« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-02-12 12:56:26
Temat: krem do wafliZwracam sie z prosba do Szanownych Klubowiczow:
czy zna ktos moze przepis na krem do przelozenia wafli (andrutow)?
Aga N
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-02-12 20:32:07
Temat: Re: krem do wafli
Aga N wrote:
>
> Zwracam sie z prosba do Szanownych Klubowiczow:
> czy zna ktos moze przepis na krem do przelozenia wafli (andrutow)?
> Aga N
-- Witam!
Wafle beda pyszne (zdaniem moim i moich znajomych, ktorzy u mnie je
jedli) jesli przelozysz je karmelem ze skondensowanego mleka. Aby
uzyskac ten oto karmel nalezy puszke skondensowanego slodkiego mleka
gotowac(w zamknietej puszce)3 godziny w garnku z woda. Po ugotowaniu
otworzyc puszke i jeszcze goracym smarowac wafle. Jedna puszka starcza
akurat na opakowanie kwadratowych wafli.
Smacznego
Agnieszka
________________________________________
Pozdrawia : Agnieszka Korzeniecka-Czaban
e-mail : a...@p...com
: c...@t...bialystok.pl
________________________________________
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-02-12 22:26:03
Temat: Re: krem do wafli
Agnieszka wrote:
>Po ugotowaniu otworzyc puszke i jeszcze goracym smarowac wafle.
Nie......!!!!!!! Puszke najpierw ostudzic troche .........., nie otwierac
prosto
po wyjeciu z gotowania !!!!
A mpje pytanie jest : Czy puszki inne niz polskie z mlekiem mozna tez
gotowac ?
Polskie maja zapas powietrza w srodku , np holenderskie sa pelne mleka .
Czy tez moge je gotowac ? Jakos sie boje i puszka stoi sobie w szafie a
wafle czekaja
na decyzje ......
Ewa Bowman
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-02-12 22:56:58
Temat: Re: krem do wafliWitam!
Dziekuje za odpowiedz, przepis postaram sie wyprobowac juz jutro.
Przy okazji pozdrawiam wszystkich jako nowa klubowiczka :o)
********************************************
Aga N
mailto: n...@i...mps.com.pl
********************************************
Agnieszka napisał(a) w wiadomości: <3...@p...com>...
>
>
>Aga N wrote:
>>
>> Zwracam sie z prosba do Szanownych Klubowiczow:
>> czy zna ktos moze przepis na krem do przelozenia wafli (andrutow)?
>> Aga N
>
>-- Witam!
>Wafle beda pyszne (zdaniem moim i moich znajomych, ktorzy u mnie je
>jedli) jesli przelozysz je karmelem ze skondensowanego mleka. Aby
>uzyskac ten oto karmel nalezy puszke skondensowanego slodkiego mleka
>gotowac(w zamknietej puszce)3 godziny w garnku z woda. Po ugotowaniu
>otworzyc puszke i jeszcze goracym smarowac wafle. Jedna puszka starcza
>akurat na opakowanie kwadratowych wafli.
>Smacznego
>
>Agnieszka
>________________________________________
>Pozdrawia : Agnieszka Korzeniecka-Czaban
>e-mail : a...@p...com
> : c...@t...bialystok.pl
>________________________________________
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-02-13 10:26:52
Temat: Re: krem do wafliPo pierwsze - karmel robi sie z cukru lekko zwilzonego woda... Ma to dosyc
gorzki smak i spelnia funkcje raczej przyprawowe - do przekladania wafli nie
polecam.
A po drugie - mleko zageszczane przez odparowywanie i gotowane razem z
cukrem to kajmak, przy czym - podczas odparowywania polaczonego z mozolnym i
ciaglym mieszaniem, lepiej miec przy sobie zalegla, wielostronicowa lekture
:-)
Izabela
"Agnieszka" <a...@p...com> wrote in message
news:38A5C347.8B1DF555@polbox.com...
>
>
> Aga N wrote:
> >
> > Zwracam sie z prosba do Szanownych Klubowiczow:
> > czy zna ktos moze przepis na krem do przelozenia wafli (andrutow)?
> > Aga N
>
> -- Witam!
> Wafle beda pyszne (zdaniem moim i moich znajomych, ktorzy u mnie je
> jedli) jesli przelozysz je karmelem ze skondensowanego mleka. Aby
> uzyskac ten oto karmel nalezy puszke skondensowanego slodkiego mleka
> gotowac(w zamknietej puszce)3 godziny w garnku z woda. Po ugotowaniu
> otworzyc puszke i jeszcze goracym smarowac wafle. Jedna puszka starcza
> akurat na opakowanie kwadratowych wafli.
> Smacznego
>
> Agnieszka
> ________________________________________
> Pozdrawia : Agnieszka Korzeniecka-Czaban
> e-mail : a...@p...com
> : c...@t...bialystok.pl
> ________________________________________
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-02-13 22:23:51
Temat: Re: krem do wafli
Ewa Anna Pawlik-Bowman wrote:
>
> Agnieszka wrote:
> >Po ugotowaniu otworzyc puszke i jeszcze goracym smarowac wafle.
> Nie......!!!!!!! Puszke najpierw ostudzic troche .........., nie otwierac
> prosto
Ja zawsze otwieram zaraz po wyjeciu z wody i nic sie nie dzieje.
> A mpje pytanie jest : Czy puszki inne niz polskie z mlekiem mozna tez
> gotowac ?
Tego nie wiem, poniewaz jak dotad uzywalam wylacznie polskiego mleka w
puszce.
> Polskie maja zapas powietrza w srodku , np holenderskie sa pelne mleka .
> Czy tez moge je gotowac ? Jakos sie boje i puszka stoi sobie w szafie a
> wafle czekaja
> na decyzje ......
Gdy pierwszy raz gotowalam mleko, moj maz chcial uciekac z domu.
Twierdzil, iz trzymam w kuchni "bombe":-)))
Twierdzil rowniez, ze nalezy w puszce zrobic dziurke, dzieki ktorej
puszka nie wybuchnie. Raz sie do tego zastosowalam i co wyszlo, nic,
mleko po prostu wyplynelo. Od tamtego czasu gotowalam je pare razy i nic
sie nie stalo.
Agnieszka
> Ewa Bowman
--
________________________________________
Pozdrawia : Agnieszka Korzeniecka-Czaban
e-mail : a...@p...com
: c...@t...bialystok.pl
________________________________________
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-02-14 07:45:48
Temat: Odp: krem do wafliPolecam nutellę (taki gotowy krem orzechowo-czekoladowy w słoiku). Pychota.
Iza
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-02-14 07:51:08
Temat: Odp: krem do wafliWitam wszystkich:)
Ja znam bardzo prosty przepis do wafli
Wystarczy mleko w puszcze slodzone kondensowane. Puszke zanurzyc w wodzie i
gotowac 1,15 - gotowac na malym ogniu. Puszka caly czas musi byc zanurzona w
wodzie. Jesli sie woda wygotuje nalezy dolewac ale musi byc ciepla woda.
Po zagotowaniu wyjac puszke i lekko ochlodzic , ostroznie otwierac... masa
do wafli jest gotowa i baardzo pyszna- mozna dodc kakao(jak kto lubi). Ta
masa przekladac wafle.
Mozna skorzystac tez z samego mleka i cukru ale tu wiekszy klopot - trzeba
pilnowac zeby sie nie przypalilo mleko z cukrem. Wydaje mi sie ze mleko w
puszce jest lepszym rozwiazaniem i w dodatku baaardzo dobre.
Pozdrawiam Agnes
Użytkownik Aga N <n...@i...mps.com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:_Lcp4.6561$Q...@n...tpnet.pl...
> Zwracam sie z prosba do Szanownych Klubowiczow:
> czy zna ktos moze przepis na krem do przelozenia wafli (andrutow)?
> Aga N
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-02-15 09:35:23
Temat: Odp: krem do wafliZrobilam to wczoraj i wyszlo ekstra
i pomyslec ze do tej pory czlowiek zyl w nieswiadomosci...ze sa tak proste
sposoby na wafle
Iza
Użytkownik Agnieszka <a...@p...com> w wiadomooci do grup dyskusyjnych
napisał:3...@p...com...
>
>
> Aga N wrote:
> >
> > Zwracam sie z prosba do Szanownych Klubowiczow:
> > czy zna ktos moze przepis na krem do przelozenia wafli (andrutow)?
> > Aga N
>
> -- Witam!
> Wafle beda pyszne (zdaniem moim i moich znajomych, ktorzy u mnie je
> jedli) jesli przelozysz je karmelem ze skondensowanego mleka. Aby
> uzyskac ten oto karmel nalezy puszke skondensowanego slodkiego mleka
> gotowac(w zamknietej puszce)3 godziny w garnku z woda. Po ugotowaniu
> otworzyc puszke i jeszcze goracym smarowac wafle. Jedna puszka starcza
> akurat na opakowanie kwadratowych wafli.
> Smacznego
>
> Agnieszka
> ________________________________________
> Pozdrawia : Agnieszka Korzeniecka-Czaban
> e-mail : a...@p...com
> : c...@t...bialystok.pl
> ________________________________________
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-02-15 12:13:10
Temat: Re: Odp: krem do wafli
Iza K wrote:
> Zrobilam to wczoraj i wyszlo ekstra
> i pomyslec ze do tej pory czlowiek zyl w nieswiadomosci...ze sa tak proste
> sposoby na wafle
Kiedys spróbowałem z mlekiem niesłodzonym (przepis obił mi się o uszy ale
niedokładnie)
Coś obrzydliwego - twarogowate gluty w brunatnej brei.
Dopiero jak spróbowałem ze słodzonym, okazało się, że karmel-toffi (jak to
nazwać) jest pyszny.
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |