| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-12-10 19:36:57
Temat: Re: Jak zlepić elementy pierniczków?Lukier robie z cukru pudru i cieplej przegotowanej wody. Proporcje trzeba
sobie dobrac wg gustu i potrzeby (jaki ma lukier byc gesty). To wersja
biala. Do wersji ciemnej dodaje kakao. nie znam zadnych dobrych barwnikow
spozywczych.
powodzenia!
"Ewa W" <e...@b...wroc.pl> wrote in message
news:at56gn$teo$1@opat.biskupin.wroc.pl...
> I znów pierniczki, wybaczcie;)
> Tym razem o zlepianiu części piernikowych. Dziś szalałyśmy z koleżanką i
> lepiłyśmy różne cuda dla mojego synka - autka, autobus, kogucika, misia,
> aniołka, diabła, itp. Niestety, kilka części z tych figurek odpadło po
> upieczeniu - były za słabo przymocowane. Mam pytanie - jak je przymocować
(o
> ile się da). Słyszałam o metodzie na białko - czy to białko ma być ubite,
z
> cukrem, bez, a może w ogóle się go nie ubija, tylko po rozbiciu jaja po
> prostu smaruje?
> No i jak przymocować do figurek nici, żeby można było to powiesić na
> choince? Może mocniejszy będzie lukier?
> Tu nieśmiała prośba o przepis na szybki, ładny lukier do pierniczków.....
>
> Pomocy!
> Ewa
>
> PS. A dla męża zrobiłam Ewę z raju: ponętna, wcięta w talii, z potężnym
> biustem i długimi włosami:)
> Podobała mu się baaaardzo;)
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |