Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Królik

Grupy

Szukaj w grupach

 

Królik

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 15


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-07-21 13:20:59

Temat: Królik
Od: Tomek <t...@v...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam
Co można zrobić z królika ciekawego?

Pozdrawiam
Tomek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-07-21 13:44:04

Temat: Re: Królik
Od: richo nazca <n...@n...nospam.com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Tomek napisał(a):
> Witam
> Co można zrobić z królika ciekawego?

Ciekawość go zabiła? ;-)

--
richo

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-07-21 14:53:04

Temat: Re: Królik
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Tomek" <t...@v...pl> napisał w wiadomości
news:e9qkbs$ebu$1@news.onet.pl...
> Witam
> Co można zrobić z królika ciekawego?

Z tylca: pieczeń duszoną. Tylko naszpikuj słoninką, bo to chudziutkie
mięsko.

Z przodka: pasztet.

Weż jakiś porządny przepis, to mięso delikatne, luksusowe i drogie.

DJD


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-07-21 14:58:47

Temat: Re: Królik
Od: "Margola" <margola_@_kafeteria.pl> szukaj wiadomości tego autora



Użytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:e9qpi4$hk$1@news.onet.pl...

> Weż jakiś porządny przepis, to mięso delikatne, luksusowe i drogie.

I lubi śmietanę :) Ja najbardziej lubię królika w śmietanie właśnie.

A dziadek, póki żył, to w naczyniu żeliwnym układał: ziemniaki, cebulę,
kiełbasę, boczek, kawałki królika, warstwami. Dodawał liść laurowy, ziele
angielskie, sól. Wsadzał w żar, przykrywał i obsypywał nim garnek i tak się
to w tym żarze dusiło jakieś półtorej godziny.
Niebo w gębie. Niestety nie udało się dotąd powtórzyć...

Margola


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-07-21 16:08:11

Temat: Re: Królik
Od: "maf" <m...@n...alpha.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:e9qpi4$hk$1@news.onet.pl...
> > Co można zrobić z królika ciekawego?
>
> Z tylca: pieczeń duszoną. Tylko naszpikuj słoninką, bo to chudziutkie
> mięsko.
>
> Z przodka: pasztet.
>
Witam
Ile tego pasztetu wyjdzie....
Zona robila pieczen, z combru (grzbietowo ledzwiowa czesc tuszki kroliczej
odcieta od udzca) + tylne i przednie nogi. Z reszty robilem czernine. Na
nasze: tniesz jak kurczaka, odcinasz na pieczen, przednie nogi, tylne nogi i
grzbiet do miejsca gdzie zaczynaja sie zebra.
Jak sie robi czernine z krolika to drastyczna opowiesc (potrzebne jest z pol
litra wodki), wiec nie bede pisal.
Pozdr
MarekF



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2006-07-21 16:22:42

Temat: Re: Królik
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "maf" <m...@n...alpha.pl> napisał w wiadomości
news:e9qub8$5dl$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> napisał w
> wiadomości
> news:e9qpi4$hk$1@news.onet.pl...
>> > Co można zrobić z królika ciekawego?
>>
>> Z tylca: pieczeń duszoną. Tylko naszpikuj słoninką, bo to chudziutkie
>> mięsko.
>>
>> Z przodka: pasztet.
>>
> Witam
> Ile tego pasztetu wyjdzie....

Sporo. Królik to tylko dodatek smakowy.

DJD


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2006-07-21 17:02:46

Temat: Re: Królik
Od: Tomek <t...@v...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dominik Jan Domin napisał(a):

>
> Sporo. Królik to tylko dodatek smakowy.

pół na pół jeden królik jeden wół:D

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2006-07-21 18:14:45

Temat: Re: Królik
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <e9qpi4$hk$1@news.onet.pl>,
"Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> wrote:

>
> Z przodka: pasztet.
>
> Weż jakiś porządny przepis, to mięso delikatne, luksusowe i drogie.


Królik? chyba coś Ci się pomyliło.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2006-07-21 19:03:29

Temat: Re: Królik
Od: Tomasz Piotrowski <n...@n...com> szukaj wiadomości tego autora

Tomek napisał(a):

> Co można zrobić z królika ciekawego?

Czapkę :)

T.

--
http://foto.maniac.org.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2006-07-21 19:15:35

Temat: Re: Królik
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> wrote in message
news:e9r8v2$ds8$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:wlalos-ED8A09.20144521072006@news.gazeta.pl...
>> In article <e9qpi4$hk$1@news.onet.pl>,
>> "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> wrote:
>>
>>>
>>> Z przodka: pasztet.
>>>
>>> Weż jakiś porządny przepis, to mięso delikatne, luksusowe i drogie.
>>
>>
>> Królik? chyba coś Ci się pomyliło.
>
> Delikatne jest dobrze przyrządzone. Może masz złego kucharza.
>
> Drogie - w sklepie żądają paskarskich cen. Inna sprawa króliczek na wsi, z
> własnego chowu, a inna w miescie.

A jeszcze lepszy dziki królik...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Burger King
Pavlova jeszcze raz
Kapary
ODPOWIEDZ ADZE !!! Z GOOGLA
mało przepisów tego lata

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »