Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Naleśnikowe "placki"

Grupy

Szukaj w grupach

 

Naleśnikowe "placki"

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 22


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2009-11-23 10:56:25

Temat: Re: Naleśnikowe "placki"
Od: "Prawusek" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

"Kapsel" <k...@p...onet.pl> wrote in message
news:voz4dsr5nlyh.dlg@kapselek.net...

Nie dawać cukru do ciasta - nie będą się przypalać - słodzenie po usmażeniu.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2009-11-23 12:33:39

Temat: Re: Naleśnikowe "placki"
Od: "misiczka" <m...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Prawusek" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
news:hedpsj$2t9$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> Nie dawać cukru do ciasta - nie będą się przypalać - słodzenie po
> usmażeniu.

To już nie będą pancakes tylko racuchy :P



__________ Informacja programu ESET Smart Security, wersja bazy sygnatur wirusow 4613
(20091116) __________

Wiadomosc zostala sprawdzona przez program ESET Smart Security.

http://www.eset.pl lub http://www.eset.com




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2009-11-23 12:44:25

Temat: Re: Naleśnikowe "placki"
Od: Kapsel <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Mon, 23 Nov 2009 13:33:39 +0100, misiczka napisał(a):

>> Nie dawać cukru do ciasta - nie będą się przypalać - słodzenie po
>> usmażeniu.
>
> To już nie będą pancakes tylko racuchy :P

A racuchy to nie z jabłkami się robi?


> __________ Informacja programu ESET Smart Security, wersja bazy sygnatur wirusow
4613 (20091116) __________

Coś Ci się dokleja do wiadomości ;]
sugeruję przekonfigurować NOD-a...

--
Kapsel
http://kapselek.net
kapsel(malpka)op.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2009-11-23 19:50:06

Temat: Re: Naleśnikowe "placki"
Od: Kocur150 <k...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

On 23 Lis, 11:56, "Prawusek" <p...@i...pl> wrote:

> Nie dawać cukru do ciasta - nie będą się przypalać - słodzenie po usmażeniu.

to nie to samo
K.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2009-11-23 19:57:12

Temat: Re: Naleśnikowe "placki"
Od: Kocur150 <k...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

On 23 Lis, 11:42, Kapsel <k...@p...onet.pl> wrote:

> Pierwszy zrobił się... czarny :P Bo ja wciąż uczę się gotować i czasem
> podstawy mnie przerastają jeszcze, a te panacakes się naprawdę szybko
> piecze.
> Kolejne już były brązowe, żeby nie było, żem taka łamaga ;)

ale do konsumpcji się nadawał?

> Bo są naprawdę dobre :) Bardzo delikatny smak, nietypowy, raz tego
> posmakowałem od Kanadyjczyków i ogółem jak dopracuję własną recepturę to
> własne będą lepsiejsze nawet :))

ja też tak próbowałam, bardzo mi smakowały bez polewki, były jakby
ciut delikatniejsze.

syrop zmieniał smak, wolałam bez syropu, To coś nieokreślonego,
wiadomo, słodkie to słodkie, a tu właśnie nie, syrop dawał coś co
zmieniało.

wolę bez syropu.

> > syrop klonowy widziałam w Almie.
> Almy w okolicy nie stwierdziłem (Zagłębie), ale pewnie w jakimś "realu"
> jeszcze znajdę.

widziałam jeszcze w jakimś dużym, jak mi się pamięć wróci napiszę.
K.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2009-11-23 20:44:09

Temat: Re: Naleśnikowe "placki"
Od: Kapsel <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Mon, 23 Nov 2009 11:57:12 -0800 (PST), Kocur150 napisał(a):

>> Pierwszy zrobił się... czarny :P Bo ja wciąż uczę się gotować i czasem
>> podstawy mnie przerastają jeszcze, a te panacakes się naprawdę szybko
>> piecze.
>> Kolejne już były brązowe, żeby nie było, żem taka łamaga ;)
>
> ale do konsumpcji się nadawał?

Ze zdziwieniem stwierdziłem, że owszem ;) Nawet spalenizną nie zalatywał
więc nie wybrzydzałem :P


>> Bo są naprawdę dobre :) Bardzo delikatny smak, nietypowy, raz tego
>> posmakowałem od Kanadyjczyków i ogółem jak dopracuję własną recepturę to
>> własne będą lepsiejsze nawet :))
>
> ja też tak próbowałam, bardzo mi smakowały bez polewki, były jakby
> ciut delikatniejsze.
>
> syrop zmieniał smak, wolałam bez syropu, To coś nieokreślonego,
> wiadomo, słodkie to słodkie, a tu właśnie nie, syrop dawał coś co
> zmieniało.
>
> wolę bez syropu.

No ja mam w głowie to wspomnienie jak Kanadyjczycy robili...

o, aż się pochwalę, bo zdjęcie się znalazło:
http://galeria.kapselek.net/displayimage-3182.html

:)

I oni tam właśnie polewają to syropem klonowym i mówili że to tak ma być
spożywane. Smakowało mi wtedy, ale niezależnie od tego czy lepsze będą z
czy bez syropu, nabędę go bo chcę na moje nowe odkrycie kulinarne zaprosić
kiedyś znajomych i myślę że hasło "syrop klonowy" będzie na tyle egzotyczne
że z ciekawości przyjdą :P



--
Kapsel
http://kapselek.net
kapsel(malpka)op.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2009-11-23 20:56:41

Temat: Re: Naleśnikowe "placki"
Od: Kocur150 <k...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

On 23 Lis, 21:44, Kapsel <k...@p...onet.pl> wrote:

> Ze zdziwieniem stwierdziłem, że owszem ;) Nawet spalenizną nie zalatywał
> więc nie wybrzydzałem :P

:)

też zrobię...

> No ja mam w głowie to wspomnienie jak Kanadyjczycy robili...

a ja smak

> o, aż się pochwalę, bo zdjęcie się
znalazło:http://galeria.kapselek.net/displayimage-31
82.html


świetne, ładne zdjęcie:)

> I oni tam właśnie polewają to syropem klonowym i mówili że to tak ma być
> spożywane. Smakowało mi wtedy, ale niezależnie od tego czy lepsze będą z
> czy bez syropu, nabędę go bo chcę na moje nowe odkrycie kulinarne zaprosić
> kiedyś znajomych i myślę że hasło "syrop klonowy" będzie na tyle egzotyczne
> że z ciekawości przyjdą :P

mogę kupić i przysłać pocztą

K.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2009-11-23 21:44:06

Temat: Re: Naleśnikowe "placki"
Od: Kapsel <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Mon, 23 Nov 2009 12:56:41 -0800 (PST), Kocur150 napisał(a):

>> I oni tam właśnie polewają to syropem klonowym i mówili że to tak ma być
>> spożywane. Smakowało mi wtedy, ale niezależnie od tego czy lepsze będą z
>> czy bez syropu, nabędę go bo chcę na moje nowe odkrycie kulinarne zaprosić
>> kiedyś znajomych i myślę że hasło "syrop klonowy" będzie na tyle egzotyczne
>> że z ciekawości przyjdą :P
>
> mogę kupić i przysłać pocztą

Naprawdę miło mi, że chcesz pomóc, ale problem nie jest palący i liczę że
jednak jak się rozejrzę to na Śląsku znajdę ten syropek, a jak nie to
nabędę w allegro, więc kłopotu Tobie robić nie będę :)

Niemniej raz jeszcze dziękuję za chęć pomocy, wprost uwielbiam usenet no!
:)

--
Kapsel
http://kapselek.net
kapsel(malpka)op.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2009-12-09 20:59:50

Temat: Re: Naleśnikowe "placki"
Od: piotrek <g...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2009-11-16 14:15, Kapsel pisze:
>
> Czasem widzę w jakichs serialach w TV, raz też mi zapodali coś takiego
> Kanadyjczycy (ponoć jedzą to na śniadanie) z syropem klonowym... chodzi mi
> o takie naleśniki, co wyglądają trochę jak placki, są grubsze niż zwykły
> naleśnik i brązowe (przypieczone jakby).
>
> To ma jakąś nazwę i przepis? Czy po prostu mam na patelnię wylać więcej
> ciasta naleśnikowego? :>
>
>
tak

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


20. Data: 2009-12-09 21:03:23

Temat: Re: Naleśnikowe "placki"
Od: piotrek <g...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2009-11-16 14:15, Kapsel pisze:
>
> Czasem widzę w jakichs serialach w TV, raz też mi zapodali coś takiego
> Kanadyjczycy (ponoć jedzą to na śniadanie) z syropem klonowym... chodzi mi
> o takie naleśniki, co wyglądają trochę jak placki, są grubsze niż zwykły
> naleśnik i brązowe (przypieczone jakby).
>
> To ma jakąś nazwę i przepis? Czy po prostu mam na patelnię wylać więcej
> ciasta naleśnikowego? :>
>
>
tak

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Naleśnikowe "placki"
Re: Naleśnikowe "placki"
twaróg
dynia makaronowa i hokkaido
Jak zrobić panini (czyli kanapki na gorąco po włosku)?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »