Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia a co z cukinią ?

Grupy

Szukaj w grupach

 

a co z cukinią ?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-07-10 12:34:09

Temat: Re: a co z cukinią ?
Od: "Barbara" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "AvV" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9iessv$80s$1@news.tpi.pl...
>
> Mam jeszcze pytanko co fajnego mogę zrobić z cukinią? Dodałam ją ostatnio
do
> lecso i było super, ale może coś z cukinią w roli głównej?
> --
> Adelka.

Możesz ją przekroić wzdłuż i nafaszerować - ja robię np. farsz z soczewicy z
podsmażoną cebulką, mieszam z surowym jajkiem, dodaję przyprawy,
ładuję to do cukinii bądż kabaczka, posypuję serem i do piekarnika.
Jest to pyszny i sycący obiadek.

pozdrawiam
Basia
>
>

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-07-10 12:42:46

Temat: a co z cukinią ?
Od: "AvV" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Mam jeszcze pytanko co fajnego mogę zrobić z cukinią? Dodałam ją ostatnio do
lecso i było super, ale może coś z cukinią w roli głównej?
--
Adelka.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-07-10 14:44:23

Temat: Re: a co z cukinią ?
Od: PatryCCCja <k...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora

AvV wrote:
>
> Mam jeszcze pytanko co fajnego mogę zrobić z cukinią? Dodałam ją ostatnio do
> lecso i było super, ale może coś z cukinią w roli głównej?

ja jadlam wczoraj w w-wskiej wedzie .. surowke z cukini :)
tylko taka nie przejzala musi byc, twarda, bez ziarenek.
przekrojona wzdluz a 4 czesci i posiekana w cieniutkie plasterki.
do tego troche pomidora i papryki kolorowej.
jeszcze mieszanka zielska i cyba sok z cytryny - troszeczke. moze tez
troche oliwy? ale chyba nie.
delikatnie osolone. i juz :) przynajmniej z tego co wyczulam.

pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-07-10 15:24:07

Temat: Re: a co z cukinią ?
Od: "Anna Sheridan" <a...@o...com.au> szukaj wiadomości tego autora

Z ust mi to wyjelas, tylko ja robie farsz z ryzu (wegetarianski) - ugotowac
brazowy ryz z dzikim ryzem (proporcje z grubsza 2/3 ryzu 1/3 dzikiego) w
rosolku z kostki. Osobno usmazyc cebuli z pokrojonymi pieczarkami, wymieszac
z ryzem i nadziewac. Mozna posypac serem, i owszem. Jak cos zapiekam pod
serem, to tarty ser mieszam z rozgniecionymi na okruchy krakersami,
ewentualnie bulka tarta - dodaje chrupkosci.
Ania
Barbara <b...@p...onet.pl> wrote in message
news:9iet50$9in$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "AvV" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:9iessv$80s$1@news.tpi.pl...
> >
> > Mam jeszcze pytanko co fajnego mogę zrobić z cukinią? Dodałam ją
ostatnio
> do
> > lecso i było super, ale może coś z cukinią w roli głównej?
> > --
> > Adelka.
>
> Możesz ją przekroić wzdłuż i nafaszerować - ja robię np. farsz z soczewicy
z
> podsmażoną cebulką, mieszam z surowym jajkiem, dodaję przyprawy,
> ładuję to do cukinii bądż kabaczka, posypuję serem i do piekarnika.
> Jest to pyszny i sycący obiadek.
>
> pozdrawiam
> Basia
> >
> >
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-07-11 12:38:21

Temat: Re: a co z cukinią ?
Od: m...@b...pl (Iwona Konieczny) szukaj wiadomości tego autora

In article <9iessv$80s$1@news.tpi.pl>, AvV wrote:
>
> Mam jeszcze pytanko co fajnego mogę zrobić z cukinią? Dodałam ją ostatnio do
> lecso i było super, ale może coś z cukinią w roli głównej?
>

Ja lubie strta na grubej tarce, plus jajko i cebulka, przyprawy i na
patelnie :-)), cos ala placki ziemniaczane.

Pozdrawiam
Iwona

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-07-11 19:42:02

Temat: Re: a co z cukinią ?
Od: "Ania P." <p...@f...hoga.pl> szukaj wiadomości tego autora

ja robię takie coś : podsmażam kiełbasę pokrojoną w plasterki +cebula
pokrojona w kostkę, do tego daję cukinię pokrojoną w dość dużą kostkę, duszę
do zeszklenia (uważać, żeby się nie rozwaliła, bo wyjdzie breja), pod sam
koniec pomidory bez skórki pokrojone jak kto woli. Całość jest gotowa, gdy
pomidory są rozwalone, a cukinia jest szklista, miękka i bron boże nie
rozwalona (przynajmniej częściowo, bo mnie przy mieszaniu zawsze się część
cukinii jakośc rozmaże, ale i tak jest pyszne). Jako przyprawa u mnie
funkcjonuje "przyprawa Kuronia", by nie zakłócać smaku, ale można
poeksperymentować. Samacznego życzę!

--
Ania Proksa
Użytkownik AvV <a...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9iessv$80s$...@n...tpi.pl...
>
> Mam jeszcze pytanko co fajnego mogę zrobić z cukinią? Dodałam ją ostatnio
do
> lecso i było super, ale może coś z cukinią w roli głównej?
> --
> Adelka.
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

makaron domowy?
pozdrowienia dla wszystkich w Gdańsku i Słupsku
taka sobie recepta (ENG)
robot z wysiegnikiem???
Dobre wino z wisni?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »