Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Nadziewane cytryny na upalne dni [P]

Grupy

Szukaj w grupach

 

Nadziewane cytryny na upalne dni [P]

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-08-08 11:19:13

Temat: Nadziewane cytryny na upalne dni [P]
Od: "Blancanieves" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Na upalne dni chciałabym polecić wszystkim małą pychotkę - nadziewane
cytryny.
Przepis pochodzi z kuchni libańskiej:
(porcje przeznaczone dla 3 osób)

Składniki:
3 duże cytryny
1 puszka sardynek w oliwie
1 seler naciowy
4 młode cebulki
natka pietruszki
3 łyżki stołowe majonezu
1/2 łyzki stołowej musztardy
sól, pieprz
oliwki zielone do przybrania
1 łyżka soku cytrynowego

1. Cytryny sparzyć gorącą wodą, przekroić na pół, wycisnąć sok i
wybrać miąższ. Odciąć końcówki, żeby można je było "postawić" na
talerzu.
2. Sardynki odsączyć z oliwy, rozgnieść widecem, dodać seler naciowy
pokrojony w drobną kostkę, cebulkę drobno pokrojoną w kosteczkę,
posiekaną natkę pietruszki.
3. Do masy sardynkowej dodać sól, pieprz oraz majonez i musztardę oraz
łyżkę soku cytrynowego.
4. Masę sardynkową nałożyć do cytryn i wstawić na godzinę do lodówki.
5. Przed podaniem przyzdobić oliwkami zielonymi.

Smacznego!
Kasia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-08-08 11:33:06

Temat: Re: Nadziewane cytryny na upalne dni [P]
Od: wiku <s...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora



Blancanieves wrote:

> Na upalne dni chciałabym polecić wszystkim małą pychotkę - nadziewane
> cytryny.
> Przepis pochodzi z kuchni libańskiej:
> (porcje przeznaczone dla 3 osób)
>

a jak sie to je??? razem ze skorka czy wydlubuje sie tylko farsz ???
wiku

--

http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-08 11:39:55

Temat: Re: Nadziewane cytryny na upalne dni [P]
Od: "Blancanieves" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "wiku" <s...@r...pl> napisał w wiadomości
news:3F338A71.D75C8C69@rzeczpospolita.pl...
| a jak sie to je??? razem ze skorka czy wydlubuje sie tylko farsz ???
| wiku

Cytryna pełni funkcję pucharku - naczynia.
Je się tylko farsz :)

Pozdrawiam serdecznie,
Kasia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-08 11:43:47

Temat: Re: Nadziewane cytryny na upalne dni [P]
Od: "makaron" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "wiku" <s...@r...pl> napisał w wiadomości
news:3F338A71.D75C8C69@rzeczpospolita.pl...
> a jak sie to je??? razem ze skorka czy wydlubuje sie tylko farsz ???
> wiku
hre,hre,hre dobre, wężykiem!
makary

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

zapiekane papryczki
mąka żytnia
bakłażan na grilla
przepis na pierogi z jagodami
poproszę o przepis na pizzę

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »