| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-12-01 15:13:51
Temat: Re: Mikołajkowe potrawy.Użytkownik Panslavista napisał:
> Zastanawiam się nad kolejną potrawą, którą można upichcić przy skromnym
> budżecie kolekcjonera zużytych biletów tramwajowych. Otóż wczoraj po pracy
> (jak wiecie, jestem magazynierem w Punkcie Skupu Moczu) pomyślałem, iż
> zbliżający się 6 grudnia jest wspaniałą okazją do ugotowania potrawy o
> wszystko mówiącej nazwie " Cyce ikselki w cieście z renifera".
>
> Składniki:
> 1/8 cyca ikselki (ok. 12 kg)
> 2 cebulki
> 1/2 kg mąki pastewnej
> 1 burak cukrowy
> ok. 20 dag sera spod napleta renifera
> ok. 10 dag rodzynów mikołaja
> 3-4 włosy z brody mikołaja (koniecznie osmarkane)
>
> Wszystkie składniki (z wyjątkiem serka) melaksujemy przez około 45 minet. Po
> osiągnięciu odpowiedniej lepkości (można poprawić ją większą ilością buraków
> cukrowych), zawartość melaksera wypierdalamy na gorącą patelnię. Smażymy
> około 2 dni i na koniec posypujemy wyschniętym serem spod napleta renifera
> (u nas to taki swojski parmezan). Żremy na ciepło, popijając kwasem
> chlebowym.
>
> Bon apetit jałopy!
>
>
>
>
>
ÓÓ śvjetny przepis idealny do malaxera !!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |