Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kielbasa w sloiki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kielbasa w sloiki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-12-07 09:15:10

Temat: Kielbasa w sloiki
Od: maltanb <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Kiedys byl taki watek o miesie w sloiki, czy ktos kto to robil muglby
dac znac.
Ja zrobilem ostatnio kielbase w sloje i chcialbym sie z kims
skonsultowac
Pozdrowienia
Maciej

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-12-07 10:48:55

Temat: Re: Kielbasa w sloiki
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



maltanb wrote:
>
> Ja zrobilem ostatnio kielbase w sloje i chcialbym sie z kims
> skonsultowac

a jak zrobiłeś?
W zalewie, czy w tłuszczu??

sadyl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-12-07 11:23:45

Temat: Re: Kielbasa w sloiki
Od: maltanb <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



sadyl napisał(a):

> maltanb wrote:
> >
> > Ja zrobilem ostatnio kielbase w sloje i chcialbym sie z kims
> > skonsultowac
>
> a jak zrobiłeś?
> W zalewie, czy w tłuszczu??
>
> sadyl

A w niczym ! Prawda jest to ze byla z dziczyzna, ale to nie ma
znaczenia. W proporcji 1:1 z wieprzowina 2klasy. Zmielilem itd, i w
sloiki itd i gotowanie.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-12-07 12:33:19

Temat: Re: Kielbasa w sloiki
Od: "Maria" <t...@b...gnet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Takie sloje trzeba koniecznie gotowac 3 razy. Np. przez trzy kolejne dni. w
przeciwnym razie mozesz stacic zawartosc, bo ulegnie zepsuciu. Mam to
opanowane z czasow, gdy mieso bylo na kartki a ja z malym dzieckiem
jezdzilam na zaglowke.
Jedna partie sloikow zagotowalam tylko dwa razy - no i musialam wywalic.
Pozdrawiam
Maria
maltanb <m...@p...onet.pl> napisał(a) w artykule
<3...@p...onet.pl>...

> sadyl napisał(a):

> > > Ja zrobilem ostatnio kielbase w sloje i chcialbym sie z kims
> > > skonsultowac

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-12-07 12:41:52

Temat: Re: Kielbasa w sloiki
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



maltanb wrote:
>
> A w niczym ! Prawda jest to ze byla z dziczyzna, ale to nie ma
> znaczenia. W proporcji 1:1 z wieprzowina 2klasy. Zmielilem itd, i w
> sloiki itd i gotowanie.

aaaa - się znaczy luzem (bez flaka)?
to znajdź wątek sprzed kilku tygodni - opisana była technologia
konserwacji mięcha.
Chyba to było tak:
- 1 dzień - 2 godziny
- 2 dzien - 1 godzina
- 3 dzien - 0,5 godziny
czasy liczone od początku wrzenia.
Mozna dłużej ale nie wolno krócej.

sadyl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-12-08 11:32:22

Temat: Re: Kielbasa w sloiki
Od: "Slavo" <S...@h...pl> szukaj wiadomości tego autora


Jadłem kiedyś kiełbaskę wiejska
ze słoika. Była to dobrze uwędzona
wieprzowo-wolowa kiełbasa (w jelitach)
zalana gdzieś do 2/3 wysokości słoja
smalczykiem.

Naprawdę pycha i w dodatku ten
aromat wędzarnianego dymu...

Niektórzy twierdzą, że mięso do słoi
powinno być z minimalna ilością przypraw
a w szczególności czosnku.

Ta kiełbaska była natomiast w pełni
doprawiona.

Pozdrawiam
Slavo


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-12-08 13:25:01

Temat: Re: Kielbasa w sloiki
Od: maltanb <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Wedlug moich wiadomosci czosnek, cebula moze byc sprawca psucia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

barszcz
A to moja szarlotka :)
pyszna szarlotka Joanny
kalorie
Pan Tadeusz

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »