Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Fenkuly - jak przyrzadzic??

Grupy

Szukaj w grupach

 

Fenkuly - jak przyrzadzic??

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-10-10 18:55:17

Temat: Fenkuly - jak przyrzadzic??
Od: "109176" <a...@g...net> szukaj wiadomości tego autora

Powiedzcie mi prosze jak przyrzadza sie fenkuly? Najlepiej cos niezbyt
trudnego, bo ja mistrzem kuchni niestety nie jestem.
Pozdrawiam
Ania

--
----------------------------------------------
GG 5287751
ICQ 168374238



--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-10-10 19:40:16

Temat: Re: Fenkuly - jak przyrzadzic??
Od: waldemar z domu <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora

109176 wrote:

> Powiedzcie mi prosze jak przyrzadza sie fenkuly? Najlepiej cos niezbyt
> trudnego, bo ja mistrzem kuchni niestety nie jestem.
> Pozdrawiam
> Ania

tak na dzieńdobry to jedna z moich ulubionych wersji, to ugotowane w rosole
warzywnym (ze słoika Maggi), połówki, jakieś 15-20 minut, aż będą miękkie.
Na talerz, na to bułka tarta na maśle smażona, jak kto masła nie chce, to
nie trzeba, i tak dobre. Do tego ziemniaki lub chleb (dla Krakusów:
ziemniaczki lub chlebuś). Wszystko posypać odrostami zielonymi, które
zawczasu się fenkułom odcięło (ten koperek). Oczywiście świntuchy oczyścić
zawczasu i usunąć twardą piętkę, jak jest.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-10 19:44:20

Temat: Re: Fenkuly - jak przyrzadzic??
Od: "walkie" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Z chlebusiem i ziemniaczkami :))))
Krakowianka z krwii i kosci :).

--
----------------------------------------------------
-----------------
walkie -> Justyna Oracz
GG:411958
e-mail: w...@w...net.pl
j...@w...net.pl
IRC: #wroclaw
----------------------------------------------------
-----------------


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-10 20:49:49

Temat: Re: Fenkuly - jak przyrzadzic??
Od: "109176" <a...@g...net> szukaj wiadomości tego autora


> tak na dzieńdobry to jedna z moich ulubionych wersji, to ugotowane w
rosole
> warzywnym (ze słoika Maggi), połówki, jakieś 15-20 minut, aż będą miękkie.
> Na talerz, na to bułka tarta na maśle smażona, jak kto masła nie chce, to
> nie trzeba, i tak dobre. Do tego ziemniaki lub chleb (dla Krakusów:
> ziemniaczki lub chlebuś). Wszystko posypać odrostami zielonymi, które
> zawczasu się fenkułom odcięło (ten koperek). Oczywiście świntuchy oczyścić
> zawczasu i usunąć twardą piętkę, jak jest.
>
Dzieki za przepis, wyprobuje i napisze jak mi smakowalo:)
Ania

----------------------------------------------
GG 5287751
ICQ 168374238



--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pilne pytanie dotyczace kalafiora
[ot] czy pozwolimy obrazac rene?
jak suszycie grzyby?
pasztet
Może naklejka grupowa?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »