| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-10 18:55:17
Temat: Fenkuly - jak przyrzadzic??Powiedzcie mi prosze jak przyrzadza sie fenkuly? Najlepiej cos niezbyt
trudnego, bo ja mistrzem kuchni niestety nie jestem.
Pozdrawiam
Ania
--
----------------------------------------------
GG 5287751
ICQ 168374238
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-10 19:40:16
Temat: Re: Fenkuly - jak przyrzadzic??109176 wrote:
> Powiedzcie mi prosze jak przyrzadza sie fenkuly? Najlepiej cos niezbyt
> trudnego, bo ja mistrzem kuchni niestety nie jestem.
> Pozdrawiam
> Ania
tak na dzieńdobry to jedna z moich ulubionych wersji, to ugotowane w rosole
warzywnym (ze słoika Maggi), połówki, jakieś 15-20 minut, aż będą miękkie.
Na talerz, na to bułka tarta na maśle smażona, jak kto masła nie chce, to
nie trzeba, i tak dobre. Do tego ziemniaki lub chleb (dla Krakusów:
ziemniaczki lub chlebuś). Wszystko posypać odrostami zielonymi, które
zawczasu się fenkułom odcięło (ten koperek). Oczywiście świntuchy oczyścić
zawczasu i usunąć twardą piętkę, jak jest.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-10 19:44:20
Temat: Re: Fenkuly - jak przyrzadzic??Z chlebusiem i ziemniaczkami :))))
Krakowianka z krwii i kosci :).
--
----------------------------------------------------
-----------------
walkie -> Justyna Oracz
GG:411958
e-mail: w...@w...net.pl
j...@w...net.pl
IRC: #wroclaw
----------------------------------------------------
-----------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-10 20:49:49
Temat: Re: Fenkuly - jak przyrzadzic??
> tak na dzieńdobry to jedna z moich ulubionych wersji, to ugotowane w
rosole
> warzywnym (ze słoika Maggi), połówki, jakieś 15-20 minut, aż będą miękkie.
> Na talerz, na to bułka tarta na maśle smażona, jak kto masła nie chce, to
> nie trzeba, i tak dobre. Do tego ziemniaki lub chleb (dla Krakusów:
> ziemniaczki lub chlebuś). Wszystko posypać odrostami zielonymi, które
> zawczasu się fenkułom odcięło (ten koperek). Oczywiście świntuchy oczyścić
> zawczasu i usunąć twardą piętkę, jak jest.
>
Dzieki za przepis, wyprobuje i napisze jak mi smakowalo:)
Ania
----------------------------------------------
GG 5287751
ICQ 168374238
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |