« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-01-15 14:16:07
Temat: MM-makaron razowyWitajcie,
Podczytuje Was od dawna i rownie dlugo przymierzalam sie do przejscia na
montiego. W koncu sie zdecydowalam i oczywiscie zaczelam od zakupow. jeszcze
pare dni minie zanim w lodowce beda tylko "montiegowskie" jedzonko. Czytajac
grupe wiele watpliwosci wyjasnia sie na bierzaco ( jak sie nowe urodza to
pomecze Was troszke) ale z jednym mam problem. Chodzi o makaron razowy. Juz
go kupowalam juz mialam w koszyku ale jeszcze rzucialm okiem na sklad i
okazalo sie ze jest to makaron z maki razowej PSZENNEJ ( caps dla
podkreslenia-nie krzycze) i nie wiem. Czy wazne ze razowa i spelnia
wymagania MM czy tez to ze jest z pszenicy dyskwalifikuje go niezaleznie od
tego czy razowy czy nie.
Pozdrawiam
Dagmara
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2003-01-16 12:26:59
Temat: Re: MM-makaron razowyBardzo Was prosze o odpowiedz. Chyba ze nikt nie wie jak to jest z
makaronem pszennym razowym :(
Daga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2003-01-16 12:44:22
Temat: Re: MM-makaron razowyin article b068al$9rs$...@n...tpi.pl, brimpke at b...@p...onet.pl wrote
on 16/1/03 13:26:
> Bardzo Was prosze o odpowiedz. Chyba ze nikt nie wie jak to jest z
> makaronem pszennym razowym :(
mozna zawsze sprawdzic w archiwum czy byc moze ktos juz o to nie pytal i czy
przypadkiem nie otrzymal odpowiedzi.
ja pytalam i potem nawet gdzies to przytaczalam.
generalnie: lepszy jest makaron z semoliny (semolina di grano duro albo
whole wheta demolina moze byc na opakowaniu napisane. z polskich makaronow
chyba Malma jest z semoliny) ugotowany al dente. ponoc spaghetti najlepsze.
i pamietaj, ze mieso i ser w polaczeniu z makaronem i ryzem odpada.
przynajmniej w 1 fazie.
a i potem tez lepiej nie.
pozdrowienia
--
*gosia*
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2003-01-16 12:45:17
Temat: Re: MM-makaron razowy
Użytkownik "brimpke" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b03qb9$k9b$1@news.tpi.pl...
> Witajcie,
> Podczytuje Was od dawna i rownie dlugo przymierzalam sie do przejscia na
> montiego. W koncu sie zdecydowalam i oczywiscie zaczelam od zakupow.
jeszcze
> pare dni minie zanim w lodowce beda tylko "montiegowskie" jedzonko.
Czytajac
> grupe wiele watpliwosci wyjasnia sie na bierzaco ( jak sie nowe urodza to
> pomecze Was troszke) ale z jednym mam problem. Chodzi o makaron razowy.
Juz
> go kupowalam juz mialam w koszyku ale jeszcze rzucialm okiem na sklad i
> okazalo sie ze jest to makaron z maki razowej PSZENNEJ ( caps dla
> podkreslenia-nie krzycze) i nie wiem. Czy wazne ze razowa i spelnia
> wymagania MM czy tez to ze jest z pszenicy dyskwalifikuje go niezaleznie
od
> tego czy razowy czy nie.
> Pozdrawiam
> Dagmara
Witaj
z tego co wiem to mąka razowa to pszenna wlasnie tyle ze mniej oczyszczona.
Mielone sa ziarna razem z oslonkami
a typ maki to jej numer.
Oporcz tego istnieje jedynie maka ziemniaczana i kukurydziana ( z innymi sie
nie spotkalam )
Wiec ten makaron jest jak najbardziej MM.
Pozdrawiam
loxia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2003-01-16 12:56:18
Temat: Re: MM-makaron razowy
Użytkownik "loxia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b069lc$5fe$1@news.onet.pl...
>
> Oporcz tego istnieje jedynie maka ziemniaczana i kukurydziana ( z innymi
sie
> nie spotkalam )
Jest jeszcze maka sojowa,gryczna z amarantusa,zytnia,i pewnie jeszcze
inne.HAfsa
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2003-01-16 12:57:01
Temat: Re: MM-makaron razowy
Użytkownik "loxia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b069lc$5fe$1@news.onet.pl...
>
>
> Wiec ten makaron jest jak najbardziej MM.
> Pozdrawiam
> loxia
>
Miałam nadzieje na taka odpowiedz. Dziekuje Ci bardzo
Dagmara
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2003-01-16 12:58:00
Temat: Re: MM-makaron razowyin article b06a2v$s03$...@n...tpi.pl, brimpke at b...@p...onet.pl wrote
on 16/1/03 13:57:
>> Wiec ten makaron jest jak najbardziej MM.
>> Pozdrawiam
>> loxia
>>
>
> Miałam nadzieje na taka odpowiedz. Dziekuje Ci bardzo
a ja nadal swoje - raczej nie niestety.
(po prostu argumenty em. mnie przekonaly)
zobacz tu:
http://groups.google.pl/groups?hl=pl&lr=&ie=UTF-8&in
lang=pl&newwindow=1&th=f
76193013db925a2&rnum=2
a z ciekawosci zapytam: smakuje Ci ten razowy makaron? mi tak srednio
niestety.
--
*gosia*
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2003-01-16 13:00:51
Temat: Re: MM-makaron razowy
Uzytkownik "Gosia Garkowska" <i...@g...pl> napisal w wiadomosci
news:BA4C67B6.1D685%ithilhin@gazeta.pl...
> mozna zawsze sprawdzic w archiwum czy byc moze ktos juz o to nie pytal i
czy
> przypadkiem nie otrzymal odpowiedzi.
> ja pytalam i potem nawet gdzies to przytaczalam.
> generalnie: lepszy jest makaron z semoliny (semolina di grano duro albo
> whole wheta demolina moze byc na opakowaniu napisane. z polskich makaronow
> chyba Malma jest z semoliny) ugotowany al dente. ponoc spaghetti
najlepsze.
> i pamietaj, ze mieso i ser w polaczeniu z makaronem i ryzem odpada.
> przynajmniej w 1 fazie.
> a i potem tez lepiej nie.
>
> pozdrowienia
> --
> *gosia*
>
Z tym semolinowym to wiem ( staram sie kupowac wloskie ) i ze tylko warzywka
i rybka wchodza w gre z makaronem czy tez ryzem ( oczywiscie nie
oczyszczonym). Zreszta wszystko jest jasne jak czytam ale czasem jak juz mam
cos zrobic do jedzenia to czasem sie gubie. Tak jak z tym czy w musli (
robionym przeze mnie na bazie platkow owsianych NIE blyskawicznych) moga byc
orzechy....
Ech duzo jeszcze przede mna
Daga :)))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2003-01-16 13:02:10
Temat: Re: MM-makaron razowy
Użytkownik "Gosia Garkowska" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:BA4C6AE8.1D68F%ithilhin@gazeta.pl...
> in article b06a2v$s03$...@n...tpi.pl, brimpke at b...@p...onet.pl
wrote
> on 16/1/03 13:57:
>
> >> Wiec ten makaron jest jak najbardziej MM.
> >> Pozdrawiam
> >> loxia
> >>
> >
> > Miałam nadzieje na taka odpowiedz. Dziekuje Ci bardzo
>
>
> a ja nadal swoje - raczej nie niestety.
> (po prostu argumenty em. mnie przekonaly)
> zobacz tu:
>
A to nie tak jak z ryzem?
Daga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2003-01-16 13:02:17
Temat: Re: MM-makaron razowy
Użytkownik "brimpke" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b06aa6$rq$1@news.tpi.pl...
>
> Tak jak z tym czy w musli (
> robionym przeze mnie na bazie platkow owsianych NIE blyskawicznych) moga
byc
> orzechy....
>mozesz dodac troche orzechow,do tegosuszone morele,sliwki.Nie rodzynki
,nauczysz sie szybko wszystkic zasad i sama niedlugo bedziesz glownym
ekspertem na grupie.Pozdrawiam HAfsa
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |