« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2005-01-22 17:30:49
Temat: Re: Nowa :)Krysia Thompson wrote:
> Ale BEZ galaretki? To straszne!
> a poza tym podoba mi sie creme anglaise (cz anglais) ...czyli
> budyn...
To moze podaj swoj przepis (chociaz w przyblizeniu ;PP), bedziem
porownywac ;) A poza tym nie taki do konca budyn, bo na zoltkach, nie
standardowo, na mace ziemniaczanej ;)
> aaa, Kocie cos mi po glowie chodzilo i sie przypomnialo wlasnie
> apropo kremu angielskiego...pamietasz moj deser w wyjatkowej
> knajpie, ktora opisalam po moich urodzinach? ten creme caremel to
> z nazwy, nazwy, hehehe
Aaaa, a ja myslalam, ze prawdziwy, w konia mnie zrobilas ;) Ale dzieki
temu wyjasniona zostala sprawa, czemu wmawialas swiatu, ze to byla
knajpa z ANGIELSKIM zarciem ;PP
Kot, wylizujac miske po bitej smietanie
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2005-01-22 17:38:44
Temat: Re: Nowa :)In article <4...@p...onet.pl>,
m...@p...onet.pl (Kot) wrote:
> Wladyslaw Los wrote:
>
> > A to nie wątpię. Jednak będzie to zupełnie inne trifle.
>
> Ale nadal sherry ;)
Jakim cudem?
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2005-01-22 18:14:02
Temat: Re: Nowa :)
Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:4...@4...com..
.
> a szwarcwald to tez i Skrzata o ile mnie cos nie myli
Z mojego zeszytu ciekawostki
Ciasto Joli L-l
Piersi wedlug Waldemara Krzaka
Pizza di patate Wladyslawa Losia
Zupa z cukinii Paula
makaron chiński według Krysi
Sałatka ze śledzi według Jerzego
Krokiety Ramzesowej
Tort Schwarcwaldzki Anety
Chałka Doruni
....itd itd itd........wszyscy tu jesteście
> jak palce? OBLALAS lawenda?????
....no jasne....phi ;)
> Pierz
> K.T. - starannie opakowana
agataw - starannie zabandazowana ale tak zeby oddychało...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2005-01-22 18:15:32
Temat: Re: Nowa :)On 22 Jan 2005 18:30:49 +0100, m...@p...onet.pl (Kot)
wrote:
>Krysia Thompson wrote:
>
>> Ale BEZ galaretki? To straszne!
>> a poza tym podoba mi sie creme anglaise (cz anglais) ...czyli
>> budyn...
>
>To moze podaj swoj przepis (chociaz w przyblizeniu ;PP), bedziem
>porownywac ;) A poza tym nie taki do konca budyn, bo na zoltkach, nie
>standardowo, na mace ziemniaczanej ;)
---------------------------------------------------
Na dno naczynia biszkopty, na to owoce dowolne, na to galaretka.
aaa, te biszkopty nasaczyc sherry czyli jerez czyli xeres.
na owoce budyn czyli custard, a w eleganckiej wersji (Twojej) -
real custard (hehehe) czyli na parze , z zlotek etc.. na to (jak
juz ta galaretka, panie dzieju, stezeje nieco) i na wszystko na
wierzch bita smietana. frywolna wersja dziecieca zaleca rowniez
posypanie hundreds and thousands - taki kolorowy maczek ;)))
>
>> aaa, Kocie cos mi po glowie chodzilo i sie przypomnialo wlasnie
>> apropo kremu angielskiego...pamietasz moj deser w wyjatkowej
>> knajpie, ktora opisalam po moich urodzinach? ten creme caremel to
>> z nazwy, nazwy, hehehe
>
>Aaaa, a ja myslalam, ze prawdziwy, w konia mnie zrobilas ;) Ale dzieki
>temu wyjasniona zostala sprawa, czemu wmawialas swiatu, ze to byla
>knajpa z ANGIELSKIM zarciem ;PP
>
>Kot, wylizujac miske po bitej smietanie
>
>--
>Kot
>m...@p...onet.pl
hehehe, bo to wszystko jednajednosc - w sumie u was snobistycznie
nazywaja cos kremem angielskim, a unas, ten krem angielski,
pieczony, z karmelem, nazywaja snobistycznie z francuska ;)))
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
25. Data: 2005-01-22 18:17:19
Temat: Re: Nowa :)Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk>
[...]
> odkrylam i znalazlam krokiety z orzechami wedle Ramzesa.
> No? KTO Ramzesa pamieta?? :)))
[...]
Do dziś nie rozumiem, dlaczego "facet" był w rzeczywistości kobietą.
;-)
Ale skoro Skłodowska-Curie też była kobietą.
:-)))
--
Pozdrawiam, Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
26. Data: 2005-01-22 18:23:17
Temat: Re: Nowa :)In article <csu54t$s4p$1@mamut1.aster.pl>, "Agata" <a...@g...com.pl>
wrote:
> Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomości do
> grup dyskusyjnych napisał:4...@4...com..
.
>
> > a szwarcwald to tez i Skrzata o ile mnie cos nie myli
>
> Z mojego zeszytu ciekawostki
>
> Ciasto Joli L-l
> Piersi wedlug Waldemara Krzaka
> Pizza di patate Wladyslawa Losia
W żadnym przypadku moja. W końcu nie jestem Włochem. Wyciągnąłem ten
przepis kiedyś w odpowiedzi na tysięczne nudne pytanie o przepis na
pizzę. ;-)
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
27. Data: 2005-01-22 18:24:33
Temat: Re: Nowa :)
>> a szwarcwald to tez i Skrzata o ile mnie cos nie myli
>
>Z mojego zeszytu ciekawostki
>
>Ciasto Joli L-l
>Piersi wedlug Waldemara Krzaka
>Pizza di patate Wladyslawa Losia
>Zupa z cukinii Paula
>makaron chiński według Krysi
>Sałatka ze śledzi według Jerzego
>Krokiety Ramzesowej
>Tort Schwarcwaldzki Anety
>Chałka Doruni
>....itd itd itd........wszyscy tu jesteście
>
>
>agataw - starannie zabandazowana ale tak zeby oddychało...
a ja mam anonimowe wafle z nadzieniem czekoladowym
potem jest "kapucha - Maria", , pierniko-murzyn WKN, caluski wg
Moniki,, ciasteczka cynamonowe WKN, marynowane czeresnie Krychy,,
sypana szarlotka Kamasa, placek biszk. z jab. Joanny Dusz.,
kalafior wg - AgatyW, Beaty, Asi,, Wkn, , sernik Rarzony,
piernikomurzyn Castle, ciasto bananowe Magdy, , ciasto wlsokie
Deutera, murzynek Mechci,
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
28. Data: 2005-01-22 18:26:48
Temat: Re: Nowa :)Krysia Thompson wrote:
> Na dno naczynia biszkopty, na to owoce dowolne, na to galaretka.
> aaa, te biszkopty nasaczyc sherry czyli jerez czyli xeres.
> na owoce budyn czyli custard, a w eleganckiej wersji (Twojej) -
> real custard (hehehe) czyli na parze , z zlotek etc.. na to (jak
> juz ta galaretka, panie dzieju, stezeje nieco) i na wszystko na
> wierzch bita smietana. frywolna wersja dziecieca zaleca rowniez
> posypanie hundreds and thousands - taki kolorowy maczek ;)))
No to czyli mam dokladnie to samo, tylko bez gararetki. Moze troche
szkoda, podobno dobrze na paznokcie i wlosy robi, na moje nie trzeba,
ale menrzoskie sypia sie, oj sypia...
> hehehe, bo to wszystko jednajednosc - w sumie u was snobistycznie
> nazywaja cos kremem angielskim, a unas, ten krem angielski,
> pieczony, z karmelem, nazywaja snobistycznie z francuska ;)))
Nie jestem pewna, czy ten krem angielski to tak bardzo snobistycznie,
wiesz co monrz mowi o angielskiej kuchni, a jak nie wiesz, to zapytaj
dziecka mlodszego, ono wie na pewno ;)
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
29. Data: 2005-01-22 18:35:14
Temat: Re: Nowa :)
Użytkownik Wladyslaw Los <w...@o...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:w...@n...onet.p
l...
> In article <csu54t$s4p$1@mamut1.aster.pl>, "Agata" <a...@g...com.pl>
> wrote:
> W żadnym przypadku moja. W końcu nie jestem Włochem. Wyciągnąłem ten
> przepis kiedyś w odpowiedzi na tysięczne nudne pytanie o przepis na
> pizzę. ;-)
>
> Władysław
...wiem ;)
agataw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
30. Data: 2005-01-22 18:37:50
Temat: Re: Nowa :)Wladyslaw Los wrote:
> In article <4...@p...onet.pl>,
> m...@p...onet.pl (Kot) wrote:
>
>
>>Wladyslaw Los wrote:
>>
>>
>>>A to nie wątpię. Jednak będzie to zupełnie inne trifle.
>>
>>Ale nadal sherry ;)
>
>
> Jakim cudem?
A bo z wisniami.
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |