| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2012-02-28 13:49:11
Temat: Morskie stwory i inne takie... :DW ramach szału zakupów, prócz wspomnianych w wątku o pierogach wątróbek
z dorsza nabyłam jeszcze sardynki w oleju, anchois, małże podwędzane
i kalmary w sosie amerykańskim...
Z sardynkami jakoś sobie poradzę, z anchois już sobie poradziłam (na
pizze wrzuciłam) ale nie mam pomysłu jak wykorzystać te małże (też
pizza?) a zwłaszcza kalmary w amerykanckim sosie - co to u diabła jest
ten sos amerykański??
Rzućcie proszę jakimiś pomysłami coby mi się to samo dobro nie zmarnowało...
--
Pozdrawiam
Anai
*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
***** http://photo-of-anai.gu.ma/ *****
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2012-02-28 14:14:28
Temat: Re: Morskie stwory i inne takie... :DOn 28 Lut, 14:49, Anai <a...@g...pl> wrote:
> nie mam pomysłu jak wykorzystać te małże (też
> pizza?) a zwłaszcza kalmary w amerykanckim sosie - co to u diabła jest
> ten sos amerykański??
Do sałatki?
Małże:
http://events.nytimes.com/recipes/3914/1994/10/16/Pa
sta-With-Smoked-Mussels-And-Tomatoes/recipe.html
W ogóle - jak wrzucić smoked mussels do googli - to wychodzą głównie
makarony...
Amerykański sos też się w googlach znalazł, a kalmary w tym sosie jako
samodzielne danie /przystawka?/.
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |