Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kruche ciasto

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kruche ciasto

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-02-07 18:26:51

Temat: Kruche ciasto
Od: "SF" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

jak zrobić kruche ciasto?
Proszę o przepis.
dziękuje.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-02-07 18:39:13

Temat: Re: Kruche ciasto
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

> jak zrobić kruche ciasto?
> Proszę o przepis.
Z sercem. Naprawdę.
pozdr. Jerzy


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-11 10:00:59

Temat: Re: Kruche ciasto
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Jerzy <0...@m...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:
> > jak zrobić kruche ciasto?
> > Proszę o przepis.
> Z sercem. Naprawdę.

A mozna prosic o taki przepis na ciasto kruche z sercem? ;-)
Bo te, ktore ja znam, zawieraja tylko make, zoltka, cukier, tluszcz
(maslo/margaryna/smalec), dodatki smakowe i zapachowe.

Ogolne wytyczne do ciasta kruchego to odpowiedni stosunek
tluszczu do maki, czyli 1:2.

Pozdrawiam
Lilla

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-11 17:59:24

Temat: Re: Kruche ciasto
Od: <m...@h...com> szukaj wiadomości tego autora

> Ogolne wytyczne do ciasta kruchego to odpowiedni stosunek
> tluszczu do maki,


Proporcje masz na mysli....???

******
m-gosia
******


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-12 06:25:10

Temat: Re: Kruche ciasto
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik <m...@h...com> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisała:
> > Ogolne wytyczne do ciasta kruchego to odpowiedni stosunek
> > tluszczu do maki,
>
> Proporcje masz na mysli....???

Dobrze zrozumialas to, co mam na mysli... :)

Pozdrawiam
Lilla

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-12 07:40:50

Temat: Re: Kruche ciasto
Od: <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> jak zrobić kruche ciasto?
> Proszę o przepis.
> dziękuje.
>
>
Dyskusja sie wywiązała, a przepisu nikt nie dał. To może nie jest jeszce za
późno:
3 szklanki mąki,
1 kostka masła (żadnej margaryny)
proszek do pieczenia
szklanka cukru
cukier wanilinowy (albo zapach, ale cukier lepszy)
pół szklanki śmietany
6 żółtek

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać proszek do pieczenia, masło pokroić na
stolnicy i posiekać z mąką, dodać cukier, cukier wanilinowy, żółtka i śmietanę.
Wyrobić ciasto, uformować kulę, zawinąć w papier i włożyć na około godzinę do
lodówki. Ja używam tego ciasta do szarlotki lub pleśniaka, więc dzielę na dwie
części (ewent. jedną mieszam z kakao) i piekę ma blasze po 25 minut w temp.
150oC (piekarnik z termoobiegiem). To zanczy najpierw jedna część, potem
nadzienie (np. jabłka i ubite z cukrem białka, co zostały po żółtkach) i układam
drugą część i jeszcze raz 25 min.
Pozdrowienia
Agnieszka z Łodzi


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-12 08:09:12

Temat: Re: Kruche ciasto
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik <a...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisała:
> Dyskusja sie wywiązała, a przepisu nikt nie dał. To może nie jest jeszce za
> późno:
> 3 szklanki mąki,
> 1 kostka masła (żadnej margaryny)
> proszek do pieczenia

Z tego co ja wiem, do prawdziwego ciasta kruchego nie dodaje
sie proszku do pieczenia...

Pozdrawiam
Lilla

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-12 10:55:24

Temat: Re: Kruche ciasto
Od: <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Użytkownik <a...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisała:
> > Dyskusja sie wywiązała, a przepisu nikt nie dał. To może nie  jest jeszce za
> > późno:
> > 3 szklanki mąki,
> > 1 kostka masła (żadnej margaryny)
> > proszek do pieczenia
>
> Z tego co ja wiem, do prawdziwego ciasta kruchego nie dodaje
> sie proszku do pieczenia...
>
> Pozdrawiam
> Lilla
>
To może ja robie nieprawdziwe - ale jest dobre i przepis sprawdzony, więc z
czystym sumieniem polecam.

Pozdrowienia
Agnieszka


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

pieczywo czosnkowe
potrzebny dobry przepis na coś unijnoangielskiego
placki tortilla
Pączki - czy istnieje przepis na nie autorstwa Magdaleny Bassett ?
Pierogi- dziekuje za przepis

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »