« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-05-18 20:30:31
Temat: Jajecznica w nowej odsłonieWitam wszystkich
dziś postanowiłem dokonac experymentu z jajecznicą i efekt mnie zaskoczył
potrawa smakowała wyśmienicie, sam sie zaskoczyłem
dla niektórych może to i niejest jakieś odkrycie ale taki przepis sam
wymysliłem
a oto i on
podsmażamy albo pokrojoną parówke albo kiełbasę pokrojoną w kostke
dokładamy pokrojony ząbek czosnku, albo mogoą być dwa ( ja lubie czosnek
wiec dodałem 2)
wrzycamy po paru minutkach cebulke posiekaną i smaży się to ładnie
potem 3 jajka i zmieszać wszystko razem
sypiemy oregano na wierzchu i mieszasz
na końcu łyżke koncentratu pomidorowego
a potem jak juz ładnei sie usmazyło to na talezyk troszke soli
do tego mozna podać chlebek z masełkiem.
Mówie pycha
Pozdrawiam Piotr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-05-18 20:41:31
Temat: Re: Jajecznica w nowej odsłonie[ciach ciekawy przepis]
No właśnie - z czym jeszcze robicie jajecznice?
Ja lubie tak - chudy wędzony boczek pokrojony w kostkę na patelnię, potem
dorzucam pieczarki i cebulkę też drobno pokrojone, a na talerzu posypuję
szczypiorkiem + sól, pieprz.
Albo wrzucam pokrojone pomidory (bez skórki) na patelnie i jak sie trochę
podduszą na to jajka + przyprawy (sól, pieprz, bazylia).
Pozdrawiam,
Małgorzatka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-18 21:33:00
Temat: Re: Jajecznica w nowej odsłonieIn news:c8dsiv$bve$1@nemesis.news.tpi.pl, Małgorzatka+ wrote:
> No właśnie - z czym jeszcze robicie jajecznice?
Z czym popadnie. :-)
Oprócz wymienionych przez ciebie składników (boczek albo jakaś wędlina,
pieczarki, cebula, szczypiorek, pomidory, zioła) dobrze sprawdza się dość
drobno pokrojona papryka.
Hania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-18 21:40:45
Temat: Re: Jajecznica w nowej odsłonie
> No właśnie - z czym jeszcze robicie jajecznice?
Ja lubię jajecznicę z selerem pokrojonym w drobniusieńką kostkę, zieloną
papryczką i cebulką :) Wszystko przysmażone delikatnie na masełku :)
--
Dorunia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-18 21:55:45
Temat: Re: Jajecznica w nowej odsłonieLe mardi 18 mai 2004 ŕ 23:33:00, Hanna Burdon a écrit :
> In news:c8dsiv$bve$1@nemesis.news.tpi.pl, Małgorzatka+ wrote:
>> No właśnie - z czym jeszcze robicie jajecznice?
> Z czym popadnie. :-)
> Oprócz wymienionych przez ciebie składników (boczek albo jakaś wędlina,
> pieczarki, cebula, szczypiorek, pomidory, zioła) dobrze sprawdza się dość
> drobno pokrojona papryka.
I male czerwone papryczki z puszki (u nas wystepuja ze szprotkami w
oleju ktore tysz trafiaja de jajecznicy)
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-18 21:58:55
Temat: Re: Jajecznica w nowej odsłonie
I żółty ser...pycha..
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-18 22:09:08
Temat: Re: Jajecznica w nowej odsłonieOn Tue, 18 May 2004 23:58:55 +0200, "Cherokee gd"
<c...@t...skasujCalyTenNapis.pl> wrote:
>
>I żółty ser...pycha..
>
>pozdr
>
>cherokee
u mnie tylko zolty ser i/albo szczypiorek. ale niekoniecznie -
lubie smak zwyklej jajecznicy...sa jeszcze tacy?
trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-18 22:09:11
Temat: Re: Jajecznica w nowej odsłonieUżytkownik Małgorzatka+ napisał:
> No właśnie - z czym jeszcze robicie jajecznice?
Grzyby oczywiście. Nie żadne hodowlane pieczarki, a prawdziwe, leśne
grzyby: kurki np :) Inne też, jakie się trafią...
--
pa, BasiaBjk, co już ma kilka słoików tegorocznych maślaków marynowanych :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-18 22:25:40
Temat: Re: Jajecznica w nowej odsłonieLe mercredi 19 mai 2004 ŕ 00:09:08, Krysia Thompson a écrit :
> lubie smak zwyklej jajecznicy...sa jeszcze tacy?
Bez masla ? Nieeee...
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-18 23:19:21
Temat: Re: Jajecznica w nowej odsłonie<-+-> Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>:
> u mnie tylko zolty ser i/albo szczypiorek. ale niekoniecznie -
> lubie smak zwyklej jajecznicy...sa jeszcze tacy?
Jako wiecznie glodny student, a do tego lubiacy czasem cos upichcic ;-)
zapytam -- jak dodac ser do jajecznicy, coby sie nie spalil przed
ukonczeniem calosci. A i zeby dobrze smakowal i apetycznie wygladal...
Ile razy bym nie probowal, to mi sie spali :/
Pozdrawiam
--
| o | "Even if a samurai's head were to be suddenly |
| `|, \.,o | cut off, he should still be able to perform |
| /'\ |' | one more action with certainty" |
+-----------+---------------------------------------
--------+
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |