Strona główna Grupy pl.misc.dieta [MM] IG ciasta bananowego i soczewicy

Grupy

Szukaj w grupach

 

[MM] IG ciasta bananowego i soczewicy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 2


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-11-01 19:26:59

Temat: [MM] IG ciasta bananowego i soczewicy
Od: Gosia <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

oczywiscie nie moglam sie powstrzymac i zapytalam Mendose o te ciasto
bananowe i soczewice.
o Nutelle juz sie boje pytac :-))) ale to pewnie przez te orzechy ona wypada
tak nisko.

wnioskuje na podstawie jego odpowiedzi o ciescie bananowym - te bez cukru ma
wiecej bialej maki, ktora podwyzsza srednia.

o soczewicy stwierdzil, ze wlasciwie to roznice sa niewielkie i w granicach
bledu - czyli, ze oba rodzaje soczewicy sa ok.

wypowiedz oryginalna:

"The reason for the first one is easy (partly because it has been asked many
times). The banana cake without sugar just has more flour. Flour is higher
GI than sugar.

I don't know about the lentils. But many factors affect the GI of a food.
Actually, the GI of the two types of lentils (green 30 and red 26) are very
close and probably within the margin of error."


pozdrawiam
*gosia*

ps. a moze ktos do niego napisze i spyta o Nutelle?
no dobra juz nie bede
;-P


--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2002-11-02 10:17:04

Temat: Re: [MM] IG ciasta bananowego i soczewicy
Od: "Hafsa" <h...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Gosia" <i...@g...pl> napisal w wiadomosci
news:B9E89412.16AF7%ithilhin@gazeta.pl...
> oczywiscie nie moglam sie powstrzymac i zapytalam Mendose o te ciasto
> bananowe i soczewice.
> o Nutelle juz sie boje pytac :-))) ale to pewnie przez te orzechy ona
wypada
> tak nisko.
>
> wnioskuje na podstawie jego odpowiedzi o ciescie bananowym - te bez cukru
ma
> wiecej bialej maki, ktora podwyzsza srednia.
>
> o soczewicy stwierdzil, ze wlasciwie to roznice sa niewielkie i w
granicach
> bledu - czyli, ze oba rodzaje soczewicy sa ok.
>
> wypowiedz oryginalna:
>
> "The reason for the first one is easy (partly because it has been asked
many
> times). The banana cake without sugar just has more flour. Flour is higher
> GI than sugar.
>
> I don't know about the lentils. But many factors affect the GI of a food.
> Actually, the GI of the two types of lentils (green 30 and red 26) are
very
> close and probably within the margin of error."
>
>
> pozdrawiam
> *gosia*
>
> ps. a moze ktos do niego napisze i spyta o Nutelle?
> no dobra juz nie bede
> ;-P
>
>
to ciasto bananowe mnie tez zastanowilo,ale ja po prostu nie zamierzam jesc
takich specjalow,bo boje sie,ze beda to odstepstwa,a raczej przestepstwa w
diecie.Pozdrawiam i dzieki za wnikliwosc Gosiu Hafsa



--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

FAQ pl.misc dieta
Drożdże
WALKA O TV4
Soczewica - sprzeczności Montignac'a
Montigniac-początkując a

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Prasa do oleju na domowy użytek
niedobory skł. mineralnych a alergie skórne
Sekret Odchudzania z Pasją
Darmowe Mp3 Discopolo 2015 i premiery
Re: Solution Manual Switching and Finite Automata Theory, 3rd Ed by Kohavi, K. Jha

zobacz wszyskie »