| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2009-11-23 10:56:25
Temat: Re: Naleśnikowe "placki""Kapsel" <k...@p...onet.pl> wrote in message
news:voz4dsr5nlyh.dlg@kapselek.net...
Nie dawać cukru do ciasta - nie będą się przypalać - słodzenie po usmażeniu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2009-11-23 12:33:39
Temat: Re: Naleśnikowe "placki"
Użytkownik "Prawusek" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
news:hedpsj$2t9$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> Nie dawać cukru do ciasta - nie będą się przypalać - słodzenie po
> usmażeniu.
To już nie będą pancakes tylko racuchy :P
__________ Informacja programu ESET Smart Security, wersja bazy sygnatur wirusow 4613
(20091116) __________
Wiadomosc zostala sprawdzona przez program ESET Smart Security.
http://www.eset.pl lub http://www.eset.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2009-11-23 12:44:25
Temat: Re: Naleśnikowe "placki"Mon, 23 Nov 2009 13:33:39 +0100, misiczka napisał(a):
>> Nie dawać cukru do ciasta - nie będą się przypalać - słodzenie po
>> usmażeniu.
>
> To już nie będą pancakes tylko racuchy :P
A racuchy to nie z jabłkami się robi?
> __________ Informacja programu ESET Smart Security, wersja bazy sygnatur wirusow
4613 (20091116) __________
Coś Ci się dokleja do wiadomości ;]
sugeruję przekonfigurować NOD-a...
--
Kapsel
http://kapselek.net
kapsel(malpka)op.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2009-11-23 19:50:06
Temat: Re: Naleśnikowe "placki"On 23 Lis, 11:56, "Prawusek" <p...@i...pl> wrote:
> Nie dawać cukru do ciasta - nie będą się przypalać - słodzenie po usmażeniu.
to nie to samo
K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2009-11-23 19:57:12
Temat: Re: Naleśnikowe "placki"On 23 Lis, 11:42, Kapsel <k...@p...onet.pl> wrote:
> Pierwszy zrobił się... czarny :P Bo ja wciąż uczę się gotować i czasem
> podstawy mnie przerastają jeszcze, a te panacakes się naprawdę szybko
> piecze.
> Kolejne już były brązowe, żeby nie było, żem taka łamaga ;)
ale do konsumpcji się nadawał?
> Bo są naprawdę dobre :) Bardzo delikatny smak, nietypowy, raz tego
> posmakowałem od Kanadyjczyków i ogółem jak dopracuję własną recepturę to
> własne będą lepsiejsze nawet :))
ja też tak próbowałam, bardzo mi smakowały bez polewki, były jakby
ciut delikatniejsze.
syrop zmieniał smak, wolałam bez syropu, To coś nieokreślonego,
wiadomo, słodkie to słodkie, a tu właśnie nie, syrop dawał coś co
zmieniało.
wolę bez syropu.
> > syrop klonowy widziałam w Almie.
> Almy w okolicy nie stwierdziłem (Zagłębie), ale pewnie w jakimś "realu"
> jeszcze znajdę.
widziałam jeszcze w jakimś dużym, jak mi się pamięć wróci napiszę.
K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2009-11-23 20:44:09
Temat: Re: Naleśnikowe "placki"Mon, 23 Nov 2009 11:57:12 -0800 (PST), Kocur150 napisał(a):
>> Pierwszy zrobił się... czarny :P Bo ja wciąż uczę się gotować i czasem
>> podstawy mnie przerastają jeszcze, a te panacakes się naprawdę szybko
>> piecze.
>> Kolejne już były brązowe, żeby nie było, żem taka łamaga ;)
>
> ale do konsumpcji się nadawał?
Ze zdziwieniem stwierdziłem, że owszem ;) Nawet spalenizną nie zalatywał
więc nie wybrzydzałem :P
>> Bo są naprawdę dobre :) Bardzo delikatny smak, nietypowy, raz tego
>> posmakowałem od Kanadyjczyków i ogółem jak dopracuję własną recepturę to
>> własne będą lepsiejsze nawet :))
>
> ja też tak próbowałam, bardzo mi smakowały bez polewki, były jakby
> ciut delikatniejsze.
>
> syrop zmieniał smak, wolałam bez syropu, To coś nieokreślonego,
> wiadomo, słodkie to słodkie, a tu właśnie nie, syrop dawał coś co
> zmieniało.
>
> wolę bez syropu.
No ja mam w głowie to wspomnienie jak Kanadyjczycy robili...
o, aż się pochwalę, bo zdjęcie się znalazło:
http://galeria.kapselek.net/displayimage-3182.html
:)
I oni tam właśnie polewają to syropem klonowym i mówili że to tak ma być
spożywane. Smakowało mi wtedy, ale niezależnie od tego czy lepsze będą z
czy bez syropu, nabędę go bo chcę na moje nowe odkrycie kulinarne zaprosić
kiedyś znajomych i myślę że hasło "syrop klonowy" będzie na tyle egzotyczne
że z ciekawości przyjdą :P
--
Kapsel
http://kapselek.net
kapsel(malpka)op.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2009-11-23 20:56:41
Temat: Re: Naleśnikowe "placki"On 23 Lis, 21:44, Kapsel <k...@p...onet.pl> wrote:
> Ze zdziwieniem stwierdziłem, że owszem ;) Nawet spalenizną nie zalatywał
> więc nie wybrzydzałem :P
:)
też zrobię...
> No ja mam w głowie to wspomnienie jak Kanadyjczycy robili...
a ja smak
> o, aż się pochwalę, bo zdjęcie się
znalazło:http://galeria.kapselek.net/displayimage-31
82.html
świetne, ładne zdjęcie:)
> I oni tam właśnie polewają to syropem klonowym i mówili że to tak ma być
> spożywane. Smakowało mi wtedy, ale niezależnie od tego czy lepsze będą z
> czy bez syropu, nabędę go bo chcę na moje nowe odkrycie kulinarne zaprosić
> kiedyś znajomych i myślę że hasło "syrop klonowy" będzie na tyle egzotyczne
> że z ciekawości przyjdą :P
mogę kupić i przysłać pocztą
K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2009-11-23 21:44:06
Temat: Re: Naleśnikowe "placki"Mon, 23 Nov 2009 12:56:41 -0800 (PST), Kocur150 napisał(a):
>> I oni tam właśnie polewają to syropem klonowym i mówili że to tak ma być
>> spożywane. Smakowało mi wtedy, ale niezależnie od tego czy lepsze będą z
>> czy bez syropu, nabędę go bo chcę na moje nowe odkrycie kulinarne zaprosić
>> kiedyś znajomych i myślę że hasło "syrop klonowy" będzie na tyle egzotyczne
>> że z ciekawości przyjdą :P
>
> mogę kupić i przysłać pocztą
Naprawdę miło mi, że chcesz pomóc, ale problem nie jest palący i liczę że
jednak jak się rozejrzę to na Śląsku znajdę ten syropek, a jak nie to
nabędę w allegro, więc kłopotu Tobie robić nie będę :)
Niemniej raz jeszcze dziękuję za chęć pomocy, wprost uwielbiam usenet no!
:)
--
Kapsel
http://kapselek.net
kapsel(malpka)op.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2009-12-09 20:59:50
Temat: Re: Naleśnikowe "placki"W dniu 2009-11-16 14:15, Kapsel pisze:
>
> Czasem widzę w jakichs serialach w TV, raz też mi zapodali coś takiego
> Kanadyjczycy (ponoć jedzą to na śniadanie) z syropem klonowym... chodzi mi
> o takie naleśniki, co wyglądają trochę jak placki, są grubsze niż zwykły
> naleśnik i brązowe (przypieczone jakby).
>
> To ma jakąś nazwę i przepis? Czy po prostu mam na patelnię wylać więcej
> ciasta naleśnikowego? :>
>
>
tak
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2009-12-09 21:03:23
Temat: Re: Naleśnikowe "placki"W dniu 2009-11-16 14:15, Kapsel pisze:
>
> Czasem widzę w jakichs serialach w TV, raz też mi zapodali coś takiego
> Kanadyjczycy (ponoć jedzą to na śniadanie) z syropem klonowym... chodzi mi
> o takie naleśniki, co wyglądają trochę jak placki, są grubsze niż zwykły
> naleśnik i brązowe (przypieczone jakby).
>
> To ma jakąś nazwę i przepis? Czy po prostu mam na patelnię wylać więcej
> ciasta naleśnikowego? :>
>
>
tak
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |