Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia NAJLEPSZY KOMPOT JABLKOWY...

Grupy

Szukaj w grupach

 

NAJLEPSZY KOMPOT JABLKOWY...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-04-08 01:09:26

Temat: NAJLEPSZY KOMPOT JABLKOWY...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Przepuścić jabłka przez sokowirówkę, przecedzić sok, wlać go do fermentora
(20l), dodać cukier i drożdże piwne, po siedmiu dniach przelać do butelek,
zakapslować, wynieść do piwnicy.
Taki kompot nazywa się jabłecznikiem, czyli cydrem. Podobnie można
przyrządzić gruszecznik.

Fermentory, osprzęt do wyrobu cydru, gruszecznika, piwa i wina, oraz kity
piw (gotowe zestawy) są tu:
http://www.browamator.pl/katalog.php?grupa_p=6&pwd[6
]=%2F163929%2F164395&grupa_rek[6]=&ngrp=&sortuj=&ses
s_id=2358662130#164395

I tu:
http://www.biowin.com.pl/?bio=1&lang=pol&session=fd3
2ce6e2261811a49c040ffeffeb90b

I tu:
http://www.muntons.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-04-08 09:24:20

Temat: Re: NAJLEPSZY KOMPOT JABLKOWY...
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:e172je$mf1$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Przepuścić jabłka przez sokowirówkę, przecedzić sok, wlać go do fermentora
> (20l), dodać cukier i drożdże piwne, po siedmiu dniach przelać do butelek,
> zakapslować, wynieść do piwnicy.
> Taki kompot nazywa się jabłecznikiem, czyli cydrem. Podobnie można
> przyrządzić gruszecznik.
>

Cydr to wiecej z winem ma wspólnego wiec chyba drozdze winne wypadało by
dodac...:))

a piwne to jesli juz do podpiwka albo jakiegos piwa korzennego :))_

Pozdrawiam

Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-04-08 09:39:38

Temat: Re: NAJLEPSZY KOMPOT JABLKOWY...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU> wrote
in message news:e17vhi$2c3$1@news.lublin.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:e172je$mf1$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Przepuścić jabłka przez sokowirówkę, przecedzić sok, wlać go do
>> fermentora
>> (20l), dodać cukier i drożdże piwne, po siedmiu dniach przelać do
>> butelek,
>> zakapslować, wynieść do piwnicy.
>> Taki kompot nazywa się jabłecznikiem, czyli cydrem. Podobnie można
>> przyrządzić gruszecznik.
>>
>
> Cydr to wiecej z winem ma wspólnego wiec chyba drozdze winne wypadało by
> dodac...:))
>
> a piwne to jesli juz do podpiwka albo jakiegos piwa korzennego :))_
>
> Pozdrawiam
>
> Marek

Piwne. Ale też drożdże... To nie jabcok - patykiem pisany...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

witam...
witam
MAZURKI kiedy zaczynacie piec?
bombadier - prosba o przepis
Chleb ze smalcem i...?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »