« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-06-05 08:44:29
Temat: KalafiorMoże znacie ale zainteresowanym przybliżę sposób na ppodanie
kwiatu kalafiora.
Obgotowany na raczej twardo ( 4-5 minut), ostudzony
ppropponuję wymieszać z solidną pporcją zmiażdżonego czosnku
i porcją pposzatkowanego kopperku. Podsolić i ppodpiepprzyć
i wymieszać z dość dużą pporcją majonezu . A jak troszkę
ppoczeka to i wyrazu nabierze. Niby banalne a warte
spróbowania.
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-06-05 08:46:58
Temat: Re: Kalafior> Obgotowany na raczej twardo ( 4-5 minut), ostudzony
> ppropponuję wymieszać z solidną pporcją zmiażdżonego czosnku
> i porcją pposzatkowanego kopperku. Podsolić i ppodpiepprzyć
> i wymieszać z dość dużą pporcją majonezu . A jak troszkę
> ppoczeka to i wyrazu nabierze. Niby banalne a warte
> spróbowania.
Masz pproblemy w wymawianiem pp ?:)))
Dużo prościej będzie najpierw zrobić sos
majonezowo-śmietanowo-czosnkowo-koperkowy i wymieszać z kalafiorem
--
Lilly was here
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-05 09:02:29
Temat: Re: Kalafior
Użytkownik Lilly was here <M...@e...com.pl> w
wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9fi6c5$5li$...@f...man.torun.pl...
> Masz pproblemy w wymawianiem pp ?:)))
Jąka mi się klawiatura a dobrzy ludzie rzekli mi " Agata,
dopóki nikt się nie wścieknie z tego ppowodu, dopóty możesz
tak ppisać. Bo w ty pp jest coś charakterystcznego "
>
> Dużo prościej będzie najpierw zrobić sos
> majonezowo-śmietanowo-czosnkowo-koperkowy i wymieszać z
kalafiorem
Ależ bardzo proszę! Zapraszam serdecznie! Jeżeli nawet ktoś
ma pomysł na kolejność według Pięciu Przemian to nie mam nic
przeciwko. Byle wrzucił to co potrzeba.
Pzdr. AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-05 12:17:17
Temat: Re: KalafiorAgataW napisał(a)
|Może znacie ale zainteresowanym przybliżę sposób na ppodanie
|kwiatu kalafiora.
|
|Obgotowany na raczej twardo ( 4-5 minut), ostudzony
|ppropponuję wymieszać z solidną pporcją zmiażdżonego czosnku
|i porcją pposzatkowanego kopperku. Podsolić i ppodpiepprzyć
|i wymieszać z dość dużą pporcją majonezu . A jak troszkę
|ppoczeka to i wyrazu nabierze. Niby banalne a warte
|spróbowania.
|
Ja też mam taką prostą w przepisie i wykonaniu sałatkę z kalafiora.
Kalafior ugotowany al dente (ze szczyptą kwasku cytrynowego) po
wystudzeniu mieszamy z kukurydzą konserwową (dużo - najlepiej cala
puszka) i dużą ilością pieprzu. Do tego łyżka majonezu, tylko tyle, by
to scalić, więc nie za dużo.
Podawać na zimno.
--
Pozdrawiam
GosiaH
PS. Przy okazji powiadamiam, że wypróbowałam sałatkę Anki z brokułów i
mój wyłącznie mięsożerny mąż (bo warzywa w zęby gryzą) nie może się
nachwalić, tak samo jak i powyższej kalafiorowej.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |