« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-04-08 01:09:26
Temat: NAJLEPSZY KOMPOT JABLKOWY...Przepuścić jabłka przez sokowirówkę, przecedzić sok, wlać go do fermentora
(20l), dodać cukier i drożdże piwne, po siedmiu dniach przelać do butelek,
zakapslować, wynieść do piwnicy.
Taki kompot nazywa się jabłecznikiem, czyli cydrem. Podobnie można
przyrządzić gruszecznik.
Fermentory, osprzęt do wyrobu cydru, gruszecznika, piwa i wina, oraz kity
piw (gotowe zestawy) są tu:
http://www.browamator.pl/katalog.php?grupa_p=6&pwd[6
]=%2F163929%2F164395&grupa_rek[6]=&ngrp=&sortuj=&ses
s_id=2358662130#164395
I tu:
http://www.biowin.com.pl/?bio=1&lang=pol&session=fd3
2ce6e2261811a49c040ffeffeb90b
I tu:
http://www.muntons.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-04-08 09:24:20
Temat: Re: NAJLEPSZY KOMPOT JABLKOWY...
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:e172je$mf1$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Przepuścić jabłka przez sokowirówkę, przecedzić sok, wlać go do fermentora
> (20l), dodać cukier i drożdże piwne, po siedmiu dniach przelać do butelek,
> zakapslować, wynieść do piwnicy.
> Taki kompot nazywa się jabłecznikiem, czyli cydrem. Podobnie można
> przyrządzić gruszecznik.
>
Cydr to wiecej z winem ma wspólnego wiec chyba drozdze winne wypadało by
dodac...:))
a piwne to jesli juz do podpiwka albo jakiegos piwa korzennego :))_
Pozdrawiam
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-04-08 09:39:38
Temat: Re: NAJLEPSZY KOMPOT JABLKOWY...
"Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU> wrote
in message news:e17vhi$2c3$1@news.lublin.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:e172je$mf1$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Przepuścić jabłka przez sokowirówkę, przecedzić sok, wlać go do
>> fermentora
>> (20l), dodać cukier i drożdże piwne, po siedmiu dniach przelać do
>> butelek,
>> zakapslować, wynieść do piwnicy.
>> Taki kompot nazywa się jabłecznikiem, czyli cydrem. Podobnie można
>> przyrządzić gruszecznik.
>>
>
> Cydr to wiecej z winem ma wspólnego wiec chyba drozdze winne wypadało by
> dodac...:))
>
> a piwne to jesli juz do podpiwka albo jakiegos piwa korzennego :))_
>
> Pozdrawiam
>
> Marek
Piwne. Ale też drożdże... To nie jabcok - patykiem pisany...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |