« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-06-30 09:16:17
Temat: Hamburgery z grillaWitam
Czy robiliście kiedyś hamburgery na grillu?? Chodzi mi o same kotlety. Czego
dodajecie do mięza mielonego żeby było spójne i nie rozpadło się na grilu??
Jakiego mięsa uzywacie??
Smarzycie to bezpośrednio na grillu czy może używacie jakiś tacek.
Pozdrawiam wszystkich
Puszka
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-06-30 09:56:37
Temat: Re: Hamburgery z grilla
Użytkownik "Puszka" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bdovlq$ojl$1@inews.gazeta.pl...
> Witam
>
> Czy robiliście kiedyś hamburgery na grillu?? Chodzi mi o same kotlety.
Czego
> dodajecie do mięza mielonego żeby było spójne i nie rozpadło się na
grilu??
> Jakiego mięsa uzywacie??
> Smarzycie to bezpośrednio na grillu czy może używacie jakiś tacek.
>
moje hamburgery z grilla siom takie:
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis247.html
pozdrawiam
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-30 10:10:01
Temat: Re: Hamburgery z grillaPuszka <p...@g...pl> wrote:
> Witam
>
> Czy robiliście kiedyś hamburgery na grillu?? Chodzi mi o same kotlety. Czego
> dodajecie do mięza mielonego żeby by"o spójne i nie rozpad"o się na grilu??
> Jakiego mięsa uzywacie??
> Smarzycie to bezpośrednio na grillu czy może używacie jakiś tacek.
Hamburgery robi sie z wolowiny. Mielona wolowina nie potrzebuje zwykle
dodatkow, by uformowany hamburger sie nie rozpadl. Powinien byc jednak
odpowiednio gruby. Jak mi sie wydaje, niektore tansze grille maja jednak
bardzo rzadkie kratki, na ktorych rzeczywiscie hamburger moze nie
utrzymac sie w calosci. Wtedy sprobowalbym uzyc jakiejs tacki.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-30 12:19:37
Temat: RE: Hamburgery z grilla(P)> Witam
>
> Czy robiliście kiedyś hamburgery na grillu?? Chodzi mi o same
> kotlety. Czego
> dodajecie do mięza mielonego żeby było spójne i nie rozpadło
> się na grilu??
> Jakiego mięsa uzywacie??
> Smarzycie to bezpośrednio na grillu czy może używacie jakiś tacek.
>
> Pozdrawiam wszystkich
>
> Puszka
>
Witam!
Ostatnio zrobiłam hamburgery z grilla i wyszły przepyszne były spójne i
miękkie do tego podpieczona bułka, sałata i sos na bazie jogurtu z ogórkiem,
rzodkiewką, koprem i dużą ilością czosnku (a to wszystko z ogródka - oprócz
ogórków bo jeszcze małe są).
Kotlety wykonałam z cielęciny i wieprzowiny w proporcjach pół na pół do tego
dodałam bułki tartej i dolałam gazowanej wody ( tyle aby sie bułka
zamoczyła) z przypraw : pieprz, sól, oregano - przewaga, majeranek, gałka
muszkatołowa ale tak delikatnie i stało to dzień w lodówce. Mięso przegryzło
się miało niepowtarzalny smak i jedliśmy je także z ziemniakami pieczonymi
na grillu (o tyle że były to stare ziemniaki).
Pozdrawiam ze smakiem Asia M. z Olsztyna
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-30 13:33:19
Temat: RE: Hamburgery z grilla(P)
> > Smarzycie to bezpośrednio na grillu czy może używacie jakiś tacek.
> >
> > Pozdrawiam wszystkich
> >
> > Puszka
> >
> Witam!
> Ostatnio zrobiłam hamburgery z grilla i wyszły przepyszne
> były spójne i
> miękkie do tego podpieczona bułka, sałata i sos na bazie
> jogurtu z ogórkiem,
> rzodkiewką, koprem i dużą ilością czosnku (a to wszystko z
> ogródka - oprócz
> ogórków bo jeszcze małe są).
Zapomniałam dodać, że piekę je na blaszkach bo inaczej mogłyby za szybko się
spalić albo po prosty spaść przecięte przez pręty grilla. Kotlety dopiero po
upieczeniu są bardzo spójne i nie ropadają się.
Pozdrawiam ze smakiem Asia M. z Olsztyna
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-30 13:35:12
Temat: Re: Hamburgery z grilla(P)Joanna Michalska <j...@w...pl> wrote:
> Kotlety wykona"am z cielęciny i wieprzowiny w proporcjach pó" na pó" do tego
> doda"am bu"ki tartej i dola"am gazowanej wody
Hamburger jest kotletem zrobionym z siekanej lub mielonej WOLOWINY. Bez
dodatku bulki, jajka etc.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-30 13:59:34
Temat: Re: Hamburgery z grilla(P)
>> Kotlety wykona"am z cielęciny i wieprzowiny w proporcjach pó" na pó" do tego
>> doda"am bu"ki tartej i dola"am gazowanej wody
>
>Hamburger jest kotletem zrobionym z siekanej lub mielonej WOLOWINY. Bez
>dodatku bulki, jajka etc.
>
>Wladyslaw
a kotlet mielony?
Van-Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-30 14:09:48
Temat: Re: Hamburgery z grilla(P)Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
> >Hamburger jest kotletem zrobionym z siekanej lub mielonej WOLOWINY. Bez
> >dodatku bulki, jajka etc.
> >
> >Wladyslaw
>
>
> a kotlet mielony?
Kotlet mielony to niekoniecznie hamburger. Nawet zwykle kotletami
mielonymi nazywa sie u nas kotlety z wieprzowiny.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-30 14:26:30
Temat: Re: Hamburgery z grilla(P)On Mon, 30 Jun 2003 16:09:48 +0200, w...@t...com.pl (Wladyslaw
Los) wrote:
>Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>
>> >Hamburger jest kotletem zrobionym z siekanej lub mielonej WOLOWINY. Bez
>> >dodatku bulki, jajka etc.
>> >
>> >Wladyslaw
>>
>>
>> a kotlet mielony?
>
>
>Kotlet mielony to niekoniecznie hamburger. Nawet zwykle kotletami
>mielonymi nazywa sie u nas kotlety z wieprzowiny.
>
>Wladyslaw
no wlasnie m/w o to mi chodzi. czesto jest zakladane, ze
hamburger i kotlet mielony to to samo. ja wiem, ze nie , Ty wiesz
ze nie, ale pokutuje...
Van-Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-01 12:09:18
Temat: Re: Hamburgery z grilla(P)dodaję żółtego tartego sera
pycha
Megi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |