Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jak zrobić con piselli?

Grupy

Szukaj w grupach

 

jak zrobić con piselli?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-05-07 10:36:15

Temat: jak zrobić con piselli?
Od: "Karolina S" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witaj

czy ktoś wie jak zrobić sos con piselli, taki jak podają w Picolo?
Jak ktoś wie, to proszę o podpowiedz :)
Dziękuje z góry

Karola


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-05-07 15:58:59

Temat: Re: jak zrobić con piselli?
Od: "Lia" <L...@u...poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

"Karolina S" wrote:

> Witaj
>
> czy ktoś wie jak zrobić sos con piselli, taki jak podają w Picolo?
> Jak ktoś wie, to proszę o podpowiedz :)
> Dziękuje z góry

Pomidory, z puszki, moga byc pokrojone w kostke,
przyprawy ( sol, bazylia do smaku, ewentualnie cukier),
groszek z puszki
na patelni na małym ogniu niech sobie pyrka, odparowuje,
gdzyby sie okazłą zbyt rzadki mozesz zagescic odrobiną mąki.

Niestety taki sos zawsze bedzie lepszy niz ten z Piccolo ( przynajmniej tego
poznanskiego na Ratajczaka), nie bedzie "waniał" sztucznosciami, i bedzie
miał smak pomidorów.


--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154
O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w niebie mają
piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.
http://www.poznan4u.com.pl/pyrypy/pyrypy.php?state=s
howuser&userid=3338656

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-08 06:53:54

Temat: Re: jak zrobić con piselli?
Od: "Piotr Kosela" <p...@b...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Lia wrote:
> Niestety taki sos zawsze bedzie lepszy niz ten z Piccolo (
> przynajmniej tego poznanskiego na Ratajczaka), nie bedzie "waniał"
> sztucznosciami, i bedzie miał smak pomidorów.

Niestety będzie lepszy? Dobre ;-)
A możecie Szanowne Panie uświadomić mnie co to to Piccolo (chyba nie flet?
;-)) i do czego ten sos?

--
Pzdr
Pe Ka
Jeżeli odpowiadasz bezpośrednio usuń co trzeba z adresu!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-08 08:10:35

Temat: Re: jak zrobić con piselli?
Od: "Lia" <L...@u...poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

"Piotr Kosela" wrote:


> Niestety będzie lepszy? Dobre ;-)
> A możecie Szanowne Panie uświadomić mnie co to to Piccolo (chyba nie
> flet? ;-)) i do czego ten sos?

Piccolo to bar ze "spaghetti" z roznymi sosami do wyboru -porcja za 3.40,
kilka sałatek do wyboru i cola i jakies soki.
W czasie studiow tam jadałam od czasu do czasu, bo był na wprost Biblioteki
Uniwersyteckiej.
Ciepłe, skutecznie zapycha.

Niestety makaraon nigdy nie jest al dente, ni ejest słoy, nie ma smaku.
Za to sosy, zawsze są słone - i to jest ich jedyny smak :)


--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154
O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w niebie mają
piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.
http://www.poznan4u.com.pl/pyrypy/pyrypy.php?state=s
howuser&userid=3338656

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-08 08:18:45

Temat: Re: jak zrobić con piselli?
Od: "Piotr Kosela" <p...@b...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Lia wrote:
> "Piotr Kosela" wrote:
/ciach odpowiedź/

Podziękował :-)

--
Pzdr
Pe Ka
Jeżeli odpowiadasz bezpośrednio usuń co trzeba z adresu!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Karczek a la befsztyk
RE: O urokach mieszkania w Toruniu (troche OT)
cos na grila z ziemniaków
Lasagne
sałatka z surowych pieczarek

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »