« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2009-12-20 21:54:50
Temat: KROKIETY Z GRZYBAMI... Naleśniki usmażone na patelni greblonowej do naleśników - fantastyka!
Farsz - opieńki jesienne - zblanszowane i zamrożone. Cebula uduszona w
rondlu, dodane grzyby. Cebula i grzyby poszatkowane w malakserze robota
Zelmera Fenomen dolnymi nożami - błyskawiczna robota. Najdłużej trwało
duszenie farszu na małym ogniu. Zawinięcie farszu i opanierowanie wraz z
usmażeniem - krótka operacja...
PYCHOTA !!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2009-12-20 22:44:18
Temat: Re: KROKIETY Z GRZYBAMI...Dnia Sun, 20 Dec 2009 22:54:50 +0100, Prawusek napisał(a):
> Naleśniki usmażone na patelni greblonowej do naleśników - fantastyka!
> Farsz - opieńki jesienne - zblanszowane i zamrożone. Cebula uduszona w
> rondlu, dodane grzyby. Cebula i grzyby poszatkowane w malakserze robota
> Zelmera Fenomen dolnymi nożami - błyskawiczna robota. Najdłużej trwało
> duszenie farszu na małym ogniu. Zawinięcie farszu i opanierowanie wraz z
> usmażeniem - krótka operacja...
> PYCHOTA !!!
Dobra, jutro robię. Właśnie mi sią za dużo grzybów ugotowało na nadzienie
do pasztecików na Wigilię, dołożę jeszcze duszone boczniaki z zamrazarki
:-)
--
Ikselka.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2009-12-21 05:01:21
Temat: Re: KROKIETY Z GRZYBAMI...
Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał
> Dobra, jutro robię. Właśnie mi sią za dużo grzybów ugotowało na nadzienie
> do pasztecików na Wigilię, dołożę jeszcze duszone boczniaki z zamrazarki
Jak smażycie i zawijacie naleśniki, żeby nie pękały przy nadziewaniu farszem
i ponownym obsmażaniu?
Ja mam zawsze problem z pękającymi naleśnikami...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2009-12-21 19:41:20
Temat: Re: KROKIETY Z GRZYBAMI...Dnia Mon, 21 Dec 2009 06:01:21 +0100, wolim napisał(a):
> Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał
>
>> Dobra, jutro robię. Właśnie mi sią za dużo grzybów ugotowało na nadzienie
>> do pasztecików na Wigilię, dołożę jeszcze duszone boczniaki z zamrazarki
>
> Jak smażycie i zawijacie naleśniki, żeby nie pękały przy nadziewaniu farszem
> i ponownym obsmażaniu?
>
> Ja mam zawsze problem z pękającymi naleśnikami...
Zrób ciasto z mlekiem pół na poł z wodą. Dodaj ok. pół szklanki oleju do
ciasta i nie smaż grubych. I nie na ostrym ogniu, bo wysychają brzegi.
--
Ikselka.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2009-12-21 23:00:57
Temat: Re: KROKIETY Z GRZYBAMI...
Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał
> Zrób ciasto z mlekiem pół na poł z wodą. Dodaj ok. pół szklanki oleju do
> ciasta i nie smaż grubych. I nie na ostrym ogniu, bo wysychają brzegi.
Heh... Te pół szklanki oleju to na jaką ilość ciasta? :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2009-12-22 00:02:58
Temat: Re: KROKIETY Z GRZYBAMI...Dnia Tue, 22 Dec 2009 00:00:57 +0100, wolim napisał(a):
> Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał
>
>> Zrób ciasto z mlekiem pół na poł z wodą. Dodaj ok. pół szklanki oleju do
>> ciasta i nie smaż grubych. I nie na ostrym ogniu, bo wysychają brzegi.
>
> Heh... Te pół szklanki oleju to na jaką ilość ciasta? :)
Hmm, na jakieś 2 litry. Wlej olej na zimną patelnię, potem z patelni do
gotowego ciasta - i dobrze wymieszaj. Potem smaż jak zwykle.
Patelnia będzie obficie wysmarowana olejem, więc pierwszy naleśnik wyjdzie
tłusty, ale następne już nie - i nie trzeba smarować patelni już wcale, bo
olej jest w cieście.
--
Ikselka.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |