« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-07-22 14:46:02
Temat: LizakCzy ktoś ma pomysł jak zrobić zdrowego lizaka?
Bez konserwantow, barwników i innych paskudztw?
A może gdzieś można takie cudo kupić?
Samanna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-07-22 15:07:51
Temat: Re: LizakSamanna wrote:
>Czy ktoś ma pomysł jak zrobić zdrowego lizaka?
>Bez konserwantow, barwników i innych paskudztw?
>A może gdzieś można takie cudo kupić?
>
>
Bierzemy cukier w dowolnej ilosci, sypiemy na sucha patelnie, skrapiamy
go odrobina wody i podgrzewamy mieszajac, az sie zrobi piekny, zlocisty
karmel. Wylewamy na folie aluminiowa (na te blyszczaca strone - ciut
latwiej pozniej oderwac), mozna wetknac wen patyk, zaczekac az ostygnie,
pozrec.
Kot, co kieeeedys namietnie takie robil, teraz sie, kurcze, notorycznie
odchudzam, w zwiazku z czym wchlonelam dzis pyszny mus z gorzkiej
czekolady...
--
Włochy i Paryż - przewodniki turystyczne do wyboru. Tylko z lipcowym numerem
miesięcznika Auto+.
http://www.a-plus.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-07-22 17:14:23
Temat: Re: LizakDnia 2005-07-22 17:07:51 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Kot* skreślił te oto słowa:
>>Czy ktoś ma pomysł jak zrobić zdrowego lizaka?
>>Bez konserwantow, barwników i innych paskudztw?
>>A może gdzieś można takie cudo kupić?
>>
>>
> Bierzemy cukier w dowolnej ilosci, sypiemy na sucha patelnie, skrapiamy
> go odrobina wody i podgrzewamy mieszajac, az sie zrobi piekny, zlocisty
> karmel. Wylewamy na folie aluminiowa (na te blyszczaca strone - ciut
> latwiej pozniej oderwac), mozna wetknac wen patyk, zaczekac az ostygnie,
> pozrec.
Na kanwie doświadczeń z pl.rec.uroda w robieniu pasty cukrowej do
depilacji, do tego cukru i wody proponuję dodać sok z cytryny - nie jest aż
tak strasznie słodkie, a wyjątkowo pyszne :)
--
Lia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-07-22 20:43:11
Temat: Re: Lizak
Użytkownik "Lia" <L...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:52029rby9a91.dlg@iska.from.poznan...
> Na kanwie doświadczeń z pl.rec.uroda w robieniu pasty cukrowej do
> depilacji, do tego cukru i wody proponuję dodać sok z cytryny - nie jest
aż
> tak strasznie słodkie, a wyjątkowo pyszne :)
Jakbyś mogła, przybliż mi ten wątek na priv, pl.rec.uroda nie śledzę na
bieżąco, w dodatku wakacje, dzieci w domu rozpraszające i utrudniające
dostęp do kompa.
Dzięki z góry.
> Lia
Dorka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-07-22 21:21:03
Temat: Re: LizakDnia 22.07.2005, o godzinie 22.43.11, na pl.rec.kuchnia, dorka napisał(a):
> Jakbyś mogła, przybliż mi ten wątek na priv, pl.rec.uroda nie śledzę na
> bieżąco, w dodatku wakacje, dzieci w domu rozpraszające i utrudniające
> dostęp do kompa.
>
> Dzięki z góry.
Powinno pomóc: dah7ra$75r$...@n...onet.pl a ponieważ używasz Outlooka to
pomoże lepiej: news:dah7ra$75r$1@news.onet.pl . :) A jeżeli nie pomoże to
wątek nazywa się "pasta cukrowa - spróbowałam".
Miłego depilowania, albo pożerania. :)
--
Pozdrawiam,
*Habeck*
/Każda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widzą tylko jedną/
- Schutzbach
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-07-23 17:15:01
Temat: Re: Lizak"Habeck Colibretto" <h...@N...gazeta.pl> wrote in message
news:1bxm4wyx9wi3n$.dlg@habeck.pl...
> Miłego depilowania, albo pożerania. :)
byle tylko w lizaku, nie znalazly sie wlosy... ;)))
iwon(k)a
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-07-23 21:07:09
Temat: Re: Lizak
Użytkownik "Habeck Colibretto" <h...@N...gazeta.pl> napisał w
wiadomości
> wątek nazywa się "pasta cukrowa - spróbowałam".
> Miłego depilowania, albo pożerania. :)
Wielkie dzięki:-)
> Pozdrawiam,
> *Habeck*
Ja również
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-07-25 12:43:22
Temat: Re: LizakSamanna <m...@i...pl> napisał(a):
> Czy ktoś ma pomysł jak zrobić zdrowego lizaka?
> Bez konserwantow, barwników i innych paskudztw?
> A może gdzieś można takie cudo kupić?
>
> Samanna
>
W Niemczech - z kryształów brązowego cukru (na patyczku zakończonym kulką z
jednej, a spiczastym z drugiej strony - świetnie się potem nadaje do
sprawdzenia, czy ciasto upieczone). Oczywiście, nie jako lizak, lecz
jako "mieszałka" do napojów.
Być może w Polsce też (nie wiem).
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-07-31 18:01:49
Temat: Re: LizakUżytkownik "Samanna" <m...@i...pl> napisał w wiadomości
news:dbr0rb$3cs$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Czy ktoś ma pomysł jak zrobić zdrowego lizaka?
> Bez konserwantow, barwników i innych paskudztw?
> A może gdzieś można takie cudo kupić?
Jak miałam mniej/więcej 10 lat robiłam coś takiego: sypałam cukier na
łyżkę, dodawałam kropelkę wody, i trzymałam tą łyżkę nad zapalonym
gazem, aż się cukier rozpuścił, potem do zimnej wody i cały dzień
lizania...... :)) trujące chyba nie było, bo żyję do dziś :))
Ania
--
*~*~* Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *~*~*
*~*~* Chcesz zagrać? Szukaj na Kurniku: jainaproudmoore *~*~*
~*~*~*~*~* Moje dziecki: http://tinyurl.com/bdgxw *~*~*~*~*~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |