« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-07-10 14:04:09
Temat: LangoszeCzy zna ktos moze przepis na te wegierskie
"placuszki".
Rodzice ostatnio wrocili z Wegier i o nich mowili.
Dawno ich juz nie jadlem :(...a dobre byly...
--
{---[]---[]--()--[]---[]---}
wszystkiego dobrego
Grzegorz Koziol
g...@g...pl
www.gastronomie.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-07-10 20:19:47
Temat: Re: Langosze> > Rodzice ostatnio wrocili z Wegier i o nich mowili.
> > Dawno ich juz nie jadlem :(...a dobre byly...
>
> Poszukam recepty i prześlę na listę.
Czekam niecierpliwie...
--
studio QbA Jakub Jewuła
skanowanie filmów 35mm - www.skanowanie.com.pl
naklejki 3D - www.studio-qba.com.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-10 20:59:58
Temat: Re: LangoszeUżytkownik "grzegorz" <g...@p...pl> napisał w wiadomości
news:3b4b0b94@news.vogel.pl...
> Czy zna ktos moze przepis na te wegierskie
> "placuszki".
> Rodzice ostatnio wrocili z Wegier i o nich mowili.
> Dawno ich juz nie jadlem :(...a dobre byly...
Poszukam recepty i prześlę na listę.
GreGG
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-11 07:14:15
Temat: Re: Langosze
Użytkownik "grzegorz" <g...@p...pl> napisał w wiadomości
news:3b4b0b94@news.vogel.pl...
> Czy zna ktos moze przepis na te wegierskie
> "placuszki".
Poniżej zamieszczam przepis, który w styczniu podawał na grupie Włądysłąw
Los.
Wypróbowałam, langosze wychodzą pyszne, zwłaszcza posypane drobno utartym
żółtym serkiem.
Pycha!
MałaM
40 dkg bialej maki pszennej
2 ugotowane i utluczone ziemniaki
3 dkg drozdzy
1 szklanka letniego mleka
cukier
sol
olej
Drozdze rozrobic z 1/ szklanki mleka i odrobina cukru
Make przesiac, wsypac do miski, posrodku zrobic dolek, do ktorego wlac
rozczyn drozdzy, dodda mase z ziemniakow i lyzke oleju, dodac reszte
mleka, sol do smaku i wyrobic ciasto o konsystencji nieco twardszej, niz
na kluski kladzione. Posypac maka i zostawic pod przykryciem, w cieplym
miejscu na godzine. Formowac cienkie placki wielkosci dloni i smazyc na
wrzacym oleju -- poczatkowa pod przykryciem, a po przewroceniu na druga
strone juz bez przykrycia.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-11 11:39:20
Temat: Re: LangoszeA z czym to się je?
podrawiam
Jarek Adamek
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-15 16:34:03
Temat: Re: Langosze
Użytkownik Jarek Adamek <j...@t...pl> w
wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:004601c109fe$0c0175d0$6500a8c0@internet...
> A z czym to się je?
Może zaszokuję lekko ale ścieramy ser żółty ( ostry i
rozpuszczalny) i miażdżyny nieprzyzwoitą ilość czosnku.
Mieszmy razem i nakładamy na gorący placek . Składamy na pół
i juz.
Smaczne ale śmierdziel.
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |