« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-01 19:26:59
Temat: [MM] IG ciasta bananowego i soczewicyoczywiscie nie moglam sie powstrzymac i zapytalam Mendose o te ciasto
bananowe i soczewice.
o Nutelle juz sie boje pytac :-))) ale to pewnie przez te orzechy ona wypada
tak nisko.
wnioskuje na podstawie jego odpowiedzi o ciescie bananowym - te bez cukru ma
wiecej bialej maki, ktora podwyzsza srednia.
o soczewicy stwierdzil, ze wlasciwie to roznice sa niewielkie i w granicach
bledu - czyli, ze oba rodzaje soczewicy sa ok.
wypowiedz oryginalna:
"The reason for the first one is easy (partly because it has been asked many
times). The banana cake without sugar just has more flour. Flour is higher
GI than sugar.
I don't know about the lentils. But many factors affect the GI of a food.
Actually, the GI of the two types of lentils (green 30 and red 26) are very
close and probably within the margin of error."
pozdrawiam
*gosia*
ps. a moze ktos do niego napisze i spyta o Nutelle?
no dobra juz nie bede
;-P
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2002-11-02 10:17:04
Temat: Re: [MM] IG ciasta bananowego i soczewicy
Uzytkownik "Gosia" <i...@g...pl> napisal w wiadomosci
news:B9E89412.16AF7%ithilhin@gazeta.pl...
> oczywiscie nie moglam sie powstrzymac i zapytalam Mendose o te ciasto
> bananowe i soczewice.
> o Nutelle juz sie boje pytac :-))) ale to pewnie przez te orzechy ona
wypada
> tak nisko.
>
> wnioskuje na podstawie jego odpowiedzi o ciescie bananowym - te bez cukru
ma
> wiecej bialej maki, ktora podwyzsza srednia.
>
> o soczewicy stwierdzil, ze wlasciwie to roznice sa niewielkie i w
granicach
> bledu - czyli, ze oba rodzaje soczewicy sa ok.
>
> wypowiedz oryginalna:
>
> "The reason for the first one is easy (partly because it has been asked
many
> times). The banana cake without sugar just has more flour. Flour is higher
> GI than sugar.
>
> I don't know about the lentils. But many factors affect the GI of a food.
> Actually, the GI of the two types of lentils (green 30 and red 26) are
very
> close and probably within the margin of error."
>
>
> pozdrawiam
> *gosia*
>
> ps. a moze ktos do niego napisze i spyta o Nutelle?
> no dobra juz nie bede
> ;-P
>
>
to ciasto bananowe mnie tez zastanowilo,ale ja po prostu nie zamierzam jesc
takich specjalow,bo boje sie,ze beda to odstepstwa,a raczej przestepstwa w
diecie.Pozdrawiam i dzieki za wnikliwosc Gosiu Hafsa
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |