Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jaki olej do chinszczyzny?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jaki olej do chinszczyzny?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 15


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2005-09-21 20:59:52

Temat: Re: Jaki olej do chinszczyzny?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le mercredi 21 septembre 2005 ŕ 22:50:56, dans <dgsh3f$bkn$1@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :

> Ewa (siostra Ani) N. <n...@y...com> napisał(a):

>> a czemu nie extra virgine ?

> A w Chinach uprawia się oliwki ???


a w Polsce ?


Ewcia

--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2005-09-21 21:22:10

Temat: Re: Jaki olej do chinszczyzny?
Od: "turecky " <t...@W...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ewa (siostra Ani) N. <n...@y...com> napisał(a):

>
> Le mercredi 21 septembre 2005 ŕ 22:50:56, dans <dgsh3f$bkn$1@inews.gazeta.pl> v
> ous écriviez :
>
> > Ewa (siostra Ani) N. <n...@y...com> napisał(a):
>
> >> a czemu nie extra virgine ?
>
> > A w Chinach uprawia się oliwki ???
>
>
> a w Polsce ?

Zakładam (być może błędnie) że chiński kucharz w chińskim barze stosuje
oryginalne chińskie receptury i oryginalne chińskie składniki - w tej chwili
szeroko dostępne w Polsce.

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2005-09-22 12:09:17

Temat: Re: Jaki olej do chinszczyzny?
Od: JerzyN <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Wladyslaw Los napisał(a):
> Ja tam się nie znam na chińskiej kuchni (bo skąddym miał się znać), ale
> o ile wiem, to idea woka jest taka, że umożliwia on przygotowanie potraw
> "jednogarnkowych" na niewielkim płomieniu, który rozgrzewa mocno samo
> dno, a pozostałe partie są chłodniejsze.

Idea może się i zgadza natomiast to co robią chinole w restauracji obok
mnie [a mam podgląd przez okno od podwórka jak to robią, przeczy
wszelkim zasadom tzw. kuchni chińskiej.
Płomień jest jak najbardziej wielki i omyka większość gara ale gotowanie
krótkie.
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2005-09-22 12:10:48

Temat: Re: Jaki olej do chinszczyzny?
Od: JerzyN <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

turecky napisał(a):
> Zakładam (być może błędnie) że chiński kucharz w chińskim barze stosuje
> oryginalne chińskie receptury i oryginalne chińskie składniki - w tej chwili
> szeroko dostępne w Polsce.

Zapraszam pod okno restauracji i w dni dostaw towarów z Makro.
:-P
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2005-09-22 20:01:30

Temat: Re: Jaki olej do chinszczyzny?
Od: "carinus" <c...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



> o ile wiem, to idea woka jest taka, że umożliwia on przygotowanie potraw
> "jednogarnkowych" na niewielkim płomieniu, który rozgrzewa mocno samo
> dno, a pozostałe partie są chłodnie

Czekajac w barze na zamowienie widze jak cala potrawa jest robiona i wok
stoi na malym plomieniu caly czas,tak aby zawsze byl goracy.Przed dodaniem
skladnikow plomien jest bardzo silny i prawie obejmuje calego woka.Dlatego
tak szybko to wszystko jest robione i nie jest ugotowane.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

potrawy z krabow i rakow?
winogrona
piaskowe ze śliwkami??
Żydowskie ciasto ze śliwkami - prośba o przepis
sos śmietanowy

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »