Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia "Glazurka"z Cukru Na Rogaliki :)

Grupy

Szukaj w grupach

 

"Glazurka"z Cukru Na Rogaliki :)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-02-14 08:52:05

Temat: "Glazurka"z Cukru Na Rogaliki :)
Od: "marym" <m...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Robie wlasne rogaliki z dzemem i nie wiem co potem, nie chce normalnego
lukru tylko taką zlocista "polewe" z cukru. Ktoś moze wie jk to sie robi? :)
Szyyybko bo zaraz Miły przyjdzie :)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-02-14 16:38:19

Temat: Re: "Glazurka"z Cukru Na Rogaliki :)
Od: "Magdalena Witkowska" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Czy tu chodzi o karmel? Z pewnościa jest złocisty ;)

Ale robiłam tylko taki... sztywny. Topisz cukier i polewasz. Ale aby był
płynny.... to chyba wody się dodaje? No ja dodałam i był lepki. Więc jak
dodasz więcej, to będzie płynny ;)


--
Pozdrawiam
Sasannka

Ps. I Ty mozesz zarobic na biżuterii
którą sprzedajemy w naszym sklepie:
http://partner.wec.com.pl/



Użytkownik "marym" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
news:c0knqi$q7m$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Robie wlasne rogaliki z dzemem i nie wiem co potem, nie chce normalnego
> lukru tylko taką zlocista "polewe" z cukru. Ktoś moze wie jk to sie robi?
:)
> Szyyybko bo zaraz Miły przyjdzie :)
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-15 09:47:49

Temat: Re: "Glazurka"z Cukru Na Rogaliki :)
Od: "I.P." <i...@g...de> szukaj wiadomości tego autora


"marym" <m...@o...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:c0knqi$q7m$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Robie wlasne rogaliki z dzemem i nie wiem co potem, nie chce normalnego
> lukru tylko taką zlocista "polewe" z cukru. Ktoś moze wie jk to sie robi?
:)
> Szyyybko bo zaraz Miły przyjdzie :)

Juz za pozno, ale moze przyda sie w przyszlosci.Po uformowaniu kazdego
rogalika smaruje zoltkiem i na to cukier i tak pieke, stad bierze sie ten
zlocisty kolor,jak sie nie przypala :-)))
W praktyce wyglada to tak, ze na jednym talerzyku rozbeltane zoltko, na
drugim cukier(jak chcesz moze byc w pudrze) i kazdego rogalika z jednej
strony "przejade" przez jajko i przez cukier, a wiec nie bawie sie w zabawe
z pedzelkiem, to tylko takie uproszczenie, pieczesz na zloty kolor.
Zapomnialam dodac, ze moje rogaliki sa male, takie raz do buzi.
Ilona


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Lemon squares
Sushi - szukam przepisów
naleśniki
Chateaubriand- wyniki
W-wa - gdzie prawdziwe sery?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »