« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2010-06-29 23:13:13
Temat: MiodCo oni robia ze miod nie cukrzeje?
Podgrzewaja go niszczac wszystko co dobre w miodzie i pozostaje tylko
cukier w plynie?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2010-06-30 08:51:19
Temat: Re: MiodDnia Tue, 29 Jun 2010 17:13:13 -0600, Kasia napisał(a):
> Co oni robia ze miod nie cukrzeje?
> Podgrzewaja go niszczac wszystko co dobre w miodzie i pozostaje tylko
> cukier w plynie?
Miód nie traci własności odżywczych, witaminowych i enzymatycznych w temp.
do 45 stopni.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2010-06-30 09:11:15
Temat: Re: MiodUżytkownik Kasia napisał:
> Co oni robia ze miod nie cukrzeje?
> Podgrzewaja go niszczac wszystko co dobre w miodzie i pozostaje tylko
> cukier w plynie?
No przecież niepodgrzany źle się do słoików nalewa, maszyna ma mniejszą
wydajność!
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2010-06-30 10:37:13
Temat: Re: MiodKasia pisze:
> Co oni robia ze miod nie cukrzeje?
> Podgrzewaja go niszczac wszystko co dobre w miodzie i pozostaje tylko
> cukier w plynie?
Jacy "oni"?
U nas nie ma problemów z miodem, scukrza się, aż miło.
--
Bbjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2010-06-30 10:42:46
Temat: Re: Miod"Bbjk" <b...@q...pl> wrote in message
news:i0f6oq$39d$3@inews.gazeta.pl...
> Kasia pisze:
>> Co oni robia ze miod nie cukrzeje?
>> Podgrzewaja go niszczac wszystko co dobre w miodzie i pozostaje tylko
>> cukier w plynie?
>
> Jacy "oni"?
> U nas nie ma problemów z miodem, scukrza się, aż miło.
> --
> Bbjk
Nie scukrza się naturalny miód wtedy, gdy jest za wcześnie pobrany z ula i
robotnice nie zdążyły go odparować.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2010-06-30 13:35:34
Temat: Re: MiodDnia Wed, 30 Jun 2010 12:42:46 +0200, Panslavista napisał(a):
> "Bbjk" <b...@q...pl> wrote in message
> news:i0f6oq$39d$3@inews.gazeta.pl...
>> Kasia pisze:
>>> Co oni robia ze miod nie cukrzeje?
>>> Podgrzewaja go niszczac wszystko co dobre w miodzie i pozostaje tylko
>>> cukier w plynie?
>>
>> Jacy "oni"?
>> U nas nie ma problemów z miodem, scukrza się, aż miło.
>> --
>> Bbjk
>
> Nie scukrza się naturalny miód wtedy, gdy jest za wcześnie pobrany z ula i
> robotnice nie zdążyły go odparować.
Prawda.
Tyle że miód w sklepie mało już ma wspólnego z naturalnym.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2010-06-30 14:28:05
Temat: Re: Miod
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:21glrva2gwrs.gn4kn1op1w8l$.dlg@40tude.net...
> Dnia Wed, 30 Jun 2010 12:42:46 +0200, Panslavista napisał(a):
>
>> "Bbjk" <b...@q...pl> wrote in message
>> news:i0f6oq$39d$3@inews.gazeta.pl...
>>> Kasia pisze:
>>>> Co oni robia ze miod nie cukrzeje?
>>>> Podgrzewaja go niszczac wszystko co dobre w miodzie i pozostaje tylko
>>>> cukier w plynie?
>>>
>>> Jacy "oni"?
>>> U nas nie ma problemów z miodem, scukrza się, aż miło.
>>> --
>>> Bbjk
>>
>> Nie scukrza się naturalny miód wtedy, gdy jest za wcześnie pobrany z ula
>> i
>> robotnice nie zdążyły go odparować.
>
> Prawda.
> Tyle że miód w sklepie mało już ma wspólnego z naturalnym.
Pszczoły podkarmiane syropem cukrowym, albo jeszcze z syropami ziołowymi.
Nie wolno producentom stosować w nazwie słowa "miód".
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2010-06-30 22:30:19
Temat: Re: MiodUżytkownik Panslavista napisał:
> "Ikselka"<i...@g...pl> wrote in message
> news:21glrva2gwrs.gn4kn1op1w8l$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Wed, 30 Jun 2010 12:42:46 +0200, Panslavista napisał(a):
>>
>>> "Bbjk"<b...@q...pl> wrote in message
>>> news:i0f6oq$39d$3@inews.gazeta.pl...
>>>> Kasia pisze:
>>>>> Co oni robia ze miod nie cukrzeje?
>>>>> Podgrzewaja go niszczac wszystko co dobre w miodzie i pozostaje tylko
>>>>> cukier w plynie?
>>>>
>>>> Jacy "oni"?
>>>> U nas nie ma problemów z miodem, scukrza się, aż miło.
>>>> --
>>>> Bbjk
>>>
>>> Nie scukrza się naturalny miód wtedy, gdy jest za wcześnie pobrany z ula
>>> i
>>> robotnice nie zdążyły go odparować.
>>
>> Prawda.
>> Tyle że miód w sklepie mało już ma wspólnego z naturalnym.
>
> Pszczoły podkarmiane syropem cukrowym, albo jeszcze z syropami ziołowymi.
> Nie wolno producentom stosować w nazwie słowa "miód".
Policję pszczelarską na kształt tej w średniowieczu działającej trzeba
by wprowadzić - przypominam, w średniowieczu niszczenie barci ale i
fałszowanie miodu było karane na gardle!
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2010-07-01 09:12:13
Temat: Re: Miod> w średniowieczu niszczenie barci ale i
> fałszowanie miodu było karane na gardle!
Dzis polowa producentów i zakladów rolno-przetwórczo-spozywczych stracilaby
zycie.
K>N>S>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2010-07-01 10:17:57
Temat: Re: Miod
"Konrad N.S." <n...@o...pl> wrote in message
news:60b5.000013d2.4c2c5bed@newsgate.onet.pl...
>> w średniowieczu niszczenie barci ale i
>> fałszowanie miodu było karane na gardle!
>
> Dzis polowa producentów i zakladów rolno-przetwórczo-spozywczych
> stracilaby
> zycie.
Ceny urosłyby do normalnej wysokości.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |