Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: jajecznica

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: jajecznica

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-01-27 18:07:08

Temat: Re: jajecznica
Od: "Przemyslaw Koziarski" <p...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Jak zrobic jajecznice?
> Ale jakaś specjalną!
>
>
Nie jest to zadna specjalnosc, ale ja do zwyklej jajecznicy dodaje troche
suszonej bazylii.

Przemyslaw Koziarski


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-01-27 18:22:28

Temat: Re: jajecznica
Od: Joanna Sereinig <j...@j...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora



Przemyslaw Koziarski napisał(a):

> > Jak zrobic jajecznice?
> > Ale jakaś specjalną!
> >
> >
> Nie jest to zadna specjalnosc, ale ja do zwyklej jajecznicy dodaje troche
> suszonej bazylii.
>
> Przemyslaw Koziarski

To mi przypomniało, że ja z kolei dodaję czasem tymianek.
A poza tym istnieje jeszcze jajecznica ze szczypiorkiem, przy czym ja wolę
wersję z siekaną dymką i nie posypuję nią już gotowej jajecznicy, ale dodaję
do masy jajecznej przed smażeniem.

Joanna

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-01-28 08:45:42

Temat: Re: jajecznica
Od: Anna <m...@h...com> szukaj wiadomości tego autora



Joanna Sereinig wrote:
>
> Przemyslaw Koziarski napisał(a):
>
> > > Jak zrobic jajecznice?
> > > Ale jakaś specjalną!
> > >
> > >
> > Nie jest to zadna specjalnosc, ale ja do zwyklej jajecznicy dodaje troche
> > suszonej bazylii.
> >
> > Przemyslaw Koziarski
>
> To mi przypomniało, że ja z kolei dodaję czasem tymianek.
> A poza tym istnieje jeszcze jajecznica ze szczypiorkiem, przy czym ja wolę
> wersję z siekaną dymką i nie posypuję nią już gotowej jajecznicy, ale dodaję
> do masy jajecznej przed smażeniem.
>

tak tak tak!!! Przed smaezeniem i szczypiorek, a do tego swieże bułeczki
z masłem tez posypane zieleniusnym szczypiorkiem!!!!


> Joanna

Anna
--

""Bez wątpienia, jest proroctwem, to co mówię. Rozumiem i
nie mogąc wypowiedzieć się bez pogańskich słów, wolę zamilczeć.""

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-01-28 11:00:02

Temat: Odp: jajecznica
Od: "Ilcia" <n...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Anna <m...@h...com> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@h...com...
>
>
> Joanna Sereinig wrote:
> >
> > Przemyslaw Koziarski napisał(a):
> >
> > > > Jak zrobic jajecznice?
> > > > Ale jakaś specjalną!
> > > >
Ja preferuje jajecznice na pomidorach lub na pieczarkach. Pomidora nalezy
obrac ze skory i pokroić na drobne czesci, a potem podsmazyc na masle lub
oleju, lekko posolic. Nastepnie wbic jajeczko lub dwa.
Z pieczarkami robi sie podobnie, tylko pieczarki kroimy w plastry (ja
osobiscie lubie pieczarki podrumienione).
Iza


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-01-28 11:38:14

Temat: Re: Odp: jajecznica
Od: Joanna Sereinig <j...@j...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora



Ilcia napisał(a):

> <...>
> Ja preferuje jajecznice na pomidorach lub na pieczarkach. Pomidora nalezy
> obrac ze skory i pokroić na drobne czesci, a potem podsmazyc na masle lub
> oleju, lekko posolic. Nastepnie wbic jajeczko lub dwa.
> Z pieczarkami robi sie podobnie, tylko pieczarki kroimy w plastry (ja
> osobiscie lubie pieczarki podrumienione).
> Iza

Ja toż samo, z tą różnicą jedynie, że i pod pomidorka, i pod grzybki podsmażam
posiekaną cebulkę (do pieczarke wędruje jeszcze zielona pietruszka) i obie
wersje dosmaczam pieprzem. No i pomidora perwersyjnie zostawiam z łupkami, jak
do leczo.

Joanna

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ciekawa zupka
Przyprawy do kebaba.
Zamrazanie
Cienkie blaty do pizzy
grzybki kominki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »