« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-05-24 13:04:49
Temat: Jak zrobic popcorn?Jak zrobić popcorn? Wrzucam kukurydzę na rozgrzane masło i przypala mi się.
Dlaczego?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-05-24 13:24:20
Temat: Re: Jak zrobic popcorn?> Jak zrobić popcorn? Wrzucam kukurydzę na rozgrzane masło i przypala mi
się.
Jaką kukurydzę ????
> Dlaczego?
Taka już uroda smażenia, jak się za długo trzyma to się przypala, a masło to
już szczególnie :))
Popcorn robi się ze specjalnie preparowanej kukurydzy - można coś takiego
kupić w każdym sklepie....
Aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-24 13:27:27
Temat: Re: Jak zrobic popcorn?
Użytkownik "Agusiek" <A...@i...pl> napisał w wiadomości
news:aclesm$pua$1@news.tpi.pl...
> > Jak zrobić popcorn? Wrzucam kukurydzę na rozgrzane masło i przypala mi
> się.
>
> Jaką kukurydzę ????
>
> > Dlaczego?
>
> Taka już uroda smażenia, jak się za długo trzyma to się przypala, a masło
to
> już szczególnie :))
>
> Popcorn robi się ze specjalnie preparowanej kukurydzy - można coś takiego
> kupić w każdym sklepie....
Poza tym lepiej na oleju, nie przypala sie tak szybko jak maslo..., Potem
mozna skropic maslem z sola......
Pozdrawiam
Maciej Lewczuk
Redakcja CD-Action
51-670 Wrocław, ul. Dembowskiego 57/61
tel. (071) 345-21-38 w. 108, fax (071) 345-21-42
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-24 14:07:02
Temat: Re: Jak zrobic popcorn?a...@p...onet.pl napisał(a):
>
> Też sie przypala. Musi być specjalnie preparowana? Normalna sie nie nadaje?
Że tak się wscipsko zapytam: a bierzesz z puszki, mrożoną? Sorry, ale
myslę, że na początek musimy tego się dowiedzieć ;-)
--
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-24 14:07:26
Temat: Re: Jak zrobic popcorn?Też sie przypala. Musi być specjalnie preparowana? Normalna sie nie nadaje?
Użytkownik "Anna Sheridan" <a...@o...com.au> napisał w wiadomości
news:vArH8.381$TY3.17518@ozemail.com.au...
>
> <a...@p...onet.pl> wrote in message news:acleem$jj9$1@news.onet.pl...
> > Jak zrobić popcorn? Wrzucam kukurydzę na rozgrzane masło i przypala mi
> się.
> > Dlaczego?
> Oczywiscie, ze maslo sie przypali. Ja robie tak:
> Na dno garnka daje troszeczke oleju, jak sie rozgrzeje wrzucam mala
> garsteczke kukurydzy, przykrywam przykrywka i trzymajac na ogniu
potrzasam.
> Jak juz przestaje strzelac (tzn cala kukurydza jest 'popped') zdejmuje z
> ognia i wtedy wrzucam kawalek masla, dalej potrzasam, az sie rozpusci i
> rozprowadzi po kukurydzy. Smacznego! A propos, czy ktos ma przepis na
> skaramelizowana kukurydze?
> Ania
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-24 14:18:37
Temat: Re: Jak zrobic popcorn?Kupiłam ziarno kukurydzy, jest sucha.
Użytkownik "Gosia Zaleska-Gajc" <z...@h...pl> napisał w wiadomości
news:3CEE4906.D1046C2E@hot.pl...
> a...@p...onet.pl napisał(a):
> >
> > Też sie przypala. Musi być specjalnie preparowana? Normalna sie nie
nadaje?
>
> Że tak się wscipsko zapytam: a bierzesz z puszki, mrożoną? Sorry, ale
> myslę, że na początek musimy tego się dowiedzieć ;-)
> --
> Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-24 14:19:46
Temat: Re: Jak zrobic popcorn?a...@p...onet.pl napisał(a):
>
> Kupiłam ziarno kukurydzy, jest sucha.
:-) W takim razie albo masz już przypalony garnek ;-), albo za długo
trzymasz na ogniu, ew. masz za duży ogień (jak się tłuszcz rozgrzeje to
nie trzeba mocno podgrzewać). Spróbuj wrzucić na początek mało ziaren.
Poczekaj aż postrzelają i zobacz - może w końcu się uda :-).
--
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-24 14:33:54
Temat: Re: Jak zrobic popcorn?Mało oleju? Ok, jest trochę lepiej. Ze 30% tego co wrzuciłam to popcorn,
reszta to przypalenizna. Ogień dałam malutki. Ale ta kukurydza nie chce
pękać.
Użytkownik "Gosia Zaleska-Gajc" <z...@h...pl> napisał w wiadomości
news:3CEE4C02.11DDB890@hot.pl...
> a...@p...onet.pl napisał(a):
> >
> > Kupiłam ziarno kukurydzy, jest sucha.
>
> :-) W takim razie albo masz już przypalony garnek ;-), albo za długo
> trzymasz na ogniu, ew. masz za duży ogień (jak się tłuszcz rozgrzeje to
> nie trzeba mocno podgrzewać). Spróbuj wrzucić na początek mało ziaren.
> Poczekaj aż postrzelają i zobacz - może w końcu się uda :-).
> --
> Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-24 14:54:35
Temat: Re: Jak zrobic popcorn?
Użytkownik "Ageko" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:aclim6$san$1@news.onet.pl...
> Mało oleju? Ok, jest trochę lepiej. Ze 30% tego co wrzuciłam to popcorn,
> reszta to przypalenizna. Ogień dałam malutki. Ale ta kukurydza nie chce
> pękać.
Polecam jednak kupic specjalnie przygotowaną na popcorn kukurydze.Powinna
byc dostepna w kazdym sklepie spozywczym (paczkowana). Robilam wielokrotnie
i nie mialam problemow z przypalaniem sie, tudziez niepekaniem.
pozdrawiam
ewelina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-24 15:02:07
Temat: Re: Jak zrobic popcorn?A jaka masz pokrywkę??
Pytanie może banalne, ale ja dopóki nie miałam przezroczytej to przypalałam
zawsze, a teraz po prostu zaglądam zgóry i widze co mam w garnku.
pozdrowienia
Anka
Użytkownik "Ageko" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:aclim6$san$1@news.onet.pl...
> Mało oleju? Ok, jest trochę lepiej. Ze 30% tego co wrzuciłam to popcorn,
> reszta to przypalenizna. Ogień dałam malutki. Ale ta kukurydza nie chce
> pękać.
>
>
> Użytkownik "Gosia Zaleska-Gajc" <z...@h...pl> napisał w wiadomości
> news:3CEE4C02.11DDB890@hot.pl...
> > a...@p...onet.pl napisał(a):
> > >
> > > Kupiłam ziarno kukurydzy, jest sucha.
> >
> > :-) W takim razie albo masz już przypalony garnek ;-), albo za długo
> > trzymasz na ogniu, ew. masz za duży ogień (jak się tłuszcz rozgrzeje to
> > nie trzeba mocno podgrzewać). Spróbuj wrzucić na początek mało ziaren.
> > Poczekaj aż postrzelają i zobacz - może w końcu się uda :-).
> > --
> > Gosia
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |