« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-05-07 07:53:42
Temat: Karczek a la befsztykMoja zadza eksperymentowania jest nadal nieposkromiona, wiec kupilam dwa
kotlety w karczku, przyprawilam (sol, pieprz, czosnek, czaber, ostra
papryka). ZOstawilam na jakas chwile, zeby sie przegryzlo. Tuz przed
wpakowaniem na patelnie posmarowalam z obu stron olejem (malutko). Patelnie
mam taka ciezka, czarna, bardzo plytka i pofalowana (takie gory i doliny),
czyli taka przeznaczona do befsztykow. Wyszlo wpaniale! Okazuje sie, ze
karczek swietnie sie nadaje do takiego smazenia, wychodzi soczysty i miekki.
Niepotrzebnie , jak sie okazalo, smarowalam go, bo sporo tluszczu sie z
niego wytopilo i w nie przymurowywal sie do paletni (smarowanie mialo temu
zapobiec). Slowem - wyszedl smaczny obiad w 20 minut. Chyba sie przerzuce na
karczek :))
Kruszyna
--
"Primum non stresere... "
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-05-07 08:31:08
Temat: Re: Karczek a la befsztyk==========
To co zrobiłaś jest świetne (tak samo można zrobić mięsne żeberka).
Zamiast oleju bardzo tu pasuje posmarowanie
sosem sojowym. Ale wtedy trzeba dusić, a nie smażyć.
Pod koniec dodaję krążki cebuli i posypuję
ją tymiankiem. Czasem daję jeszcze odrobinę koncentratu.
Na talerzu kładę cebulkę na mięsko. Do tego młode ziemniaki
i mizeria...
MNNNNNNNNAAAAAMMM!
waldek
==========
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-07 09:19:20
Temat: Re: Karczek a la befsztykUżytkownik waldek napisał:
> ==========
> To co zrobiłaś jest świetne (tak samo można zrobić mięsne żeberka).
> Zamiast oleju bardzo tu pasuje posmarowanie
> sosem sojowym. Ale wtedy trzeba dusić, a nie smażyć.
> Pod koniec dodaję krążki cebuli i posypuję
> ją tymiankiem. Czasem daję jeszcze odrobinę koncentratu.
> Na talerzu kładę cebulkę na mięsko. Do tego młode ziemniaki
> i mizeria...
> MNNNNNNNNAAAAAMMM!
>
> waldek
> ==========
>
>
>
Boshe! Ciebie juz mam ochote enty raz udusic....zawsze tak plastycznie
przedstawiasz potrawy ze dodaje skretu. Teraz ide po zeberka i biada
Tobie jesli nie bedzie ich dzis w moim sklepiku ! :]
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-07 11:13:33
Temat: Re: Karczek a la befsztyk> Teraz ide po zeberka i biada
> Tobie jesli nie bedzie ich dzis w moim sklepiku ! :]
=========
Przyjdź do mojego....
waldek
=========
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-07 11:28:26
Temat: Re: Karczek a la befsztykUżytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:b9ag95$lgr$1@atlantis.news.tpi.pl...
> ==========
> To co zrobiłaś jest świetne (tak samo można zrobić mięsne żeberka).
> Zamiast oleju bardzo tu pasuje posmarowanie
> sosem sojowym. Ale wtedy trzeba dusić, a nie smażyć.
Wow, wiedzialam, ze czegos mi brakuje w kuchni. Sos sojowy! Dzisiaj kupie
:))
Kruszyna
--
"Primum non stresere... "
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-07 11:53:21
Temat: Re: Karczek a la befsztykUżytkownik waldek napisał:
>>Teraz ide po zeberka i biada
>>Tobie jesli nie bedzie ich dzis w moim sklepiku ! :]
>
> =========
> Przyjdź do mojego....
>
> waldek
> =========
>
>
Bylam w swoim, byly :-) 1.5 kg mam ;)
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |