Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: Kapsel <k...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Naleśnikowe "placki"
Date: Mon, 23 Nov 2009 21:44:09 +0100
Organization: http://onet.pl
Lines: 45
Message-ID: <x...@k...net>
References: <r...@k...net> <9...@k...net>
<1...@g...googlegroups.com>
<95i8kfjifnll$.dlg@kapselek.net>
<2...@m...googlegroups.com>
<1...@k...net>
<1...@l...googlegroups.com>
<v...@k...net>
<e...@h...googlegroups.com>
NNTP-Posting-Host: chello089076050108.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1259009049 10068 89.76.50.108 (23 Nov 2009 20:44:09 GMT)
X-Complaints-To: n...@o...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 23 Nov 2009 20:44:09 +0000 (UTC)
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:325413
Ukryj nagłówki
Mon, 23 Nov 2009 11:57:12 -0800 (PST), Kocur150 napisał(a):
>> Pierwszy zrobił się... czarny :P Bo ja wciąż uczę się gotować i czasem
>> podstawy mnie przerastają jeszcze, a te panacakes się naprawdę szybko
>> piecze.
>> Kolejne już były brązowe, żeby nie było, żem taka łamaga ;)
>
> ale do konsumpcji się nadawał?
Ze zdziwieniem stwierdziłem, że owszem ;) Nawet spalenizną nie zalatywał
więc nie wybrzydzałem :P
>> Bo są naprawdę dobre :) Bardzo delikatny smak, nietypowy, raz tego
>> posmakowałem od Kanadyjczyków i ogółem jak dopracuję własną recepturę to
>> własne będą lepsiejsze nawet :))
>
> ja też tak próbowałam, bardzo mi smakowały bez polewki, były jakby
> ciut delikatniejsze.
>
> syrop zmieniał smak, wolałam bez syropu, To coś nieokreślonego,
> wiadomo, słodkie to słodkie, a tu właśnie nie, syrop dawał coś co
> zmieniało.
>
> wolę bez syropu.
No ja mam w głowie to wspomnienie jak Kanadyjczycy robili...
o, aż się pochwalę, bo zdjęcie się znalazło:
http://galeria.kapselek.net/displayimage-3182.html
:)
I oni tam właśnie polewają to syropem klonowym i mówili że to tak ma być
spożywane. Smakowało mi wtedy, ale niezależnie od tego czy lepsze będą z
czy bez syropu, nabędę go bo chcę na moje nowe odkrycie kulinarne zaprosić
kiedyś znajomych i myślę że hasło "syrop klonowy" będzie na tyle egzotyczne
że z ciekawości przyjdą :P
--
Kapsel
http://kapselek.net
kapsel(malpka)op.pl
|