Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "blast" <j...@o...pl>
Newsgroups: pl.sci.medycyna
Subject: Re: Nauka o szkodliwości cukru (czyt. węglowodanów)
Date: Tue, 26 Jun 2007 16:28:02 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 27
Message-ID: <f5r7o7$qu5$1@inews.gazeta.pl>
References: <f5r4kb$195$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: host-80-238-112-34.jmdi.pl
X-Trace: inews.gazeta.pl 1182868040 27589 80.238.112.34 (26 Jun 2007 14:27:20 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 26 Jun 2007 14:27:20 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3028
X-Priority: 3
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3028
X-User: lek4rz
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.sci.medycyna:233589
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Krystyna*Opty*" <K...@a...spam.pl> napisał w wiadomości
news:f5r4kb$195$1@news.onet.pl...
Co jak co, ale stronę na potwierdzenie swoich teorii wybralas fachowa.
Cytaty z inengo artykułu:
"Przed kilku laty japończyk Masaru Emoto w wyniku swoich eksperymentów
odkrył, że woda reaguje na nasze myśli i słowa oraz że potrafi je
odzwierciedlić. Zależnie od tego, jakie wysyłano słowa w kierunku kropli
wody, jej kryształki po zamrożeniu ukształtowały się w zupełnie różne formy
krystaliczne."
"Na jednym z wykładów Emoto ktoś z widowni podzielił się wynikami
następującego doświadczenia. W eksperymencie tym gotowany ryż włożono do
dwóch słoików. Następnie każdego dnia do jednej próbki mówiono "Dziękuję", a
do drugiej "Ty głupku". Obserwacje prowadzono przez miesiąc. W wyniku
eksperymentu ryż do którego mówiono "Dziękuję" częściowo sfermentował i
zaczął wydzielać przyjemny aromat. Natomiast ten, do którego mówiono "Ty
głupku" sczerniał, zgnił i wydzielał wręcz okropny odór"
:)))))) NormalnieWszystkie NEJM-y, Science, JAMA czy tym podobne chowają
się przy tym. Dzięki że otworzyłaś mi oczy na prawdziwe źródło mądrości.
Idę pogadać z ryżem.
|