Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Mrozone truskawki.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Mrozone truskawki.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-04-28 07:07:31

Temat: Mrozone truskawki.
Od: "olka" <o...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam

Poszukujac jakiegos miecha na obiad, doszperalam sie w zamrazalniku worka
truskawek (ktore notabene zamrozilam zeszlego lata :))... Upieklabym jakies
ciacho.... Ale jakos pomyslu nie mam :( No i zastanawia mnie czy truskawki
trza rozmrozic przed upieczeniem i czy nie ??

olka - wypieki to zdecydowanie nie moja specjalnosc :P


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-04-28 07:12:01

Temat: Re: Mrozone truskawki.
Od: "Basia" <b...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

No i zastanawia mnie czy truskawki
> trza rozmrozic przed upieczeniem i czy nie ??

moze zamiast pieczenia wrzuć te owoce do galaretki?
Po rozmrożeniu truskawki mają w sobie bardzo dużo wody co w zasadzie
gwarantuje piękny zakalec, jesli wrzucisz je do surowego ciasta... Można je
rozmrozic i porządnie osączyć, ale i tak będą wodniste...

pozdrawiam
Basia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-28 07:54:15

Temat: Re: Mrozone truskawki.
Od: "Jini" <j...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

albo zmiksuj, galaretkę truskawkową rozrób z niewielką ilością wody i
wymieszaj z owocami
takim musem możesz np. przełożyć biszkopt :-)

Pozdrawiam.
Jini.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-28 08:12:50

Temat: Re: Mrozone truskawki.
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 28 Apr 2005 09:12:01 +0200, "Basia" <b...@o...pl>
wrote:

>No i zastanawia mnie czy truskawki
>> trza rozmrozic przed upieczeniem i czy nie ??
>
>moze zamiast pieczenia wrzu? te owoce do galaretki?
>Po rozmro?eniu truskawki maj? w sobie bardzo du?o wody co w zasadzie
>gwarantuje pi?kny zakalec, jesli wrzucisz je do surowego ciasta... Mo?na je
>rozmrozic i porz?dnie os?czy?, ale i tak b?d? wodniste...
>
>pozdrawiam
>Basia
>


....albo zrobic cocktail truskawkowo-jogurtowy, ja mam pokrojone
truskawki zamrozone i wrzucam wlasnie zamrozone do machiny,
razem z odrobina jogurtu. Wychodzi cos na ksztalt granity.

Pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-28 08:14:17

Temat: Re: Mrozone truskawki.
Od: "Faraonka" <rudakocicaNO**@**SPAMpoczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

albo
upiecz biszkopt
rozdrobnij truskawki i dodaj galaretke rozpuszczona w mniejszej ilosci wody
nastepnie 2-3 smietany kremowki ubij na sztywno z cukrem pudrem i na koniec
dodaj tezejaca galaretke z truskawkami
posmaruj biszkopt ... mniammmm bardzo dobry ten krem jest nawet do tortow

albo
ugotuj kisiel z truskawkami
margaryne albo maslo z cukrem pudrem ubic, nastepnie dodac kisiel
(wystudzony) uwazajac na to zeby nie dodac tego kisielu za duzo
nastepnie posmarowac biszkopt, tez bardzo dobre ale bardziej tlusty wychodzi
krem niz ten co wyzej napisalam

--
Z pozdrowieniami
Faraonka i Fasolka ~30.09.2005


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-28 08:18:13

Temat: Re: Mrozone truskawki.
Od: "Basia" <b...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> upiecz biszkopt
> rozdrobnij truskawki i dodaj galaretke rozpuszczona w mniejszej ilosci
wody
> nastepnie 2-3 smietany kremowki ubij na sztywno z cukrem pudrem i na
koniec
> dodaj tezejaca galaretke z truskawkami
> posmaruj biszkopt ... mniammmm bardzo dobry ten krem jest nawet do tortow
>

na urodziny mojej Córci (10te) w ostatnią sobotę robiłam taki właśnie tort,
tyle że ja truskawki najpierw zasypałam cukrem (na noc), rano zlałam
powstały słodki sok, truskawki zmiksowałam jak zupke dla niemowląt. Do
ubitej kremówki dodałam ten mus truskawkowy i żelatynę - wyszedł bardzo
smaczny krem, natomiast odlanym sokiem nasączyłam biszkopt - kakaowy,
smacznie się wszystko komponowało i ładnie wyglądało.

pozdrawiam
Basia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-28 08:19:47

Temat: Re: Mrozone truskawki.
Od: "Sowa" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:el6171p3n0aq0b10pl8lbo4d6tv2f7tqie@4ax.com...

> ....albo zrobic cocktail truskawkowo-jogurtowy, ja mam pokrojone
> truskawki zamrozone i wrzucam wlasnie zamrozone do machiny,
> razem z odrobina jogurtu. Wychodzi cos na ksztalt granity.

Albo inaczej - truskawki do blendera (ok 1/2 kg), do tego szklanke kefiru i
to zmiksowac (poslodzic ile sie lubi)jak juz zmiksowane to dolac szklanke
(lub wiecej jak kto lubi rzadsze) _gazowanej_ wody mineralnej i delikatnie
wymieszac lyzka.

--
Edyta Czyz
>>Sowa<<
Klamie ten, co zna slowa, a nut nie pamieta. Lesmian


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-28 08:47:55

Temat: Re: Mrozone truskawki.
Od: "olka" <o...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

No tak. Dobrze ze zapytalam, bo by bylo zakalcowe szalenstwo :) Coz
pozostaje zrobic deserek.....albo kompot :)))



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-28 15:02:20

Temat: Re: Mrozone truskawki.
Od: t...@g...pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson wrote:

>On Thu, 28 Apr 2005 09:12:01 +0200, "Basia" <b...@o...pl>
>wrote:
>
>
>
>>No i zastanawia mnie czy truskawki
>>
>>
>>>trza rozmrozic przed upieczeniem i czy nie ??
>>>
>>>
>>moze zamiast pieczenia wrzu? te owoce do galaretki?
>>Po rozmro?eniu truskawki maj? w sobie bardzo du?o wody co w zasadzie
>>gwarantuje pi?kny zakalec, jesli wrzucisz je do surowego ciasta... Mo?na je
>>rozmrozic i porz?dnie os?czy?, ale i tak b?d? wodniste...
>>
>>pozdrawiam
>>Basia
>>
>>
>>
>
>
>....albo zrobic cocktail truskawkowo-jogurtowy, ja mam pokrojone
>truskawki zamrozone i wrzucam wlasnie zamrozone do machiny,
>razem z odrobina jogurtu. Wychodzi cos na ksztalt granity.
>
>
Ja tak jeszcze zalatwiam mrozone kulki arbuzowo - melonowe (kupne),
zestaw czerwonych owocow, wisnie.... mlask ;)

Kot, co kocha swojego robota kuchennego

--
Czytaj "Cztery Kąty" przez 4 miesiące za darmo. Zamów najpopularniejszy magazyn o
wnętrzach
http://dom.gazeta.pl/czterykaty/0,63869,2600493.html
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-29 07:37:36

Temat: Re: Mrozone truskawki.
Od: Kinga 'Słowotok' Macyszyn <k...@b...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Albo inaczej - truskawki do blendera (ok 1/2 kg), do tego szklanke kefiru
> i
> to zmiksowac (poslodzic ile sie lubi)jak juz zmiksowane to dolac szklanke
> (lub wiecej jak kto lubi rzadsze) _gazowanej_ wody mineralnej i delikatnie
> wymieszac lyzka.
>
A mi się jeszcze przypomniała sałatka owocowa, truskawki, mandarynki albo
pomarańcze pokroić, do tego jabłka, banany, winogrona i dowolne ulubione
albo dostępne owoce, wszystko pokrojone w kostkę, do tego rodzynki sparzone
i galaretka pokrojona w kostkę.
To wszystko już na mnie w lodówce czeka, niech ja tylko wrócę do domu ;)


--
KingAM

'just one year of love is better than a lifetime alone'
[Freddie Mercury]

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

szybkowar do mikrofali
Lody
Jakie ciasto pasuje...
[p] ryba na parze z warzywami
Przepis na sos winogronowy - czy ktoś zna?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »