« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-12-20 09:23:01
Temat: Re: Jak reanimowac ciasto?Gosia Plitmik wrote:
>
> Ja planowałam słynne pierniki Aganiok, ale je trzeba conajmniej 6
> tygodni przed swietami zrobic. Tradycyjnie nie zdarzyłam;-)
A, tego nie doczytałam. Ja wrzucam do pudełka z jabłkiem i są miękkie.
Pozdrawiam
Bea
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-12-20 09:31:28
Temat: Re: Jak reanimowac ciasto?Beata Mateuszczyk napisał(a):
> A, tego nie doczytałam. Ja wrzucam do pudełka z jabłkiem i są miękkie.
Ja 2 lata temu wrzuciłam i mi jabłko splesniało;-)
--
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-12-20 10:19:29
Temat: Re: Jak reanimowac ciasto?
Użytkownik "Gosia Plitmik" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:emavti$cds$1@news.onet.pl...
> Beata Mateuszczyk napisał(a):
>> A, tego nie doczytałam. Ja wrzucam do pudełka z jabłkiem i są miękkie.
> Ja 2 lata temu wrzuciłam i mi jabłko splesniało;-)
Nie wiem po co to jabłko, nie lepiej polukrować? Od tego też miękną.
Ja wsadziłam rok temu jabłko i były nadal kamienne.
pozdrawiam,
Lesława Jaworowska
--
"Zepsuta kobieta należy do tego rodzaju istot,
których mężczyźni nigdy nie mają dosyć." Oscar Wilde
http://leslawa-ignaszewska.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-12-20 10:26:32
Temat: Re: Jak reanimowac ciasto?
> Zrobiłam wczoraj ciasto na pierniczki według przepisu z grupy. Ciasto na
> noc wylądowało w lodówce, a dzisiaj nim mozna zabic;-(jest potwornie
> twarde, mozna cos jeszcze z nim zrobic?Dzieci maja obiecane pieczenie
> pierniczków, a tu du...
> --
>
> Gosia
A ja wczoraj robiłam pierniki wg przepisu który w Ikei rozdają, po jednym
dniu w lodówce ciasto było twarde jak kamień. Nagrzałam piekarnik postawiłam
na chwilę to ciasto w okolicach piekarnika, po chwili było w sam raz do
wałkowania. Pierniki wyszły ok.
Pozdrawiam
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2006-12-20 10:49:07
Temat: Re: Jak reanimowac ciasto?misiczka napisał(a):
> Nie wiem po co to jabłko, nie lepiej polukrować? Od tego też miękną.
> Ja wsadziłam rok temu jabłko i były nadal kamienne.
> pozdrawiam,
Rzeczywiscie lukier zmiękcza, a jabłko nadaje tylko IMO zapach
--
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2006-12-20 10:54:03
Temat: Re: Jak reanimowac ciasto?
"Gosia Plitmik" <p...@o...pl> wrote in message
news:emb4f5$q7f$2@news.onet.pl...
> misiczka napisał(a):
>
>> Nie wiem po co to jabłko, nie lepiej polukrować? Od tego też miękną.
>> Ja wsadziłam rok temu jabłko i były nadal kamienne.
>> pozdrawiam,
> Rzeczywiscie lukier zmiękcza, a jabłko nadaje tylko IMO zapach
>
> --
>
> Gosia
Nie lepiej nasączyć np. rumem?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2006-12-20 11:21:21
Temat: Re: Jak reanimowac ciasto?Panslavista napisał(a):
> Nie lepiej nasączyć np. rumem?
Pewnie i lepiej,a le u mnie spozywaja małoletni;-)
--
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2006-12-20 11:34:32
Temat: Re: Jak reanimowac ciasto?
"Gosia Plitmik" <p...@o...pl> wrote in message
news:emb6bi$1ti$1@news.onet.pl...
> Panslavista napisał(a):
>
>> Nie lepiej nasączyć np. rumem?
> Pewnie i lepiej,a le u mnie spozywaja małoletni;-)
>
> --
>
> Gosia
Pomyśl o byle syropie i daj go tyle samo, plus sok np malinowy.
Jako dziecko uwielbiałem cukierki z prądem.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2006-12-20 11:57:31
Temat: Re: Jak reanimowac ciasto?Panslavista napisał(a):
> Pomyśl o byle syropie i daj go tyle samo, plus sok np malinowy.
> Jako dziecko uwielbiałem cukierki z prądem.
Wczoraj dałam skórki z pigwowca z nalewki;-)
--
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2006-12-20 14:18:01
Temat: Re: Jak reanimowac ciasto?Dnia Wed, 20 Dec 2006 09:22:39 +0100, Waćpanna lub waćpan Beata
Mateuszczyk, w wiadomości <news:emarse$bl1$1@inews.gazeta.pl> zawarł, co
następuje:
> Ja ostatnio piekę pierniczki Anki. Za pierwszym razem, po 24 godzinach w
> lodówce było idealne. A ostatnio też wydawało sie potwornie twarde.
> Musiałam nożem odkrajać z miski. Ale wałkowało się bardzo dobrze. Po
> wałkowaniu było w sam raz.
Dokładnie. Ja zapomniałam wyjąć, więc wygrzebywałam nożem kawałki ciasta z
miski i to po rozgrzaniu w ręce wałkowałao się super.
Co mnie dziwi - pierniczki w tym roku nie chcą mi stwardnieć, tylko są
miękkie :)
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Nie przejmuj się maleńka, poniosą Cię... na rękach!
W objęciach ich możesz czuć się wielka, wielka..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |