| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-03-15 10:40:54
Temat: Jaki ocet do zamarynowania mięsa?Mam pewną książkę, a w niej - może mniej lub bardziej staropolski - przepis
na pieczeń "na dziko", czyli coś co ma imitować dziczyznę. Używana jest w
tym przepisie zalewa w której mięso leży kilka dni, i do sporządzenia której
używa się m.in. octu. No i moje pytanie: jaki to powinien być ocet? Taki
zwykły spirytusowy?
--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-03-15 12:53:56
Temat: Re: Jaki ocet do zamarynowania mięsa?Użytkownik "flower" <f...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dv8qsn$gcq$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Mam pewną książkę, a w niej - może mniej lub bardziej staropolski -
> przepis
> na pieczeń "na dziko", czyli coś co ma imitować dziczyznę. Używana jest w
> tym przepisie zalewa w której mięso leży kilka dni, i do sporządzenia
> której
> używa się m.in. octu. No i moje pytanie: jaki to powinien być ocet? Taki
> zwykły spirytusowy?
Winny! Lub niewinny (jak owocowy), w żadnym wypadku nie spirytusowy!
DJD
do tej pory oblizujący sie po jagnięcinie na dziko, marynowanej w occie
winnym.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |