| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-01-27 18:07:08
Temat: Re: jajecznica> Jak zrobic jajecznice?
> Ale jakaś specjalną!
>
>
Nie jest to zadna specjalnosc, ale ja do zwyklej jajecznicy dodaje troche
suszonej bazylii.
Przemyslaw Koziarski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-01-27 18:22:28
Temat: Re: jajecznica
Przemyslaw Koziarski napisał(a):
> > Jak zrobic jajecznice?
> > Ale jakaś specjalną!
> >
> >
> Nie jest to zadna specjalnosc, ale ja do zwyklej jajecznicy dodaje troche
> suszonej bazylii.
>
> Przemyslaw Koziarski
To mi przypomniało, że ja z kolei dodaję czasem tymianek.
A poza tym istnieje jeszcze jajecznica ze szczypiorkiem, przy czym ja wolę
wersję z siekaną dymką i nie posypuję nią już gotowej jajecznicy, ale dodaję
do masy jajecznej przed smażeniem.
Joanna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-28 08:45:42
Temat: Re: jajecznica
Joanna Sereinig wrote:
>
> Przemyslaw Koziarski napisał(a):
>
> > > Jak zrobic jajecznice?
> > > Ale jakaś specjalną!
> > >
> > >
> > Nie jest to zadna specjalnosc, ale ja do zwyklej jajecznicy dodaje troche
> > suszonej bazylii.
> >
> > Przemyslaw Koziarski
>
> To mi przypomniało, że ja z kolei dodaję czasem tymianek.
> A poza tym istnieje jeszcze jajecznica ze szczypiorkiem, przy czym ja wolę
> wersję z siekaną dymką i nie posypuję nią już gotowej jajecznicy, ale dodaję
> do masy jajecznej przed smażeniem.
>
tak tak tak!!! Przed smaezeniem i szczypiorek, a do tego swieże bułeczki
z masłem tez posypane zieleniusnym szczypiorkiem!!!!
> Joanna
Anna
--
""Bez wątpienia, jest proroctwem, to co mówię. Rozumiem i
nie mogąc wypowiedzieć się bez pogańskich słów, wolę zamilczeć.""
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-28 11:00:02
Temat: Odp: jajecznica
Użytkownik Anna <m...@h...com> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@h...com...
>
>
> Joanna Sereinig wrote:
> >
> > Przemyslaw Koziarski napisał(a):
> >
> > > > Jak zrobic jajecznice?
> > > > Ale jakaś specjalną!
> > > >
Ja preferuje jajecznice na pomidorach lub na pieczarkach. Pomidora nalezy
obrac ze skory i pokroić na drobne czesci, a potem podsmazyc na masle lub
oleju, lekko posolic. Nastepnie wbic jajeczko lub dwa.
Z pieczarkami robi sie podobnie, tylko pieczarki kroimy w plastry (ja
osobiscie lubie pieczarki podrumienione).
Iza
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-28 11:38:14
Temat: Re: Odp: jajecznica
Ilcia napisał(a):
> <...>
> Ja preferuje jajecznice na pomidorach lub na pieczarkach. Pomidora nalezy
> obrac ze skory i pokroić na drobne czesci, a potem podsmazyc na masle lub
> oleju, lekko posolic. Nastepnie wbic jajeczko lub dwa.
> Z pieczarkami robi sie podobnie, tylko pieczarki kroimy w plastry (ja
> osobiscie lubie pieczarki podrumienione).
> Iza
Ja toż samo, z tą różnicą jedynie, że i pod pomidorka, i pod grzybki podsmażam
posiekaną cebulkę (do pieczarke wędruje jeszcze zielona pietruszka) i obie
wersje dosmaczam pieprzem. No i pomidora perwersyjnie zostawiam z łupkami, jak
do leczo.
Joanna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |