Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kalafior

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kalafior

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-06-05 08:44:29

Temat: Kalafior
Od: "AgataW" <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Może znacie ale zainteresowanym przybliżę sposób na ppodanie
kwiatu kalafiora.

Obgotowany na raczej twardo ( 4-5 minut), ostudzony
ppropponuję wymieszać z solidną pporcją zmiażdżonego czosnku
i porcją pposzatkowanego kopperku. Podsolić i ppodpiepprzyć
i wymieszać z dość dużą pporcją majonezu . A jak troszkę
ppoczeka to i wyrazu nabierze. Niby banalne a warte
spróbowania.
AgataW.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-06-05 08:46:58

Temat: Re: Kalafior
Od: "Lilly was here" <M...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Obgotowany na raczej twardo ( 4-5 minut), ostudzony
> ppropponuję wymieszać z solidną pporcją zmiażdżonego czosnku
> i porcją pposzatkowanego kopperku. Podsolić i ppodpiepprzyć
> i wymieszać z dość dużą pporcją majonezu . A jak troszkę
> ppoczeka to i wyrazu nabierze. Niby banalne a warte
> spróbowania.

Masz pproblemy w wymawianiem pp ?:)))

Dużo prościej będzie najpierw zrobić sos
majonezowo-śmietanowo-czosnkowo-koperkowy i wymieszać z kalafiorem


--
Lilly was here


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-06-05 09:02:29

Temat: Re: Kalafior
Od: "AgataW" <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Lilly was here <M...@e...com.pl> w
wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9fi6c5$5li$...@f...man.torun.pl...

> Masz pproblemy w wymawianiem pp ?:)))

Jąka mi się klawiatura a dobrzy ludzie rzekli mi " Agata,
dopóki nikt się nie wścieknie z tego ppowodu, dopóty możesz
tak ppisać. Bo w ty pp jest coś charakterystcznego "

>
> Dużo prościej będzie najpierw zrobić sos
> majonezowo-śmietanowo-czosnkowo-koperkowy i wymieszać z
kalafiorem

Ależ bardzo proszę! Zapraszam serdecznie! Jeżeli nawet ktoś
ma pomysł na kolejność według Pięciu Przemian to nie mam nic
przeciwko. Byle wrzucił to co potrzeba.
Pzdr. AgataW.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-06-05 12:17:17

Temat: Re: Kalafior
Od: "GosiaH" <g...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

AgataW napisał(a)
|Może znacie ale zainteresowanym przybliżę sposób na ppodanie
|kwiatu kalafiora.
|
|Obgotowany na raczej twardo ( 4-5 minut), ostudzony
|ppropponuję wymieszać z solidną pporcją zmiażdżonego czosnku
|i porcją pposzatkowanego kopperku. Podsolić i ppodpiepprzyć
|i wymieszać z dość dużą pporcją majonezu . A jak troszkę
|ppoczeka to i wyrazu nabierze. Niby banalne a warte
|spróbowania.
|

Ja też mam taką prostą w przepisie i wykonaniu sałatkę z kalafiora.
Kalafior ugotowany al dente (ze szczyptą kwasku cytrynowego) po
wystudzeniu mieszamy z kukurydzą konserwową (dużo - najlepiej cala
puszka) i dużą ilością pieprzu. Do tego łyżka majonezu, tylko tyle, by
to scalić, więc nie za dużo.
Podawać na zimno.
--
Pozdrawiam
GosiaH
PS. Przy okazji powiadamiam, że wypróbowałam sałatkę Anki z brokułów i
mój wyłącznie mięsożerny mąż (bo warzywa w zęby gryzą) nie może się
nachwalić, tak samo jak i powyższej kalafiorowej.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

CO SIĘ DZIEJE !!! :o(((
RE: jakosc wyrobow
jakosc wyrobow
MASZYNKI DO LODÓW
Topfen strudel mit vanila sauce

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »