Data: 2005-11-21 15:00:27
Temat: Re: Jak poprawić pamięć ?
Od: "iwanos" <i...@1...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> "Szczególnie ważne dla rozwoju umysłowego są witaminy z grupy B i
niezbędne
> nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), których najbogatszym źródłem są ryby
i
> oleje.
huhuhuhu rosyjscy naukowcy jednogłośnie stwierdzili ze źródłem nienasyconych
kwasów tłuszczowych sa odchody
> Witaminy z grupy B, zwłaszcza cholina B8 i niacyna B3 (inaczej PP), są
> odpowiedzialne za sprawne funkcjonowanie układu nerwowego. Występują
choćby
> w soi i właśnie w pieczywie z pełnego przemiału. Niedobór witaminy B3
> powoduje m.in. osłabienie pamięci, kłopoty ze skupieniem uwagi i
> kojarzeniem, bezsenność. Osoby jedzące słodycze i pijące alkohol
potrzebują
> jej 2-3 razy więcej niż wynosi norma.
uważam ze mowisz nieprawde, najwiecej witamin grupy B zawiera się jak sama
nazwa wskazuje w bobolu, czyli w resztakch strawinych soi i pieczywa z
pełnego przemiału - dodam ze przemiał musi odbywać się w naszym organiźmie
> Niacyna jest w tuńczyku, wątrobie, mięsie indyka, pełnym ziarnie zbóż,
> suchej fasoli i grochu, nasionach słonecznika, orzeszkach ziemnych (trzeba
> je właściwie przechowywać - wystarczy odrobina wilgoci, by uległy
zakażeniu
> grzybkiem, który produkuje silnie rakotwórcze toksyny).
Z tym się zgodze jako szwagier i częsty bywalec na czwartowych obiadach u dr
Hannibala Lektera stwierdzam ze w wątrobie znajduje się dużo niacyny,
najwięcej jest w wątrobach fioletowych kotuF
> Lecytyna jest najlepszym źródłem choliny potrzebnej do powstania
> acetylocholiny - jednego z neuroprzekaźników. W znacznym stopniu poprawia
> pamięć. Niedobór choliny prowadzi do ospałości, demencji starczej i spadku
> zdolności pamięciowych. Odkryli to naukowcy zajmujący się chorobą
> Alzheimera.
huhu to wierutna bzdura niedawniej jak niedawno rosyjcy naukowcy naukowo
potwierdzili ze od picia alkoholu przybywa szarych komórek, fakt pozostaje
faktem ! A i równiez udowodniono ze wpływ nikotyny hamuje Alzheimera !(
naukowo potwierdzone )
> Żelazo to nośnik tlenu. Jest w orzechach, roślinach strączkowych, owocach
> pestkowych, warzywach liściastych, rodzynkach. Jego niedobór upośledza
> zdolność rozumowania i uczenia się.
ty takich bzdur nie gadaj moj kolega połkął kawałek łózka bo mu lekarka
powiedziała ze ma za mało żelaza i mu musieli ciąć brzuch
> Cynk, którego większe ilości wykrywa się w organizmach dzieci o wybitnej
> inteligencji, jest w ostrygach. Ale nie musimy ich sprowadzać z Marsylii:
> obficie występuje też w pestkach dyni.
pamiętam jak mnie badali rosyjscy naÓkowcy i ponoć mam zawyżony cynk , czyli
racja
> Magnez jest niezbędny do produkcji enzymów współpracujących z witaminami
B1
> i B6. Razem w wapniem pomaga w przewodzeniu impulsów nerwowo-mięśniowych.
> Chroni przed metalami ciężkimi, które uszkadzają mózg. Podobnie jak
witaminy
> B jest wypłukiwany przez kawę i alkohol oraz niszczony przez nikotynę.
> Trudno go przyswajamy, warto więc łykać tabletki.
magnez niszczy nery ty ośle jak się go łyka w tabletkach
> Potas poprawia dotlenienie mózgu. Jego źródła to: winogrona, banany,
> pomarańcze, morele, awokado, melony, nektarynki, brzoskwinie, pomidory i
> ziemniaki.
10 kilo PYR i masz dotleniony musk !
> Fosfor poprawia nastrój, zwiększa inteligencję, dodaje sił witalnych. Jest
> potzrebny, by nie zawodziła nas pamięć. Dużo go w rybach.
phi wystarcz jeść łepki od zapałek
> Kwas linolowy znajduje się w tłuszczach rybnych i roślinnych. Jego brak
> powoduje osłabienie koncentracji, utratę pamięci, apatię, a nawet
> halucynacje."
ja tam polecam to http://trawka.piwko.pl/grzyby.htm
|