« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-01-21 21:59:59
Temat: Jaki pomysl na nalesniki<<Witam!!>>
Pozdrawiam wszystkich, bo jest to moj debiut tutaj u Was. Tak sobie czytam i
czytam.......i wiadomo....czlowiek robi sie glodny.
Mam do Was pytanie, bo ostatnio relaksuje sie w kuchni robiac nalesniki.
Probowalem juz:
z serem bialym
z dzemem
z lodami
no i....pomysly mi sie skonczyly.
Z czym moge jeszcze zrobic nalesniki?
Pozdro
Rafal
Zawsze chetny do .................dyskusji (i nie tylko)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-01-21 22:05:00
Temat: Re: Jaki pomysl na nalesnikispróbuj miesne: gotowane mieso (np. z zupy), zmielone, z dodatkiem np.
podsmazonej cebuli, z dodakiem np. kukurydzy, mieso w nalesniki, nalesniki
zlozyc w koperte, wlozyc do zaroodpornego naczynia, zasypac zoltym serem ,
np. z dodatkiem parmezanu) i calosc zalac (byle nie za duzo) zwyklym rosolem
z kostki.
Calosc do piekarnika na kilkanascie minut - ser ma sie zezlocic i roztopic.
tak mi sie przypomnialo:)
pozdrawiam,
ad
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-21 22:05:32
Temat: Re: Jaki pomysl na nalesnikiJa mam: pieczarki z tartym serem żółtym, doprawione vegetą, pieprzem w
dużej ilości i koperkiem.
Pycha.
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-21 22:15:42
Temat: Re: Jaki pomysl na nalesnikiOn Tue, 21 Jan 2003 22:59:59 +0100, "Vonkaz" <v...@w...pl>
wrote:
><<Witam!!>>
>
>Pozdrawiam wszystkich, bo jest to moj debiut tutaj u Was. Tak sobie czytam i
>czytam.......i wiadomo....czlowiek robi sie glodny.
>
>Mam do Was pytanie, bo ostatnio relaksuje sie w kuchni robiac nalesniki.
>
>Probowalem juz:
>z serem bialym
>z dzemem
>z lodami
>
>no i....pomysly mi sie skonczyly.
>
>Z czym moge jeszcze zrobic nalesniki?
>
>Pozdro
>Rafal
>Zawsze chetny do .................dyskusji (i nie tylko)
>
nadzienie do ruskich pierogow
sos bolonski ale gesciejszy
pieczarki +cebula+boczek+kawalki kurczaka ugotowane, wywar z
ptaka pomieszac z maka , zmeitana, serem, zagotowac ze wszystkim
zeby sie zrobil gesty sos.
te nalsenki ulozyc na czyms zaroodpornym, posypac serem, zapiec.
na cieplo to na ulicty w Tajlandii sprzedaja - smazysz nalesnik,
po przewrozceniu na druga strone -> pokroic dobrze dojrzalego
banana albo dwa na male kawalki, - to na nalesnika oczywiscie. w
tym czasie, ta druga strona nalesnika dojdzie a banan bedzie
cieply, zdjac z patelni i pobryzgac (z trudem) slodzonym
skondensowanym mlekiem, zlozyc, poszarpac byle jak nozem i
widelcem, na dobra miare dodac jeszcze mleka skondensowanego.
zjesc, oblizac sie oraz talerzyk i zaczac od nowa
Trys, pierzasty aniol
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-21 22:49:31
Temat: Re: Jaki pomysl na nalesniki
Użytkownik "Vonkaz" <v...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b0kfqb$roo$1@szmaragd.futuro.pl...
> <<Witam!!>>
>
> Pozdrawiam wszystkich, bo jest to moj debiut tutaj u Was. Tak sobie czytam
i
> czytam.......i wiadomo....czlowiek robi sie glodny.
>
> Mam do Was pytanie, bo ostatnio relaksuje sie w kuchni robiac nalesniki.
>
> Probowalem juz:
> z serem bialym
> z dzemem
> z lodami
>
> no i....pomysly mi sie skonczyly.
>
> Z czym moge jeszcze zrobic nalesniki?
>
> Pozdro
> Rafal
> Zawsze chetny do .................dyskusji (i nie tylko)
>
Witam!!!
Ja też często robię naleśniki. Dokładam do środka serek homogenizowany.
Najlepszy jest truskawkowy lub wiśniowy.
Pozdrawiam Iza.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-21 22:55:08
Temat: Re: Jaki pomysl na nalesniki
Użytkownik "Vonkaz" <v...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b0kfqb$roo$1@szmaragd.futuro.pl...
>
> Z czym moge jeszcze zrobic nalesniki?
>
Z bananami i kokosem!
pozdrawiam
almadka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-22 02:38:32
Temat: Re: Jaki pomysl na nalesnikiKrysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> napisał(a):
Trochę sie pogubiłam w tym przepisie
> nadzienie do ruskich pierogow
no to wiem ziemniaki, ser, cebula
>sos bolonski ale gesciejszy
tzn pomidorowy z miesem? a jeśli tak, to co z reszta składników?
czy też taki według tych składników:
> pieczarki +cebula+boczek+kawalki kurczaka ugotowane, wywar z
> ptaka pomieszac z maka , zmeitana, serem, zagotowac ze wszystkim
> zeby sie zrobil gesty sos.
A co z pieczarkami robimy?
> te nalsenki ulozyc na czyms zaroodpornym, posypac serem, zapiec.
i polać sosem?
Przepraszam, ale sie pogubiłam. Brzmi smakowicie, tylko nie wiem jak to ma
iść po kolei....
Pozdrawiam Akulka
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-22 03:28:18
Temat: Re: Jaki pomysl na nalesnikiJa robię z czekoladą:
naleśnik świeżo z patelni - musi być ciepły - posmarować z jednej strony np.
nutellą, złożyć w serwetkę, jeść (=rozkoszować się)
albo z miodem
naleśnik (może być zimny) smarujemy miodem jak wyżej czekoladą, składamy też
w serwetkę i cyk na chwilę na patelnie z rozgrzanym np. masełkiem, a potem
również rozkoszujemy się
Pozdrawiam
Janusz Szczypka (www.fide.pl)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-22 05:11:08
Temat: Re: Jaki pomysl na nalesniki"Vonkaz" <v...@w...pl> wrote:
cut
>
>no i....pomysly mi sie skonczyly.
>
>Z czym moge jeszcze zrobic nalesniki?
>
>Pozdro
>Rafal
>Zawsze chetny do .................dyskusji (i nie tylko)
>
Z wedzonym lososiem i kawiorem...
A takze ze wszystkim czego Ci sie zachce...
;-)))
Art(Gruby)
Abyssus abyssum invocat.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-22 07:12:32
Temat: Re: Jaki pomysl na nalesniki
Użytkownik "Vonkaz" <v...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b0kfqb$roo$1@szmaragd.futuro.pl...
> Probowalem juz:
> z serem bialym
> z dzemem
> z lodami
>
> no i....pomysly mi sie skonczyly.
>
> Z czym moge jeszcze zrobic nalesniki?
Tak jak juz pisali wczesniej - z bananami, z tym, ze ja ucieram banany na
gladka mase i kropie lekko sokiem z cytryny. Inna wersja to z "salatka
owocowa nawinie" (kazdy owoc, ktory mi sie nawinie pod reke, kroje w drobna
kostke). Albo z Nutella. I na to wszystko koniecznie bita smietana i polewa
truskawkowa (lekko rozmrozone truskawki ucieram z cukrem, robi sie z tego
taki bardzi gesty sos). I posypac wiorkami czekolady.
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |