Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jaki ocet do zamarynowania mięsa?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jaki ocet do zamarynowania mięsa?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 2


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-03-15 10:40:54

Temat: Jaki ocet do zamarynowania mięsa?
Od: "flower" <f...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Mam pewną książkę, a w niej - może mniej lub bardziej staropolski - przepis
na pieczeń "na dziko", czyli coś co ma imitować dziczyznę. Używana jest w
tym przepisie zalewa w której mięso leży kilka dni, i do sporządzenia której
używa się m.in. octu. No i moje pytanie: jaki to powinien być ocet? Taki
zwykły spirytusowy?

--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-03-15 12:53:56

Temat: Re: Jaki ocet do zamarynowania mięsa?
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "flower" <f...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dv8qsn$gcq$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Mam pewną książkę, a w niej - może mniej lub bardziej staropolski -
> przepis
> na pieczeń "na dziko", czyli coś co ma imitować dziczyznę. Używana jest w
> tym przepisie zalewa w której mięso leży kilka dni, i do sporządzenia
> której
> używa się m.in. octu. No i moje pytanie: jaki to powinien być ocet? Taki
> zwykły spirytusowy?

Winny! Lub niewinny (jak owocowy), w żadnym wypadku nie spirytusowy!

DJD
do tej pory oblizujący sie po jagnięcinie na dziko, marynowanej w occie
winnym.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Typowo japońsko, czyli jak?
Szynka
schabowe
płyta gazowa ELECTROLUX EGG 677 ICN
Herbaciarnie i kafejki - na co zwracacie uwage?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »