Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Farsz

Grupy

Szukaj w grupach

 

Farsz

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 130


« poprzedni wątek następny wątek »

51. Data: 2012-02-28 07:51:57

Temat: Re: Farsz
Od: czeremcha <1...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

On 28 Lut, 01:35, Ikselka <i...@g...pl> wrote:

> A z czym se chcesz, mogą też być z... kotem - u mnie dzisiaj
333-Dhttp://www.fotosik.pl/u/mazam/album/1114931

Dziwił się, że nie z płuckami te pierogi...

Ania

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


52. Data: 2012-02-28 08:19:51

Temat: Re: Farsz
Od: "gosmo" <t...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Lebowski" <lebowski@*****.net> napisał w wiadomości
news:jige2h$jmn$1@speranza.aioe.org...
> W dniu 2012-02-27 15:41, było cicho i spokojnie, aż tu czeremcha jak
> wymamrocze:
> I o taki przepis mi chodzi, a nie jakis belkot, ze niby cos tam sie daje,
> ale kij wie co i ile :P

Bo daje się różnie, w zależności od gustu a o nich się nie dyskutuje ;)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


53. Data: 2012-02-28 08:31:14

Temat: Re: Farsz
Od: Lebowski <lebowski@*****.net> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2012-02-28 09:19, było cicho i spokojnie, aż tu gosmo jak pierdolnie:
> Użytkownik "Lebowski" <lebowski@*****.net> napisał w wiadomości
> news:jige2h$jmn$1@speranza.aioe.org...
>> W dniu 2012-02-27 15:41, było cicho i spokojnie, aż tu czeremcha jak
>> wymamrocze:
>> I o taki przepis mi chodzi, a nie jakis belkot, ze niby cos tam sie
>> daje, ale kij wie co i ile :P
>
> Bo daje się różnie, w zależności od gustu a o nich się nie dyskutuje ;)

W zaleznosci od upodobania to mozesz sobie potem najwyzej cos doprawic
odrobine, jednak wlasciwe proporcje, kiedy takie sie juz ustali, to sa
notowane w przepisach i stanowa czasem prawdziwy skarb.
Musze dowiedziec sie, kto zaopiekowal sie przepisami mojej babci.
A poki co, to dalem bojowe zadanie naszej pani krysi od prac
sanitarno-biurowych. Ostatnio mi podpadla i tak sie po niej
przejechalem, ze az sie poplakala (zenada, stara baba i beczy), a teraz
az blednie jak sciana gdy mnie widzi, wiec na pewno sie spisze ;)
Przynajmniej na jej miejscu bardzo bym nie chcial mnie ponownie czyms
rozczarowac, bo ostatni wycisk prawdopodbnie wyda jej sie pieszczota.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


54. Data: 2012-02-28 08:39:29

Temat: Re: Farsz
Od: Lebowski <lebowski@*****.net> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2012-02-28 09:31, było cicho i spokojnie, aż tu Lebowski jak
pierdolnie:
> W dniu 2012-02-28 09:19, było cicho i spokojnie, aż tu gosmo jak
> pierdolnie:
>> Użytkownik "Lebowski" <lebowski@*****.net> napisał w wiadomości
>> news:jige2h$jmn$1@speranza.aioe.org...
>>> W dniu 2012-02-27 15:41, było cicho i spokojnie, aż tu czeremcha jak
>>> wymamrocze:
>>> I o taki przepis mi chodzi, a nie jakis belkot, ze niby cos tam sie
>>> daje, ale kij wie co i ile :P
>>
>> Bo daje się różnie, w zależności od gustu a o nich się nie dyskutuje ;)
>
> W zaleznosci od upodobania to mozesz sobie potem najwyzej cos doprawic
> odrobine, jednak wlasciwe proporcje, kiedy takie sie juz ustali, to sa
> notowane w przepisach i stanowa czasem prawdziwy skarb.
> Musze dowiedziec sie, kto zaopiekowal sie przepisami mojej babci.
> A poki co, to dalem bojowe zadanie naszej pani krysi od prac
> sanitarno-biurowych. Ostatnio mi podpadla i tak sie po niej
> przejechalem, ze az sie poplakala (zenada, stara baba i beczy), a teraz
> az blednie jak sciana gdy mnie widzi, wiec na pewno sie spisze ;)
> Przynajmniej na jej miejscu bardzo bym nie chcial mnie ponownie czyms
> rozczarowac, bo ostatni wycisk prawdopodbnie wyda jej sie pieszczota.

PS oczywiscie, gdyby jednak komus sie cos przypomnialo, jakis
przecyzyjny przepis na taki super farsz, to bardzo by pomoglo w ew.
niedoli naszej biednej pani krysi ;)
A tak coz, niestety ale wszyscy czesciowo bedziemy odpowiedzialni.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


55. Data: 2012-02-28 12:57:47

Temat: Re: Farsz
Od: Anai <a...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 28.02.2012 01:34, Ikselka pisze:

> Polecam:
> a) po prostu rozsmarowane na chlebie z masłem

Nie są złe, natomiast jedzone w ten sposób nie powaliły mnie na kolana...
W sumie smakowało, to jak niezwykle delikatny pasztet o lekkim rybnym
posmaku...
Nie udało mi się niestety przekonać TŻ-ta - stwierdził, że smakuje jak
żarcie dla kota i on tego nie będzie jadł :D

> b) pokrojone w sporą kostkę i delikatnie wymieszane z id. pokrojinym
> ogórkiem konserwowym plus drobniutko posiekaną cebulką - świetna
> przekaskowa sałatka

a ta wersja przemówiła do mnie bardziej :D



--
Pozdrawiam
Anai

*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
***** http://photo-of-anai.gu.ma/ *****
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


56. Data: 2012-02-28 14:23:28

Temat: Re: Farsz
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 28 Feb 2012 03:05:41 +0100, Aicha napisał(a):

> W dniu 2012-02-28 00:21, Ikselka pisze:
>
>> Na Twoje ilości polecam "ósemkę" - za 33,90zł.
>> http://tanieagd.home.pl/MASZYNKI_DO_MIELENIA-k5-0--d
efault.html
>> Ale chyba bez akcesoriów.
>>
>> Albo lepiej mniejszą, "piątkę" - tu z akcesoriami, za 47:
>> http://www.cbm.pl/index.php?products=product&prod_id
=140
>
> Niestety polskie Alfy są znacznie droższe. A w tym przypadku kupowanie
> no-name'ów niezbyt mi się uśmiecha.

Hoffner to nie jest noname.
--

XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


57. Data: 2012-02-28 14:25:59

Temat: Re: Farsz
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 28 Feb 2012 07:32:26 +0100, Anai napisał(a):

> W dniu 28.02.2012 01:35, Ikselka pisze:
>> Dnia Tue, 28 Feb 2012 01:26:20 +0100, Anai napisał(a):
>>
>>> No dobra, ale u mnie w domu pierogi z mięsem to zawsze były te z
>>> płuckami i koniec!
>>
>> A z czym se chcesz, mogą też być z... kotem - u mnie dzisiaj 333-D
>> http://www.fotosik.pl/u/mazam/album/1114931
>
> Cudna kicia, też miałam podobnego ale życie w bloku niespecjalnie mu
> odpowiadało i oddałam go na wieś, do siostry - gdzie łazi gdzie mu się
> żywnie podoba i jest szczęśliwy... :D

Ten też łazi gdzie chce, ale w domu - nie był tylko na strychu i na szafce
nad zlewem, zaliczył już nawet rozgrzane fajerki, ale jak to kot, ma
refleks, więc nie zdążył się porządnie oparzyć ;-PPP
--

XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


58. Data: 2012-02-28 14:26:38

Temat: Re: Farsz
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 28 Feb 2012 07:33:56 +0100, Anai napisał(a):

> W dniu 28.02.2012 01:34, Ikselka pisze:
>> Dnia Tue, 28 Feb 2012 01:26:20 +0100, Anai napisał(a):
>>> Tak na marginesie, pod wpływem Twoich zachwytów nabyłam dziś drogą kupna
>>> wątróbki dorszowe - mam nadzieję, że nie zawiodą moich oczekiwań :P
>>
>> Mniam :-)
>>
>> Polecam:
>> a) po prostu rozsmarowane na chlebie z masłem
>> b) pokrojone w sporą kostkę i delikatnie wymieszane z id. pokrojinym
>> ogórkiem konserwowym plus drobniutko posiekaną cebulką - świetna
>> przekaskowa sałatka
>> c) utarte z oliwą, odrobinką czosnku i pieprzem białym na pastę - rodzaj
>> rybnego pasztetu.
>
> Spróbuję, choć to maleńka puszeczka jest to pewnie wszystkich sposobów
> nie dam rady wykorzystać ;)

Jak Ci posmakuje ta jedna, to kupisz następne :-)
--

XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


59. Data: 2012-02-28 14:27:58

Temat: Re: Farsz
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 28 Feb 2012 08:43:42 +0100, Stefan napisał(a):

> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:13tcc2mmvb8xz$.444spgizikdz.dlg@40tude.net...
>> Dnia Tue, 28 Feb 2012 01:26:20 +0100, Anai napisał(a):
>>
>>> No dobra, ale u mnie w domu pierogi z mięsem to zawsze były te z
>>> płuckami i koniec!
>>
>> A z czym se chcesz, mogą też być z... kotem - u mnie dzisiaj 333-D
>> http://www.fotosik.pl/u/mazam/album/1114931
>> --
> A jak ty go zmuszasz do klejenia pierogów? zmierzyłem dokładnie! rozstaw
> pazurków odpowiada śladom na pierogach.
> A może on tak sam z siebie?
> pozdr

No co? - może świstak te papierki... to i kot falbanki na pierogach :-D

--

XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


60. Data: 2012-02-28 14:28:57

Temat: Re: Farsz
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Mon, 27 Feb 2012 23:49:22 -0800 (PST), czeremcha napisał(a):

> On 27 Lut, 22:54, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>
>> Tia, a te kulki to Ci najpierw pewnie świstak... ;-PPP
>
> A nieeee, ja sama... :-PPP
>
> Odrywam sobie tak z 10 kulek jednakowej wielkości i wałkuję.
>
> Plusy? Ta sama jakość ciasta od początku do końca lepienia pierogów /
> im dalej w czas, tym więcej mąki dosypanej do ciasta, żeby porządnie
> zagnieść resztki po wycięciu kółek. Mniejsza ilość miejsca potrzeba na
> wałkowanie.
>
> Minusy? Trzeba się nauczyć odrywać taką samą ilość ciasta za każdym
> razem.
>

No właśnie już doszłam do tego metodą dedukcji. Ale... czym Ty te kulki
rozwałkowujesz? Wałkiem, czy plasku-plasku?
:-)

--

XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 5 . [ 6 ] . 7 ... 13


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Jedzonko dla najmłodszych
Suszone grzyby - objętość
Ku rozwadze, porada Ikselki jakby co - bo to przeciez guru kuchni.
AD:Embird Tutorials
carpaccio wołowe

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »