Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Wrócilam z Czech - smażeny syr

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wrócilam z Czech - smażeny syr

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-03-15 10:14:55

Temat: Wrócilam z Czech - smażeny syr
Od: "Joanna Wysocka" <m...@p...promail.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witajcie,
wlasnie wrócilam z Peca pod Śniezką. Czuje sie cudownie. Po wariacjach
narciarskich 6 godzin dziennie zawsze chodzilismy do górskich chat i
restauracyjnek na żarełko. I wiecie co bylo hitem (jak co roku zresztą) -
oczywiscie smazeny syr z tatarsku omaćku (czyli smażony ser z sosem
tatarskim). Gruby plaster sera pieknie panierowany, usmazony i przy krojeniu
sie rozlewal tak gęsto. Pycha.
Jak myslicie, czy jakby zrobic w domu, to tez taki wyjdzie? Boje sie, ze sie
caly rozleje na patelni, bo ten prawdziwy wyglądal jak kotlet panierowany,
nic sie z nim nie dzialo. Może macie juz podobne doświadczenia?
Pozdrawiam i smacznego
Joanna



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-03-15 10:53:31

Temat: Re: Wrócilam z Czech - smażeny syr
Od: "Jader" <j...@p...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Dyta" <e...@a...gliwice.pl> napisał w wiadomości
news:98q5d4$q8d$1@zeus.polsl.gliwice.pl...
> > Jak myslicie, czy jakby zrobic w domu, to tez taki wyjdzie? Boje sie, ze
> sie
> > caly rozleje na patelni, bo ten prawdziwy wyglądal jak kotlet
panierowany,
> > nic sie z nim nie dzialo. Może macie juz podobne doświadczenia?
> Po upanierowaniu sera należy go schłodzić w lodówce
> przez conajmniej 2 godziny.

A jak sie rozleci to i tak jest pyszny :)

Jader


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-15 11:01:08

Temat: Re: Wrócilam z Czech - smażeny syr
Od: "pawel" <g...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Joanna Wysocka" <m...@p...promail.pl> napisał w wiadomości
news:98q4oi$41j$1@zeus.man.szczecin.pl...
> Witajcie,
> wlasnie wrócilam z Peca pod Śniezką. Czuje sie cudownie. Po wariacjach
> narciarskich 6 godzin dziennie zawsze chodzilismy do górskich chat i
> restauracyjnek na żarełko. I wiecie co bylo hitem (jak co roku zresztą) -
> oczywiscie smazeny syr z tatarsku omaćku (czyli smażony ser z sosem
> tatarskim). Gruby plaster sera pieknie panierowany, usmazony i przy
krojeniu
> sie rozlewal tak gęsto. Pycha.
> Jak myslicie, czy jakby zrobic w domu, to tez taki wyjdzie? Boje sie, ze
sie
> caly rozleje na patelni, bo ten prawdziwy wyglądal jak kotlet panierowany,
> nic sie z nim nie dzialo. Może macie juz podobne doświadczenia?
> Pozdrawiam i smacznego
> Joanna
>


czesc Joanna !!!

No moge ci pozdaroscic bo tez lubie to danei na slowacji niemniej jednak
wroz do dolnych postow na ten temat i sprobuj sobie z serem jaki podawalem

podrawiam

PK
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-15 11:28:48

Temat: Re: Wrócilam z Czech - smażeny syr
Od: "Dyta" <e...@a...gliwice.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Joanna Wysocka" <m...@p...promail.pl> napisał w wiadomości
news:98q4oi$41j$1@zeus.man.szczecin.pl...
> Jak myslicie, czy jakby zrobic w domu, to tez taki wyjdzie? Boje sie, ze
sie
> caly rozleje na patelni, bo ten prawdziwy wyglądal jak kotlet panierowany,
> nic sie z nim nie dzialo. Może macie juz podobne doświadczenia?
Po upanierowaniu sera należy go schłodzić w lodówce
przez conajmniej 2 godziny.
Edyta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-15 13:04:29

Temat: Re: Wrócilam z Czech - smażeny syr
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

. I wiecie co bylo hitem (jak co roku zresztą) -
> oczywiscie smazeny syr z tatarsku omaćku (czyli smażony ser z sosem
> tatarskim). Gruby plaster sera pieknie panierowany, usmazony i przy
krojeniu
> sie rozlewal tak gęsto. Pycha.
> Jak myslicie, czy jakby zrobic w domu, to tez taki wyjdzie? Boje sie, ze
sie
> caly rozleje na patelni, bo ten prawdziwy wyglądal jak kotlet panierowany,
> nic sie z nim nie dzialo. Może macie juz podobne doświadczenia?

Mam - z wczoraj:))) zainspirowana wczesniejsza dyskusja:))

Plaster 1-cm sera salami panierowany 2 razy (aby nic nie wyplynelo)czyli
jajko , bulka tarta, jajko, bulka tarta. Wygladalo tak jak piszesz- jak
kotlet panierowany- nic nie wyplynelo, super.
Wnioski pokontrolne:))):
Smak sera mial za malo "charakteru", brakowalo jakiejs ostrej przyprawy typu
papryka albo do panierki albo prosto na ser- przed panierowaniem. Moze inny
ser?jakis ostry? ale przyprawa i tak by sie jakas przydala, mozna
eksperymentowac i kazdy plaster potraktowac czyms innym : papryka , chili ,
pieprz czy jeszcze cos....jakiego kto ma smaka:)))

Pozdrawiam Jola L-L



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-15 13:10:54

Temat: Re: Wrócilam z Czech - smażeny syr
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Wnioski pokontrolne:))):
> Smak sera mial za malo "charakteru", brakowalo jakiejs ostrej przyprawy
typu
> papryka albo do panierki albo prosto na ser- przed panierowaniem. Moze
inny
> ser?jakis ostry? ale przyprawa i tak by sie jakas przydala, mozna
> eksperymentowac i kazdy plaster potraktowac czyms innym : papryka , chili
,
> pieprz czy jeszcze cos....jakiego kto ma smaka:)))
>
> Pozdrawiam Jola L-L
>
Jeszcze raz ja:))
a moze tego " smaka" dodaje sos tatarski???dopiero teraz mi to
zaskoczylo:)))to tak jak z ryba w galarecie- bez sosu tatarskiego ani
rusz....tak, juz wiem teraz - z sosem tatarskim - to jest to.

Jola


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-15 13:22:26

Temat: Re: Wrócilam z Czech - smażeny syr
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Jola L-L wrote:
>
> Wnioski pokontrolne:))):
> Smak sera mial za malo "charakteru", brakowalo jakiejs ostrej przyprawy typu
> papryka albo do panierki albo prosto na ser- przed panierowaniem. Moze inny
> ser?jakis ostry?

a może jakiś bardziej pleśniowaty?
Brie albo cammembert?

Dostałem gwałtownego smaka na smażeny syr na kolację

sadyl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-15 13:43:05

Temat: Re: Wrócilam z Czech - smażeny syr
Od: "Agnieszka" <a...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Jola L-L"
> > Smak sera mial za malo "charakteru", brakowalo jakiejs ostrej przyprawy
> typu
> > papryka albo do panierki albo prosto na ser- przed panierowaniem.

Ser przed panierowaniem posmarować można też musztardą !

Pozdrawiam Gaga


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-15 19:50:00

Temat: Re: Wrócilam z Czech - smażeny syr
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Jola L-L wrote:
>
> Plaster 1-cm sera salami panierowany 2 razy (aby nic nie wyplynelo)czyli
> jajko , bulka tarta, jajko, bulka tarta.

Zrobiłem!!!
Z salami z papryką (innego nie było, ale wyszło na plus), reszta jak
piszesz.
Wspaniałe - szkoda tylko, że nie uprzedziłaś, że można zjeść jeden, góra
dwa :)
Ledwo się doturlałem do kąpiutra :))
A te, które zostały nie usmażone moje słonko bierze jutro do pracy
pochwalić się :)))

sadyl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-15 20:11:41

Temat: Re: Wrócilam z Czech - smażeny syr
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


"sadyl" <s...@p...onet.pl> wrote in message
news:3AB11CE8.543F4736@poczta.onet.pl...
> Zrobiłem!!!
> Wspaniałe - szkoda tylko, że nie uprzedziłaś, że można zjeść jeden, góra
> dwa :)
> Ledwo się doturlałem do kąpiutra :))
> sadyl

Ja tam wrabalam dwa:)))Tylko sobie tak mysle aby nie podawac takich
smacznych przepisow na przyszlosc, coby Sadyl dzis, jutro i zawsze mogl
doturlac sie do kompiutra- bo strata dla grupy bylaby niepowetowana:((((

Szczerze zatroskana Jola L-L


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

mlynek
przepis na ciasto z wisniami
Gdzie można kupić podpuszczkę?
Placek po cygansku
test

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »