej w czas, tym więcej mąki dosypanej do ciasta, żeby porządnie
> zagnieść resztki po wycięciu kółek. Mniejsza ilość miejsca potrzeba na
> wałkowanie.
>
> Minusy? Trzeba się nauczyć odrywać taką samą ilość ciasta za każdym
> razem.
>
No właśnie już doszłam do tego metodą dedukcji. Ale... czym Ty te kulki
rozwałkowujesz? Wałkiem, czy plasku-plasku?
:-)
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |