| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-05-07 10:36:15
Temat: jak zrobić con piselli?Witaj
czy ktoś wie jak zrobić sos con piselli, taki jak podają w Picolo?
Jak ktoś wie, to proszę o podpowiedz :)
Dziękuje z góry
Karola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-05-07 15:58:59
Temat: Re: jak zrobić con piselli?"Karolina S" wrote:
> Witaj
>
> czy ktoś wie jak zrobić sos con piselli, taki jak podają w Picolo?
> Jak ktoś wie, to proszę o podpowiedz :)
> Dziękuje z góry
Pomidory, z puszki, moga byc pokrojone w kostke,
przyprawy ( sol, bazylia do smaku, ewentualnie cukier),
groszek z puszki
na patelni na małym ogniu niech sobie pyrka, odparowuje,
gdzyby sie okazłą zbyt rzadki mozesz zagescic odrobiną mąki.
Niestety taki sos zawsze bedzie lepszy niz ten z Piccolo ( przynajmniej tego
poznanskiego na Ratajczaka), nie bedzie "waniał" sztucznosciami, i bedzie
miał smak pomidorów.
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154
O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w niebie mają
piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.
http://www.poznan4u.com.pl/pyrypy/pyrypy.php?state=s
howuser&userid=3338656
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-08 06:53:54
Temat: Re: jak zrobić con piselli?Lia wrote:
> Niestety taki sos zawsze bedzie lepszy niz ten z Piccolo (
> przynajmniej tego poznanskiego na Ratajczaka), nie bedzie "waniał"
> sztucznosciami, i bedzie miał smak pomidorów.
Niestety będzie lepszy? Dobre ;-)
A możecie Szanowne Panie uświadomić mnie co to to Piccolo (chyba nie flet?
;-)) i do czego ten sos?
--
Pzdr
Pe Ka
Jeżeli odpowiadasz bezpośrednio usuń co trzeba z adresu!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-08 08:10:35
Temat: Re: jak zrobić con piselli?"Piotr Kosela" wrote:
> Niestety będzie lepszy? Dobre ;-)
> A możecie Szanowne Panie uświadomić mnie co to to Piccolo (chyba nie
> flet? ;-)) i do czego ten sos?
Piccolo to bar ze "spaghetti" z roznymi sosami do wyboru -porcja za 3.40,
kilka sałatek do wyboru i cola i jakies soki.
W czasie studiow tam jadałam od czasu do czasu, bo był na wprost Biblioteki
Uniwersyteckiej.
Ciepłe, skutecznie zapycha.
Niestety makaraon nigdy nie jest al dente, ni ejest słoy, nie ma smaku.
Za to sosy, zawsze są słone - i to jest ich jedyny smak :)
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154
O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w niebie mają
piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.
http://www.poznan4u.com.pl/pyrypy/pyrypy.php?state=s
howuser&userid=3338656
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-08 08:18:45
Temat: Re: jak zrobić con piselli?Lia wrote:
> "Piotr Kosela" wrote:
/ciach odpowiedź/
Podziękował :-)
--
Pzdr
Pe Ka
Jeżeli odpowiadasz bezpośrednio usuń co trzeba z adresu!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |