Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Miod

Grupy

Szukaj w grupach

 

Miod

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 32


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2010-06-29 23:13:13

Temat: Miod
Od: Kasia <k...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Co oni robia ze miod nie cukrzeje?
Podgrzewaja go niszczac wszystko co dobre w miodzie i pozostaje tylko
cukier w plynie?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2010-06-30 08:51:19

Temat: Re: Miod
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 29 Jun 2010 17:13:13 -0600, Kasia napisał(a):

> Co oni robia ze miod nie cukrzeje?
> Podgrzewaja go niszczac wszystko co dobre w miodzie i pozostaje tylko
> cukier w plynie?

Miód nie traci własności odżywczych, witaminowych i enzymatycznych w temp.
do 45 stopni.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2010-06-30 09:11:15

Temat: Re: Miod
Od: "Dariusz K. Ładziak" <d...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Kasia napisał:
> Co oni robia ze miod nie cukrzeje?
> Podgrzewaja go niszczac wszystko co dobre w miodzie i pozostaje tylko
> cukier w plynie?

No przecież niepodgrzany źle się do słoików nalewa, maszyna ma mniejszą
wydajność!

--
Darek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2010-06-30 10:37:13

Temat: Re: Miod
Od: Bbjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Kasia pisze:
> Co oni robia ze miod nie cukrzeje?
> Podgrzewaja go niszczac wszystko co dobre w miodzie i pozostaje tylko
> cukier w plynie?

Jacy "oni"?
U nas nie ma problemów z miodem, scukrza się, aż miło.
--
Bbjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2010-06-30 10:42:46

Temat: Re: Miod
Od: "Panslavista" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

"Bbjk" <b...@q...pl> wrote in message
news:i0f6oq$39d$3@inews.gazeta.pl...
> Kasia pisze:
>> Co oni robia ze miod nie cukrzeje?
>> Podgrzewaja go niszczac wszystko co dobre w miodzie i pozostaje tylko
>> cukier w plynie?
>
> Jacy "oni"?
> U nas nie ma problemów z miodem, scukrza się, aż miło.
> --
> Bbjk

Nie scukrza się naturalny miód wtedy, gdy jest za wcześnie pobrany z ula i
robotnice nie zdążyły go odparować.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2010-06-30 13:35:34

Temat: Re: Miod
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 30 Jun 2010 12:42:46 +0200, Panslavista napisał(a):

> "Bbjk" <b...@q...pl> wrote in message
> news:i0f6oq$39d$3@inews.gazeta.pl...
>> Kasia pisze:
>>> Co oni robia ze miod nie cukrzeje?
>>> Podgrzewaja go niszczac wszystko co dobre w miodzie i pozostaje tylko
>>> cukier w plynie?
>>
>> Jacy "oni"?
>> U nas nie ma problemów z miodem, scukrza się, aż miło.
>> --
>> Bbjk
>
> Nie scukrza się naturalny miód wtedy, gdy jest za wcześnie pobrany z ula i
> robotnice nie zdążyły go odparować.

Prawda.
Tyle że miód w sklepie mało już ma wspólnego z naturalnym.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2010-06-30 14:28:05

Temat: Re: Miod
Od: "Panslavista" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:21glrva2gwrs.gn4kn1op1w8l$.dlg@40tude.net...
> Dnia Wed, 30 Jun 2010 12:42:46 +0200, Panslavista napisał(a):
>
>> "Bbjk" <b...@q...pl> wrote in message
>> news:i0f6oq$39d$3@inews.gazeta.pl...
>>> Kasia pisze:
>>>> Co oni robia ze miod nie cukrzeje?
>>>> Podgrzewaja go niszczac wszystko co dobre w miodzie i pozostaje tylko
>>>> cukier w plynie?
>>>
>>> Jacy "oni"?
>>> U nas nie ma problemów z miodem, scukrza się, aż miło.
>>> --
>>> Bbjk
>>
>> Nie scukrza się naturalny miód wtedy, gdy jest za wcześnie pobrany z ula
>> i
>> robotnice nie zdążyły go odparować.
>
> Prawda.
> Tyle że miód w sklepie mało już ma wspólnego z naturalnym.

Pszczoły podkarmiane syropem cukrowym, albo jeszcze z syropami ziołowymi.
Nie wolno producentom stosować w nazwie słowa "miód".


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2010-06-30 22:30:19

Temat: Re: Miod
Od: "Dariusz K. Ładziak" <d...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Panslavista napisał:
> "Ikselka"<i...@g...pl> wrote in message
> news:21glrva2gwrs.gn4kn1op1w8l$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Wed, 30 Jun 2010 12:42:46 +0200, Panslavista napisał(a):
>>
>>> "Bbjk"<b...@q...pl> wrote in message
>>> news:i0f6oq$39d$3@inews.gazeta.pl...
>>>> Kasia pisze:
>>>>> Co oni robia ze miod nie cukrzeje?
>>>>> Podgrzewaja go niszczac wszystko co dobre w miodzie i pozostaje tylko
>>>>> cukier w plynie?
>>>>
>>>> Jacy "oni"?
>>>> U nas nie ma problemów z miodem, scukrza się, aż miło.
>>>> --
>>>> Bbjk
>>>
>>> Nie scukrza się naturalny miód wtedy, gdy jest za wcześnie pobrany z ula
>>> i
>>> robotnice nie zdążyły go odparować.
>>
>> Prawda.
>> Tyle że miód w sklepie mało już ma wspólnego z naturalnym.
>
> Pszczoły podkarmiane syropem cukrowym, albo jeszcze z syropami ziołowymi.
> Nie wolno producentom stosować w nazwie słowa "miód".

Policję pszczelarską na kształt tej w średniowieczu działającej trzeba
by wprowadzić - przypominam, w średniowieczu niszczenie barci ale i
fałszowanie miodu było karane na gardle!

--
Darek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2010-07-01 09:12:13

Temat: Re: Miod
Od: "Konrad N.S." <n...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> w średniowieczu niszczenie barci ale i
> fałszowanie miodu było karane na gardle!

Dzis polowa producentów i zakladów rolno-przetwórczo-spozywczych stracilaby
zycie.

K>N>S>

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2010-07-01 10:17:57

Temat: Re: Miod
Od: "Panslavista" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Konrad N.S." <n...@o...pl> wrote in message
news:60b5.000013d2.4c2c5bed@newsgate.onet.pl...
>> w średniowieczu niszczenie barci ale i
>> fałszowanie miodu było karane na gardle!
>
> Dzis polowa producentów i zakladów rolno-przetwórczo-spozywczych
> stracilaby
> zycie.

Ceny urosłyby do normalnej wysokości.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 ... 4


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

PYWO...
OBGLONDYWAM SE!!!
Dieta
Jak przechować agrest?
SNIADANKO...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »