« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-08-08 11:19:13
Temat: Nadziewane cytryny na upalne dni [P]Na upalne dni chciałabym polecić wszystkim małą pychotkę - nadziewane
cytryny.
Przepis pochodzi z kuchni libańskiej:
(porcje przeznaczone dla 3 osób)
Składniki:
3 duże cytryny
1 puszka sardynek w oliwie
1 seler naciowy
4 młode cebulki
natka pietruszki
3 łyżki stołowe majonezu
1/2 łyzki stołowej musztardy
sól, pieprz
oliwki zielone do przybrania
1 łyżka soku cytrynowego
1. Cytryny sparzyć gorącą wodą, przekroić na pół, wycisnąć sok i
wybrać miąższ. Odciąć końcówki, żeby można je było "postawić" na
talerzu.
2. Sardynki odsączyć z oliwy, rozgnieść widecem, dodać seler naciowy
pokrojony w drobną kostkę, cebulkę drobno pokrojoną w kosteczkę,
posiekaną natkę pietruszki.
3. Do masy sardynkowej dodać sól, pieprz oraz majonez i musztardę oraz
łyżkę soku cytrynowego.
4. Masę sardynkową nałożyć do cytryn i wstawić na godzinę do lodówki.
5. Przed podaniem przyzdobić oliwkami zielonymi.
Smacznego!
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-08-08 11:33:06
Temat: Re: Nadziewane cytryny na upalne dni [P]
Blancanieves wrote:
> Na upalne dni chciałabym polecić wszystkim małą pychotkę - nadziewane
> cytryny.
> Przepis pochodzi z kuchni libańskiej:
> (porcje przeznaczone dla 3 osób)
>
a jak sie to je??? razem ze skorka czy wydlubuje sie tylko farsz ???
wiku
--
http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-08 11:39:55
Temat: Re: Nadziewane cytryny na upalne dni [P]
Użytkownik "wiku" <s...@r...pl> napisał w wiadomości
news:3F338A71.D75C8C69@rzeczpospolita.pl...
| a jak sie to je??? razem ze skorka czy wydlubuje sie tylko farsz ???
| wiku
Cytryna pełni funkcję pucharku - naczynia.
Je się tylko farsz :)
Pozdrawiam serdecznie,
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-08 11:43:47
Temat: Re: Nadziewane cytryny na upalne dni [P]
Użytkownik "wiku" <s...@r...pl> napisał w wiadomości
news:3F338A71.D75C8C69@rzeczpospolita.pl...
> a jak sie to je??? razem ze skorka czy wydlubuje sie tylko farsz ???
> wiku
hre,hre,hre dobre, wężykiem!
makary
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |