| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-01-22 19:18:42
Temat: Masa kajmakowaChcialabym sie zapytac szanownych grupowiczow czy ktos moze
posiada przepis na mase kajmakowa dobra do babeczek.
Ewentualnie adres gdzie moglabym go znalezc.
Marychna
----------------------------------------------------
--------------------
>>> Czy widziales juz najnowsze wiadomosci? >>> http://fakty.interia.pl/
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-01-22 19:35:33
Temat: Re: Masa kajmakowa> Chcialabym sie zapytac szanownych grupowiczow czy ktos moze
> posiada przepis na mase kajmakowa dobra do babeczek.
> Ewentualnie adres gdzie moglabym go znalezc.
>
> Marychna
Jak masa ma byc nie za gesta to najlepiej ( i najprosciej) gotowac przez trzy
godziny w wodzie puszke mleka kondensowanego slodzonego:)))
Kalina
>
> ----------------------------------------------------
--------------------
> >>> Czy widziales juz najnowsze wiadomosci? >>> http://fakty.interia.pl/
>
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-22 20:00:24
Temat: Re: Masa kajmakowa
>
> Jak masa ma byc nie za gesta to najlepiej ( i najprosciej) gotowac przez
trzy
> godziny w wodzie puszke mleka kondensowanego slodzonego:)))
>
i nie otwierać na gorąco, bo Cię karmel zabije ;-)
Słodkie do omdlenia. ja to lubię w waflach, ale z alkoholem, kakao i
bakaliami.
I to nie było żadne OT!!!!!!! Ludzie, czy wyście powariowali? To na tej
liście pytań o masę kajmakową tez nie można zadawać?? Co to się porobiło...
chyba jutro pogryzdam o dupie maryny.
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-22 20:01:22
Temat: Re: Masa kajmakowa
> I to nie było żadne OT!!!!!!! Ludzie, czy wyście powariowali? To na tej
> liście pytań o masę kajmakową tez nie można zadawać?? Co to się
porobiło...
> chyba jutro pogryzdam o dupie maryny.
>
O, przepraszam, przez te zmiany na grupie widzę podwójnie. I zobaczyłam OT
z gnocci ;-)
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-22 20:31:22
Temat: Re: Masa kajmakowa
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:a2kgms$lu9$1@news.tpi.pl...
> O, przepraszam, przez te zmiany na grupie widzę podwójnie. I zobaczyłam
OT
> z gnocci ;-)
>
Hejeczka;-))))
One też nie były OT;-)))))))
Do gotowanej puszki dodaje dużo alkoholu, bo inaczej można się zasłodzić na
śmierć... ale w babeczkach to i tak sądzę, że będzie za słodkie;-
Pozdrawiam,
Kaliope
--
Barbara Łączna
k...@p...krakow.pl
ICQ 73558372
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-22 20:58:59
Temat: Re: Masa kajmakowa>
> Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:a2kgms$lu9$1@news.tpi.pl...
>
> > O, przepraszam, przez te zmiany na grupie widzę podwójnie. I zobaczyłam
> OT
> > z gnocci ;-)
> >
>
> Hejeczka;-))))
>
> One też nie były OT;-)))))))
>
To dopisz cos ladnego pod spodem:)))
Kalinka,(zajadajaca sie czekolada o dziesiatej w nocy)
>
> Kaliope
>
> --
> Barbara Łączna
> k...@p...krakow.pl
> ICQ 73558372
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-23 14:52:44
Temat: Re: Masa kajmakowasrubka <K...@w...pl> wrote :
> Zgadzam sie z przedmówczynia, ale wystarcza dwie godziny,
No to ja ide sie rozpedzic i glowa w mur z rozpaczy ;)
Po kilku podejsciach dalej mi sie nie udaje uzyskac z takiej puszkowanej
zawartosci czegos polpynnego nawet. Zazwyczaj jest toto plynne w 3/4 a nawet
bardziej :((
Juz zaczalem przemysliwac nad przeprowadzeniem testow porownawczych - zeby
prawdzic, ktorej firmy mleko jest do takiej operacji najlepsze...
> tylko pod
> warunkiem, ze dolewac bedziemy w trakcie wody do garnka, bo paruje. Aha i
> puszka z mlekiem ma byc zamknieta. Potem dla ujednolicenia konsystencji tego
> kajmaku dobrze jest wydlubawszy go z puszki rozmieszac mikserem, bo sa w
> nim takie gulki.
Nie stwierdzono zbytnich gulek - nawet po 4h gotowania :(
> Zanim sie go doda do babeczek mozna wmieszac róznedodatki np;mielone
> migdaly, rodzynki, wanilie itp.
Brrrr... rodzynki... brrr... ;)
--
By.
Peter [wychodze z pracy - juz tylko do domciu i cos upichcic :) ]
In God we trust
Every other we investigate
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-23 14:57:22
Temat: Re: Masa kajmakowaZgadzam sie z przedmówczynia, ale wystarcza dwie godziny, tylko pod
warunkiem, ze dolewac bedziemy w trakcie wody do garnka, bo paruje. Aha i
puszka z mlekiem ma byc zamknieta. Potem dla ujednolicenia konsystencji tego
kajmaku dobrze jest wydlubawszy go z puszki rozmieszac mikserem, bo sa w
nim takie gulki.
Zanim sie go doda do babeczek mozna wmieszac róznedodatki np;mielone
migdaly, rodzynki, wanilie itp.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-23 15:40:51
Temat: Re: Masa kajmakowa
Użytkownik "Peter" <p...@f...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a2mjef$pj1$1@news.tpi.pl...
> No to ja ide sie rozpedzic i glowa w mur z rozpaczy ;)
> Po kilku podejsciach dalej mi sie nie udaje uzyskac z takiej puszkowanej
> zawartosci czegos polpynnego nawet. Zazwyczaj jest toto plynne w 3/4 a
nawet
> bardziej :((
> Juz zaczalem przemysliwac nad przeprowadzeniem testow porownawczych - zeby
> prawdzic, ktorej firmy mleko jest do takiej operacji najlepsze...
No nie moze to byc! Jak moze Ci sie nie udawac? Pozwolisz ze dopytam: co
znaczy "jest toto plynne w 3/4 a nawet
bardziej"? Ze jest za bardzo plynne ? Nawet po dwoch godzinach gotowania?
Wybierasz mleko zageszczone slodzone?
Po operacji gotowania czekasz, az chwile ostygnie?
Sorki za tyle pytan :-), ale nie moge uwierzyc, ze ta masa sie nie udaje.
pozdrawiam
ewelina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-23 16:08:55
Temat: Re: Masa kajmakowaWitam,
zawsze sie zastanwialem kto to byl ten Kajmakow, ze na jego czesc nazwano
mase :)
Pozdrowka
KB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |