Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak reanimowac ciasto?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jak reanimowac ciasto?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 20


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2006-12-20 09:23:01

Temat: Re: Jak reanimowac ciasto?
Od: Beata Mateuszczyk <b...@p...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Gosia Plitmik wrote:

>
> Ja planowałam słynne pierniki Aganiok, ale je trzeba conajmniej 6
> tygodni przed swietami zrobic. Tradycyjnie nie zdarzyłam;-)

A, tego nie doczytałam. Ja wrzucam do pudełka z jabłkiem i są miękkie.

Pozdrawiam
Bea

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2006-12-20 09:31:28

Temat: Re: Jak reanimowac ciasto?
Od: Gosia Plitmik <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Beata Mateuszczyk napisał(a):

> A, tego nie doczytałam. Ja wrzucam do pudełka z jabłkiem i są miękkie.

Ja 2 lata temu wrzuciłam i mi jabłko splesniało;-)

--

Gosia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2006-12-20 10:19:29

Temat: Re: Jak reanimowac ciasto?
Od: "misiczka" <i...@g...com> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Gosia Plitmik" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:emavti$cds$1@news.onet.pl...
> Beata Mateuszczyk napisał(a):
>> A, tego nie doczytałam. Ja wrzucam do pudełka z jabłkiem i są miękkie.
> Ja 2 lata temu wrzuciłam i mi jabłko splesniało;-)

Nie wiem po co to jabłko, nie lepiej polukrować? Od tego też miękną.
Ja wsadziłam rok temu jabłko i były nadal kamienne.

pozdrawiam,
Lesława Jaworowska
--
"Zepsuta kobieta należy do tego rodzaju istot,
których mężczyźni nigdy nie mają dosyć." Oscar Wilde
http://leslawa-ignaszewska.com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2006-12-20 10:26:32

Temat: Re: Jak reanimowac ciasto?
Od: "MONI|<A" <moni|<...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora



> Zrobiłam wczoraj ciasto na pierniczki według przepisu z grupy. Ciasto na
> noc wylądowało w lodówce, a dzisiaj nim mozna zabic;-(jest potwornie
> twarde, mozna cos jeszcze z nim zrobic?Dzieci maja obiecane pieczenie
> pierniczków, a tu du...
> --
>
> Gosia

A ja wczoraj robiłam pierniki wg przepisu który w Ikei rozdają, po jednym
dniu w lodówce ciasto było twarde jak kamień. Nagrzałam piekarnik postawiłam
na chwilę to ciasto w okolicach piekarnika, po chwili było w sam raz do
wałkowania. Pierniki wyszły ok.

Pozdrawiam

Monika


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2006-12-20 10:49:07

Temat: Re: Jak reanimowac ciasto?
Od: Gosia Plitmik <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

misiczka napisał(a):

> Nie wiem po co to jabłko, nie lepiej polukrować? Od tego też miękną.
> Ja wsadziłam rok temu jabłko i były nadal kamienne.
> pozdrawiam,
Rzeczywiscie lukier zmiękcza, a jabłko nadaje tylko IMO zapach

--

Gosia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2006-12-20 10:54:03

Temat: Re: Jak reanimowac ciasto?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Gosia Plitmik" <p...@o...pl> wrote in message
news:emb4f5$q7f$2@news.onet.pl...
> misiczka napisał(a):
>
>> Nie wiem po co to jabłko, nie lepiej polukrować? Od tego też miękną.
>> Ja wsadziłam rok temu jabłko i były nadal kamienne.
>> pozdrawiam,
> Rzeczywiscie lukier zmiękcza, a jabłko nadaje tylko IMO zapach
>
> --
>
> Gosia

Nie lepiej nasączyć np. rumem?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2006-12-20 11:21:21

Temat: Re: Jak reanimowac ciasto?
Od: Gosia Plitmik <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Panslavista napisał(a):

> Nie lepiej nasączyć np. rumem?
Pewnie i lepiej,a le u mnie spozywaja małoletni;-)

--

Gosia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2006-12-20 11:34:32

Temat: Re: Jak reanimowac ciasto?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Gosia Plitmik" <p...@o...pl> wrote in message
news:emb6bi$1ti$1@news.onet.pl...
> Panslavista napisał(a):
>
>> Nie lepiej nasączyć np. rumem?
> Pewnie i lepiej,a le u mnie spozywaja małoletni;-)
>
> --
>
> Gosia

Pomyśl o byle syropie i daj go tyle samo, plus sok np malinowy.
Jako dziecko uwielbiałem cukierki z prądem.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2006-12-20 11:57:31

Temat: Re: Jak reanimowac ciasto?
Od: Gosia Plitmik <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Panslavista napisał(a):

> Pomyśl o byle syropie i daj go tyle samo, plus sok np malinowy.
> Jako dziecko uwielbiałem cukierki z prądem.
Wczoraj dałam skórki z pigwowca z nalewki;-)

--

Gosia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


20. Data: 2006-12-20 14:18:01

Temat: Re: Jak reanimowac ciasto?
Od: Tatiana <y...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 20 Dec 2006 09:22:39 +0100, Waćpanna lub waćpan Beata
Mateuszczyk, w wiadomości <news:emarse$bl1$1@inews.gazeta.pl> zawarł, co
następuje:

> Ja ostatnio piekę pierniczki Anki. Za pierwszym razem, po 24 godzinach w
> lodówce było idealne. A ostatnio też wydawało sie potwornie twarde.
> Musiałam nożem odkrajać z miski. Ale wałkowało się bardzo dobrze. Po
> wałkowaniu było w sam raz.

Dokładnie. Ja zapomniałam wyjąć, więc wygrzebywałam nożem kawałki ciasta z
miski i to po rozgrzaniu w ręce wałkowałao się super.
Co mnie dziwi - pierniczki w tym roku nie chcą mi stwardnieć, tylko są
miękkie :)
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Nie przejmuj się maleńka, poniosą Cię... na rękach!
W objęciach ich możesz czuć się wielka, wielka..."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

szukam przepisu na danie z sieji
Sałatka ziemniaczana
Ciasteczka kruszyny
serek typu włoskiego CAPRI
Pieprz zielony marynowany

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »