« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-26 12:52:00
Temat: Ogony - jak przyrządzać?Pytanie jak w topicu
jovax
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-26 13:08:56
Temat: Re: Ogony - jak przyrządzać?jovax <j...@m...com> wrote:
> Pytanie jak w topicu
> jovax
Klasyczny i wytworny sposob przyrzadzenia ogonow to ox-tail soup.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-26 13:47:34
Temat: Re: Ogony - jak przyrządzać?
> Pytanie jak w topicu
> jovax
>
jeśli wieprzowe, to polecam duszone w kapuście kiszonej
--
--
pozdrawiam :-))
Sławomir J. Marusiński
Gdańsk; GG 5420750
www.marusinski.prv.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-26 18:10:30
Temat: Re: Ogony - jak przyrządzać?
Użytkownik "jovax" <j...@m...com> napisał w wiadomości
news:bftti1$jro$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Pytanie jak w topicu
> jovax
Zanurzyc w czekoladzie (rozpuscic tabliczke z odrobina masla w garnuszku
zanurzonym w garnku z wrzatkiem) i ozdabiac nimi ciasta, torty i lody.
Oczywiscie nalezy pamietac, ze kazdy ogon wpierw trzeba odlaczyc od zwierza.
Pozdro!
Poziomka
P.S. Czy Twoja tesciowa lubi lody?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-26 18:11:22
Temat: Re: Ogony - jak przyrządzać?On Sat, 26 Jul 2003 20:10:30 +0200, "Poziomka"
<p...@e...com> wrote:
>
>U?ytkownik "jovax" <j...@m...com> napisa? w wiadomo?ci
>news:bftti1$jro$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> Pytanie jak w topicu
>> jovax
>Zanurzyc w czekoladzie (rozpuscic tabliczke z odrobina masla w garnuszku
>zanurzonym w garnku z wrzatkiem) i ozdabiac nimi ciasta, torty i lody.
>Oczywiscie nalezy pamietac, ze kazdy ogon wpierw trzeba odlaczyc od zwierza.
>Pozdro!
>Poziomka
>P.S. Czy Twoja tesciowa lubi lody?
>
po co odlaczac? moj pies bardzo by sie ucieszyl z czekoladowego
ogona...
van pe
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-26 19:04:27
Temat: Re: Ogony - jak przyrządzać?
Użytkownik "Kyllyan" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bfu0pv$f82$1@news.onet.pl...
>
> > Pytanie jak w topicu
> > jovax
> >
> jeśli wieprzowe, to polecam duszone w kapuście kiszonej
A możesz coś więcej powiedzieć? Są ludzie, których ta potrawa odstrasza. No
wiem, ze pewnie można to wygoglować, ale o rakach napisałeś tak
interesująco, to sobie tak myślę, że w tym "pijanym widzie", który tu trwa
to Twoje rady są jedynie ciekawe.
Pozdrawiam
minerwa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-27 09:45:19
Temat: Re: Ogony - jak przyrządzać?
Użytkownik "jovax" <j...@m...com> napisał w wiadomości
news:bftti1$jro$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Pytanie jak w topicu
Kombinacja bobu (nazywanego także fasolą fava) i czosnku nadaje tej potrawie
typowy smak jamajskiej kuchni.
Ogony wołowe można zastąpić wołowiną lub cielęciną.
składniki:
2 funty ogonów wołowych w całości
1 filiżanki oleju
5 filiżanek wody
2 średnie pokrojone pomidory
2 średnie pokrojone cebule
3 pokrojone główki czosnku
1 gałązka tymianku
sól i świeżo zmielony pieprz
1 funta bobu z puszki (lub świeżo ugotowanego)
Jak przyrządzać:
Umyć i osuszyć ogony wołowe, przyrumienić na oleju w garnku. Dodać 4
filiżanki wody i zagotować na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i dusić aż mięso
zmięknie, około 1 godziny. Dodać pozostałe składniki za wyjątkiem bobu i
czosnku. Gotować na średnim ogniu 10 minut, dodać pozostałą filiżankę wody
wraz z bobem i czosnkiem. Zmniejszyć ogień, przykryć i dusić około 10 minut.
minerwa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |