Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!mimuw.edu.pl!news.mimuw.edu.pl!newsfeed
.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "brimpke" <b...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Re: MM-makaron razowy
Date: Thu, 16 Jan 2003 14:00:51 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 31
Message-ID: <b06aa6$rq$1@news.tpi.pl>
References: <b03qb9$k9b$1@news.tpi.pl> <b068al$9rs$1@news.tpi.pl>
<BA4C67B6.1D685%ithilhin@gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: kinoulty-cp.pie.warszawa.tdci.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1042721926 890 195.117.3.171 (16 Jan 2003 12:58:46 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 16 Jan 2003 12:58:46 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4807.1700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:14014
Ukryj nagłówki
Uzytkownik "Gosia Garkowska" <i...@g...pl> napisal w wiadomosci
news:BA4C67B6.1D685%ithilhin@gazeta.pl...
> mozna zawsze sprawdzic w archiwum czy byc moze ktos juz o to nie pytal i
czy
> przypadkiem nie otrzymal odpowiedzi.
> ja pytalam i potem nawet gdzies to przytaczalam.
> generalnie: lepszy jest makaron z semoliny (semolina di grano duro albo
> whole wheta demolina moze byc na opakowaniu napisane. z polskich makaronow
> chyba Malma jest z semoliny) ugotowany al dente. ponoc spaghetti
najlepsze.
> i pamietaj, ze mieso i ser w polaczeniu z makaronem i ryzem odpada.
> przynajmniej w 1 fazie.
> a i potem tez lepiej nie.
>
> pozdrowienia
> --
> *gosia*
>
Z tym semolinowym to wiem ( staram sie kupowac wloskie ) i ze tylko warzywka
i rybka wchodza w gre z makaronem czy tez ryzem ( oczywiscie nie
oczyszczonym). Zreszta wszystko jest jasne jak czytam ale czasem jak juz mam
cos zrobic do jedzenia to czasem sie gubie. Tak jak z tym czy w musli (
robionym przeze mnie na bazie platkow owsianych NIE blyskawicznych) moga byc
orzechy....
Ech duzo jeszcze przede mna
Daga :)))
|