« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-07-03 20:57:40
Temat: Kompatybilność serówWitam,
czy ktoś dysponuje takową 'tabelą' zgodności krajowych marek
z międzynarodowymi nazwami?
Ja sam metodą prób i błędów doszedłem np. iż Gruyere może
być doskonale zastąpiony przez Ser Morski - te same właściwości
i smak - a cena jednak inna...
GreGG
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-07-04 10:20:09
Temat: Re: Kompatybilność serów
>> Ja sam metodą prób i błędów doszedłem np. iż Gruyere może
>> być doskonale zastąpiony przez Ser Morski - te same właściwości
>> i smak - a cena jednak inna...
>>
>> GreGG
>
>No coś Ty! Chyba że w miejscu Twojego zamieszkania można dostać jakiś
>specjalny ser morski. Wg. mnie Gruyere ma się tak do morskiego jak Kant
>(Immanuel) do kanciarzy...;o)))) Tak samo nie można porównać rokpola do
>roqueforta, choć niektórzy próbują. Ale od biedy zastąpić można. Wiele
>polskich serów jest bardzo dobrych, jednak wydaje mi się, że każdy jest
>specyficzny.
>
>Agata Solon, naturalna
>>
>
Agata, powinnas natychmiast zmeinic nazwisko na SolAn
Krysia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-04 10:26:12
Temat: Re: Kompatybilność serów
Użytkownik GreGG <n...@g...krakow.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9ht82l$mor$...@n...tpi.pl...
> Witam,
>
> czy ktoś dysponuje takową 'tabelą' zgodności krajowych marek
> z międzynarodowymi nazwami?
>
> Ja sam metodą prób i błędów doszedłem np. iż Gruyere może
> być doskonale zastąpiony przez Ser Morski - te same właściwości
> i smak - a cena jednak inna...
>
> GreGG
No coś Ty! Chyba że w miejscu Twojego zamieszkania można dostać jakiś
specjalny ser morski. Wg. mnie Gruyere ma się tak do morskiego jak Kant
(Immanuel) do kanciarzy...;o)))) Tak samo nie można porównać rokpola do
roqueforta, choć niektórzy próbują. Ale od biedy zastąpić można. Wiele
polskich serów jest bardzo dobrych, jednak wydaje mi się, że każdy jest
specyficzny.
Agata Solon, naturalna
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-04 11:33:39
Temat: Re: Kompatybilnosc serówGreGG wystukał w wiadomości <9ht82l$mor$1@news.tpi.pl>:
> Witam,
> czy ktoś dysponuje takową 'tabelą' zgodności krajowych marek
> z międzynarodowymi nazwami?
> Ja sam metodą prób i błędów doszedłem np. iż Gruyere może
> być doskonale zastąpiony przez Ser Morski - te same właściwości
> i smak - a cena jednak inna...
Hm, może nie całkiem na temat ale powtórzę tekst wypowiedziany przez
Pana Kelnera w jednej z krakowskich lokali: "Tu sie nie ma co śmiać,
przecież feta i gorgonzola to praktycznie to samo!" Po takim dictum
mogłam myśleć tylko o tym praktykancie z żydowskiego sklepiku, który
pouczony przez właściciela, że jeśli nie ma w sklepie towaru, którego
życzy sobie klient należy zaproponować mu zbliżony zastępnik wygłosił
z przekonaniem "Niestety, nie mamy papieru toaletowego, ale polecam
pierwszorzędny papier szmerglowy" i zrezygnowałam z jedzenia. :>>
Jo'Asia
--
(\(\ Joanna Słupek (\_/) http://rassun.art.pl /)/)
=(';')= j...@h...pl =(';')= http://www.esensja.pl =(';')=
~~~~~~(")~(")~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~(")~(")~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~(")~(")~~~~~~
W naszym miasteczku jest rynek, a dookoła niego stoją domy publiczne.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-06 12:00:14
Temat: Re: Kompatybilność serówJejku, Krysiu, czyzby az tak przesolone te moje odpowiedzi byly?
Wielce skonfundowana Agata Sol???
Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci do
grup dyskusyjnych napisał:k...@4...com..
.
>
> >> Ja sam metodą prób i błędów doszedłem np. iż Gruyere może
> >> być doskonale zastąpiony przez Ser Morski - te same właściwości
> >> i smak - a cena jednak inna...
> >>
> >> GreGG
> >
> >No coś Ty! Chyba że w miejscu Twojego zamieszkania można dostać jakiś
> >specjalny ser morski. Wg. mnie Gruyere ma się tak do morskiego jak Kant
> >(Immanuel) do kanciarzy...;o)))) Tak samo nie można porównać rokpola do
> >roqueforta, choć niektórzy próbują. Ale od biedy zastąpić można. Wiele
> >polskich serów jest bardzo dobrych, jednak wydaje mi się, że każdy jest
> >specyficzny.
> >
> >Agata Solon, naturalna
> >>
> >
> Agata, powinnas natychmiast zmeinic nazwisko na SolAn
>
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-06 12:16:55
Temat: Re: Kompatybilność serówNo dobra, mozesz byc Morska, albo Edamska ;P
Krysia
>Jejku, Krysiu, czyzby az tak przesolone te moje odpowiedzi byly?
>
>Wielce skonfundowana Agata Sol???
>
>Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci do
>grup dyskusyjnych napisał:k...@4...com..
.
>>
>
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-06 17:16:46
Temat: Re: Kompatybilność serów
Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci do
grup dyskusyjnych napisał:g...@4...com..
.
> No dobra, mozesz byc Morska, albo Edamska ;P
>
> Krysia
>
>
> >Jejku, Krysiu, czyzby az tak przesolone te moje odpowiedzi byly?
> >
> >Wielce skonfundowana Agata Sol???
> >
> >Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci
do
> >grup dyskusyjnych napisał:k...@4...com..
.
> >>
> >
> K.T. - starannie opakowana
Hurra, zalapalam! Dopiero teraz skojarzylam, ze jest taki ser solan...a juz
zaczelam sie cieszyc, ze moje nazwisko nijak nie kojarzy sie z octem. Uff, w
kazdym razie ulzylo mi, bo wystraszylam sie, ze sie wydalo jakims sposobem
ze jestem jedza....;o)))) na szczescie jedza kojarzy sie z jedzeniem wiec
jakby co to i tak przypasuje do grupy.;o)
pozdrowienia
Agata Ementalska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |