« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-02-14 08:52:05
Temat: "Glazurka"z Cukru Na Rogaliki :)Robie wlasne rogaliki z dzemem i nie wiem co potem, nie chce normalnego
lukru tylko taką zlocista "polewe" z cukru. Ktoś moze wie jk to sie robi? :)
Szyyybko bo zaraz Miły przyjdzie :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-02-14 16:38:19
Temat: Re: "Glazurka"z Cukru Na Rogaliki :)Czy tu chodzi o karmel? Z pewnościa jest złocisty ;)
Ale robiłam tylko taki... sztywny. Topisz cukier i polewasz. Ale aby był
płynny.... to chyba wody się dodaje? No ja dodałam i był lepki. Więc jak
dodasz więcej, to będzie płynny ;)
--
Pozdrawiam
Sasannka
Ps. I Ty mozesz zarobic na biżuterii
którą sprzedajemy w naszym sklepie:
http://partner.wec.com.pl/
Użytkownik "marym" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
news:c0knqi$q7m$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Robie wlasne rogaliki z dzemem i nie wiem co potem, nie chce normalnego
> lukru tylko taką zlocista "polewe" z cukru. Ktoś moze wie jk to sie robi?
:)
> Szyyybko bo zaraz Miły przyjdzie :)
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-15 09:47:49
Temat: Re: "Glazurka"z Cukru Na Rogaliki :)
"marym" <m...@o...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:c0knqi$q7m$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Robie wlasne rogaliki z dzemem i nie wiem co potem, nie chce normalnego
> lukru tylko taką zlocista "polewe" z cukru. Ktoś moze wie jk to sie robi?
:)
> Szyyybko bo zaraz Miły przyjdzie :)
Juz za pozno, ale moze przyda sie w przyszlosci.Po uformowaniu kazdego
rogalika smaruje zoltkiem i na to cukier i tak pieke, stad bierze sie ten
zlocisty kolor,jak sie nie przypala :-)))
W praktyce wyglada to tak, ze na jednym talerzyku rozbeltane zoltko, na
drugim cukier(jak chcesz moze byc w pudrze) i kazdego rogalika z jednej
strony "przejade" przez jajko i przez cukier, a wiec nie bawie sie w zabawe
z pedzelkiem, to tylko takie uproszczenie, pieczesz na zloty kolor.
Zapomnialam dodac, ze moje rogaliki sa male, takie raz do buzi.
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |