« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-08-27 09:20:32
Temat: Masełko czosnkowe?Czy ktoś mógłby mi pomóc i podać przepis,lub miejsce gdzie takowy można
znaleźć, na masło czosnkowe, lub sos czosnkowy.
Jadłem kiedyś coś takiego w Niemczech ze stekami i było pyszne.
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Mario
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-08-27 13:23:52
Temat: Re: Masełko czosnkowe?Maselko czosnkowe:
maslo, czosnek ( ile kto lubi ) starty lub wycisniety przez praske; to
wszystko ladnie wymieszac ( paluchami, fajna zabawa ), uformowac waleczek i
zawinac w folie aluminiowa i do lodowki.
Mozna tez dodac inne przyprawy lub ziolka, w zaleznosci kto co lubi.
Smacznego,
Danka
"mario" <m...@p...wp.pl> schreef in bericht
news:39a8dcba$1@news.vogel.pl...
> Czy ktoś mógłby mi pomóc i podać przepis,lub miejsce gdzie takowy można
> znaleźć, na masło czosnkowe, lub sos czosnkowy.
> Jadłem kiedyś coś takiego w Niemczech ze stekami i było pyszne.
> Z góry dziękuję
> Pozdrawiam
> Mario
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-08-27 14:37:32
Temat: Re: Masełko czosnkowe?mario <m...@p...wp.pl> wrote:
> Czy ktoś móg"by mi pomóc i podać przepis,lub miejsce gdzie takowy można
> znaleźć, na mas"o czosnkowe, lub sos czosnkowy.
> Jad"em kiedyś coś takiego w Niemczech ze stekami i by"o pyszne.
> Z góry dziękuję
Do wszystkich masel aromatyzowanych maslo nalezy najpierw utrzec na
piane -- kopyscia w makutrze, mikserem, lub, jezeli robimy mala ilosc to
drewniana lyzka w odpowiedniej miseczce.
Na kostke masla (200-250 gram) bierzemy 6-8 duzych zabkow czosnku.
Obieramy je i wkladamy do osolonego wrzatku na 7-8 minut. Suszymy i
przecieramy na przecieramy przez drobne sito. Mieszamy z utartym maslem.
Wladyslaw
--
Wladyslaw Los
mailto:w...@t...com.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-08-27 20:46:23
Temat: Re: Masełko czosnkowe?Witaj, Mario!
200 gr maselka 50 gr czosnku (moze byc i wiencej)
Czosnek oczyscic, oblac wrzatkiem, wysuszic, dobze rozetrzec, zmieszac z
maselkiem przecisnac przez sitko.
Mnia-am. Smacznego, Mark.
--
Mark (Maxim)
"mario" <m...@p...wp.pl> ???????/???????? ? ???????? ?????????:
news:39a8dcba$1@news.vogel.pl...
> Czy ktoś mógłby mi pomóc i podać przepis,lub miejsce gdzie takowy można
> znaleźć, na masło czosnkowe, lub sos czosnkowy.
> Jadłem kiedyś coś takiego w Niemczech ze stekami i było pyszne.
> Z góry dziękuję
> Pozdrawiam
> Mario
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-08-28 04:37:32
Temat: Re: Masełko czosnkowe?
Wladyslaw Los <w...@t...com.pl> wrote in message
news:1eg16r2.8wiyicvtpjgcN%wlos@tele.com.pl...
> mario <m...@p...wp.pl> wrote:
>
> > Czy ktoś móg"by mi pomóc i podać przepis,lub miejsce gdzie takowy można
> > znaleźć, na mas"o czosnkowe, lub sos czosnkowy.
> > Jad"em kiedyś coś takiego w Niemczech ze stekami i by"o pyszne.
> > Z góry dziękuję
>
> Do wszystkich masel aromatyzowanych maslo nalezy najpierw utrzec na
> piane -- kopyscia w makutrze, mikserem, lub, jezeli robimy mala ilosc to
> drewniana lyzka w odpowiedniej miseczce.
> Na kostke masla (200-250 gram) bierzemy 6-8 duzych zabkow czosnku.
> Obieramy je i wkladamy do osolonego wrzatku na 7-8 minut. Suszymy i
> przecieramy na przecieramy przez drobne sito. Mieszamy z utartym maslem.
>
> Wladyslaw
>
Do masla uzywanego do pieczywa czosnkowego, czyli francuskiej bulki,
posmarowanej takim maslem i zapieczonej w piekarniku wskazane jest dodac do
powyzszego przepisu pare lyzeczek startego parmezanu .
F.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-08-28 05:51:28
Temat: Re: Masełko czosnkowe?f. <f...@p...net> wrote:
> >
> Do masla uzywanego do pieczywa czosnkowego, czyli francuskiej bulki,
> posmarowanej takim maslem i zapieczonej w piekarniku wskazane jest dodac do
> powyzszego przepisu pare lyzeczek startego parmezanu .
> F.
Zdradze wam tajemnice. Odwiedzilem ostatnio Pizza Hut i podejrzalem, ze
oni tam maja do swojego pieczywa z maslem czosnkowym maslo czosnkowe w
sprayu!
Wladyslaw
--
Wladyslaw Los
mailto:w...@t...com.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-08-28 10:52:09
Temat: Re: Masełko czosnkowe?Witam
Ja robie sos czosnkowy do mieska z grila ,
1 szt jogurt naturalny
1 sloiczek majonezu
3-6 zabkow czosnku (zalezy jak mocny lubimy)
sol
ja dodaje tez troszke ziol (ale to kwestia gustu)
wszystko dobrze roztrzepac ach zapomnialam sok sok z polowki cytrynki
smacznego
Beata
Użytkownik "Mark (Maxim)" <m...@b...net> napisał w wiadomości
news:39a97075@news.bezeqint.net...
> Witaj, Mario!
>
> 200 gr maselka 50 gr czosnku (moze byc i wiencej)
> Czosnek oczyscic, oblac wrzatkiem, wysuszic, dobze rozetrzec, zmieszac z
> maselkiem przecisnac przez sitko.
> Mnia-am. Smacznego, Mark.
>
>
>
> --
> Mark (Maxim)
> "mario" <m...@p...wp.pl> ???????/???????? ? ???????? ?????????:
> news:39a8dcba$1@news.vogel.pl...
> > Czy ktoś mógłby mi pomóc i podać przepis,lub miejsce gdzie takowy można
> > znaleźć, na masło czosnkowe, lub sos czosnkowy.
> > Jadłem kiedyś coś takiego w Niemczech ze stekami i było pyszne.
> > Z góry dziękuję
> > Pozdrawiam
> > Mario
> >
> >
> >
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-09-07 08:27:35
Temat: Re: Masełko czosnkowe?co do maselka, to bylo sporo wpowiedzi, wiec skupie sie tylko na sosie. Ja
robie go tak: 1 średniej wielkości ogórek, 0,25l jogurtu naturalnego, jeden
serek homogenizowany, czosnek (tutaj mam problem z podaniem ilosci
zšbków, bo lubie bardzo ostro, a nie każdemu to odpowiada radzę więc zaczšć
od 3 i próbować zwiekszac ta liczbe), koprek drobniutko posiekany,
oczywiscie sol, pieprz. Ogórasa zetrzec na tarce (duze oczka), odsaczyc,
dodac cala reszte i.. rozkoszowac sie smakiem.
mario wrote:
> Czy ktoś mógłby mi pomóc i podać przepis,lub miejsce gdzie takowy można
> znaleźć, na masło czosnkowe, lub sos czosnkowy.
> Jadłem kiedyś coś takiego w Niemczech ze stekami i było pyszne.
> Z góry dziękuję
> Pozdrawiam
> Mario
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |