« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2009-10-31 21:28:59
Temat: Re: Jak upiec ćwiartki z kurczaka?
Tylko czemu mieso przysmazane w wiekszej temperaturze traci wiecej na
wadze? W tym samym czasie? W ZAUWAZALNY sposob?
Bo woda paruje.
--
(tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub sz, -ii -> -i)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. reforma.ortografi.w.interia.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2009-10-31 21:52:21
Temat: Re: Jak upiec ćwiartki z kurczaka?On Sat, 31 Oct 2009 22:28:59 +0100
"Stokrotka" <o...@a...pl> wrote:
>
> Tylko czemu mieso przysmazane w wiekszej temperaturze traci wiecej na
> wadze? W tym samym czasie? W ZAUWAZALNY sposob?
>
>
> Bo woda paruje.
I smazenina pachnie woda? Czy razem z ta woda uciekaja zwiazki
zapachowe i smakowe?
--
PRecz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2009-11-01 10:37:13
Temat: Re: Jak upiec ćwiartki z kurczaka?
> I smazenina pachnie woda? Czy razem z ta woda uciekaja zwiazki
> zapachowe i smakowe?
Mysle, ze pewne zwiazki sublimuja i paruja w jakiejs temperaturce, inne w
innej.
I o tym jest ten watek:
w jakiej temperaturce piec, by zostaly mile nam zwiazki,
a ulotnily sie zle.
--
(tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->z lub sz, -ii -> -i)
Ortografia to NAWYK, czesto nielogiczny, ktury ludzie ociezali umyslowo,
nazucaja bezmyslnie nastepnym pokoleniom. reforma.ortografi.w.interia.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |