Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ciasto czekladowe

Grupy

Szukaj w grupach

 

ciasto czekladowe

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 30


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2005-11-11 21:27:36

Temat: Re: ciasto czekladowe
Od: Magdalena Bassett <m...@o...net> szukaj wiadomości tego autora

@nn wrote:

> Użytkownik "Iwona_s" <i...@T...pl> napisał w wiadomości
> news:dl2uis$2k8$1@news.dialog.net.pl...
>
>>>A mogłabyś jeszcze raz przepis wkleić? Plisssss.... ;)
>>>Znowu nie widzę Twojego posta :(
>>
>>To moze ja to zrobie (MB wybyla?) i sama ide piec:)))
>>
>
>
> Wielkie dzięki :))
> Ania

Wlasnie moj maz poprosil, zeby nastepne takie ciasto zrobic z masa z
serka homogenizowanego, taka, jaka smaruje sie ciasto marchewkowe,
mianowicie zmieszac serek homogenizowany z wanilia i cukrem pudrem wedle
smaku i posmarowac ciasto gruba warstwa na wierzchu.
MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2005-11-11 21:37:42

Temat: Re: ciasto czekladowe
Od: "@nn" <ann@post> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...net> napisał w wiadomości
news:11na36fk3msjk51@corp.supernews.com...
>>>>A mogłabyś jeszcze raz przepis wkleić? Plisssss.... ;)
>>>>Znowu nie widzę Twojego posta :(
>>>To moze ja to zrobie (MB wybyla?) i sama ide piec:)))
>> Wielkie dzięki :))
>
> Wlasnie moj maz poprosil, zeby nastepne takie ciasto zrobic z masa z
> serka homogenizowanego, taka, jaka smaruje sie ciasto marchewkowe,
> mianowicie zmieszac serek homogenizowany z wanilia i cukrem pudrem
> wedle smaku i posmarowac ciasto gruba warstwa na wierzchu.

A propos marchewkowego - wczoraj zrobiłam (z przepisu Domino) i dziś
juz nie ma :))
Oczywiście nie byłabym sobą gdybym czegoś nie zmieniła i zamiast
orzechów dałam wiórki kokosowe :))
Zastanawiałam się jeszcze czy nie wymienić ananasów na gruszki z
kompotu, ale doszłam do wniosku, ze to byłoby już przegięcie...:P
Ania
--
***********e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ***********
******************** www.madej.master.pl ********************
Przeznaczenie jest jedno, ale sposobów jego realizacji wiele.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2005-11-11 22:30:29

Temat: Re: ciasto czekladowe
Od: Magdalena Bassett <m...@o...net> szukaj wiadomości tego autora

@nn wrote:

>
> A propos marchewkowego - wczoraj zrobiłam (z przepisu Domino) i dziś
> juz nie ma :))
> Oczywiście nie byłabym sobą gdybym czegoś nie zmieniła i zamiast
> orzechów dałam wiórki kokosowe :))
> Zastanawiałam się jeszcze czy nie wymienić ananasów na gruszki z
> kompotu, ale doszłam do wniosku, ze to byłoby już przegięcie...:P
> Ania
Gruszki sa za mdle, ale np. kandyzowany imbir bylby dobrym dodatkiem,
byle nie za duzo.
Rowniez dobrym dodatkiem sa suszone czeresnie albo zurawiny zamiast
rodzynek.

MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2005-11-12 20:21:59

Temat: Już w piekarniku...
Od: medea <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Zrobiłam, piecze się. Ale ostrzegam wszystkich, którzy jeszcze się nie
zabrali - naprawdę jest baaardzo rzadkie, można nawet powiedziec płynne.
Ja musiałam uszczelnić tortownicę, bo za pierwszym podejściem mi
wyciekało ciurkiem. Teraz mam nadzieję, że nie wycieknie całe zanim
zdąży się upiec. Zrobiłam z kominkiem, ciekawe co wyjdzie.

A'propos: jakie są sposoby na uszczelnianie tortownicy?

Pozdrawiam
Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2005-11-12 20:55:24

Temat: Re: Już w piekarniku...
Od: "Anet" <a...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora


> A'propos: jakie są sposoby na uszczelnianie tortownicy?
>
> Pozdrawiam
> Ewa

Ja jak smaruje blaszkę masłem to daje trochę więcej w miejsca możliwego
przecieku. Ale chętnie poznam inne metody.

Anet


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2005-11-13 09:28:53

Temat: Re: Już w piekarniku...
Od: "Iwona_s" <i...@T...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Anet" <a...@a...pl> napisał w wiadomości

> Ja jak smaruje blaszkę masłem to daje trochę więcej w miejsca możliwego
> przecieku.

Ja tez tak praktykuje, a czasami wykladam folia aluminiowa [pod nia tez daje
troche tluszczu-dla lepszego trzymania sie tejze :) ]
--
Pozdrawiam
Iwona
// Wlasciwoscia czlowieka jest bladzic, glupiego - w bledzie trwac / /
Cyceron



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2005-11-13 10:07:44

Temat: Re: Już w piekarniku...
Od: medea <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Iwona_s napisał(a):

> Ja tez tak praktykuje, a czasami wykladam folia aluminiowa [pod nia tez daje
> troche tluszczu-dla lepszego trzymania sie tejze :) ]

Ja wyłożyłam folią, nie wyciekło, jest pyszne i pięknie wygląda :-).
Polałam polewą czekoladową i posypałam migdałami. Świetne i proste
ciasto. Dzięki, Magdo, za przepis :-).

Pozdrawiam
Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2005-11-15 09:58:12

Temat: Re: ciasto czekladowe
Od: "Iwona_s" <i...@T...pl> szukaj wiadomości tego autora

Uzytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...net> napisal w wiadomosci

> Ciasto czekoladowe z wrzatkiem

> 1 lyzeczka polskiego proszku do pieczenia/ 1.75 amerykanskiego proszku
> do pieczenia
> 1.5 lyzeczki sody oczyszczonej

Troche z opoznieniem pisze/chwale, ale lepiej pozno niz wcale;) Ciasto jest
pierwsza klasa - takie lubie, pulchne, wilgotne, mocno czekoladowe i w
ogole:)))
Mam natomiast pytanie co do ilosci proszku/sody (moj TZ za bardzo je w
ciescie wyczuwa). Dajesz plaska srednia czy pelna lyzeczke?

--
Pozdrawiam
Iwona
// Wlasciwoscia czlowieka jest bladzic, glupiego - w bledzie trwac / /
Cyceron




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2005-11-15 15:49:44

Temat: Re: ciasto czekladowe
Od: "Agatek" <a...@s...site.krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Iwona_s" <i...@T...pl> napisał w wiadomości
news:dlcb4q$qpl$1@news.dialog.net.pl...
> Troche z opoznieniem pisze/chwale, ale lepiej pozno niz wcale;) Ciasto
> jest pierwsza klasa - takie lubie, pulchne, wilgotne, mocno czekoladowe i
> w ogole:)))

Pycha. Mi też bardzo bardzo. I mojemu 5-latkowi takoż. Gorzkie, ciemne i
puszyste. Dla mnie jakby odrobinę za wilgotne, ale może po prostu nie
dopiekłam albo za wcześnie pokroiłam. Ale czepiam się- ciasto pierwsza
klasa!

Agata

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


20. Data: 2005-11-15 16:03:45

Temat: Re: ciasto czekladowe
Od: Magdalena Bassett <m...@o...net> szukaj wiadomości tego autora

Iwona_s wrote:
> Uzytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...net> napisal w wiadomosci
>
>
>>Ciasto czekoladowe z wrzatkiem
>
>
>>1 lyzeczka polskiego proszku do pieczenia/ 1.75 amerykanskiego proszku
>>do pieczenia
>>1.5 lyzeczki sody oczyszczonej
>
>
> Troche z opoznieniem pisze/chwale, ale lepiej pozno niz wcale;) Ciasto jest
> pierwsza klasa - takie lubie, pulchne, wilgotne, mocno czekoladowe i w
> ogole:)))
> Mam natomiast pytanie co do ilosci proszku/sody (moj TZ za bardzo je w
> ciescie wyczuwa). Dajesz plaska srednia czy pelna lyzeczke?
>

U nas te lyzeczki wygladaja tak:

1 teaspoon (lyzeczka) rowna sie 5 ml - uzywam takich miarek, ktore sa
dokladne, nie jak lyzeczka do herbaty

Poszlam do kuchni i zmierzylam zwykla lyzeczke vs. miarke i wychodzi mi,
ze plaska lyzeczka od herbaty rowna sie 5 ml. Wiec jednak 1 lyzeczka
znaczy plaska.
MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

gdzie igła i strzykawka do pkowania?
robot kuchenny
Lasagne + bolognese + szpinak
suszone pomidory i feta
pomysł na śledzie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »