Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ogony - jak przyrządzać?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ogony - jak przyrządzać?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-07-26 12:52:00

Temat: Ogony - jak przyrządzać?
Od: "jovax" <j...@m...com> szukaj wiadomości tego autora

Pytanie jak w topicu
jovax

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-07-26 13:08:56

Temat: Re: Ogony - jak przyrządzać?
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

jovax <j...@m...com> wrote:

> Pytanie jak w topicu
> jovax

Klasyczny i wytworny sposob przyrzadzenia ogonow to ox-tail soup.

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-26 13:47:34

Temat: Re: Ogony - jak przyrządzać?
Od: "Kyllyan" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Pytanie jak w topicu
> jovax
>
jeśli wieprzowe, to polecam duszone w kapuście kiszonej

--
--
pozdrawiam :-))
Sławomir J. Marusiński
Gdańsk; GG 5420750
www.marusinski.prv.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-26 18:10:30

Temat: Re: Ogony - jak przyrządzać?
Od: "Poziomka" <p...@e...com> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "jovax" <j...@m...com> napisał w wiadomości
news:bftti1$jro$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Pytanie jak w topicu
> jovax
Zanurzyc w czekoladzie (rozpuscic tabliczke z odrobina masla w garnuszku
zanurzonym w garnku z wrzatkiem) i ozdabiac nimi ciasta, torty i lody.
Oczywiscie nalezy pamietac, ze kazdy ogon wpierw trzeba odlaczyc od zwierza.
Pozdro!
Poziomka
P.S. Czy Twoja tesciowa lubi lody?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-26 18:11:22

Temat: Re: Ogony - jak przyrządzać?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Sat, 26 Jul 2003 20:10:30 +0200, "Poziomka"
<p...@e...com> wrote:

>
>U?ytkownik "jovax" <j...@m...com> napisa? w wiadomo?ci
>news:bftti1$jro$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> Pytanie jak w topicu
>> jovax
>Zanurzyc w czekoladzie (rozpuscic tabliczke z odrobina masla w garnuszku
>zanurzonym w garnku z wrzatkiem) i ozdabiac nimi ciasta, torty i lody.
>Oczywiscie nalezy pamietac, ze kazdy ogon wpierw trzeba odlaczyc od zwierza.
>Pozdro!
>Poziomka
>P.S. Czy Twoja tesciowa lubi lody?
>


po co odlaczac? moj pies bardzo by sie ucieszyl z czekoladowego
ogona...

van pe
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-26 19:04:27

Temat: Re: Ogony - jak przyrządzać?
Od: "minerwa" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kyllyan" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bfu0pv$f82$1@news.onet.pl...
>
> > Pytanie jak w topicu
> > jovax
> >
> jeśli wieprzowe, to polecam duszone w kapuście kiszonej
A możesz coś więcej powiedzieć? Są ludzie, których ta potrawa odstrasza. No
wiem, ze pewnie można to wygoglować, ale o rakach napisałeś tak
interesująco, to sobie tak myślę, że w tym "pijanym widzie", który tu trwa
to Twoje rady są jedynie ciekawe.
Pozdrawiam
minerwa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-27 09:45:19

Temat: Re: Ogony - jak przyrządzać?
Od: "minerwa" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "jovax" <j...@m...com> napisał w wiadomości
news:bftti1$jro$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Pytanie jak w topicu
Kombinacja bobu (nazywanego także fasolą fava) i czosnku nadaje tej potrawie
typowy smak jamajskiej kuchni.
Ogony wołowe można zastąpić wołowiną lub cielęciną.
składniki:
2 funty ogonów wołowych w całości
1 filiżanki oleju
5 filiżanek wody
2 średnie pokrojone pomidory
2 średnie pokrojone cebule
3 pokrojone główki czosnku
1 gałązka tymianku
sól i świeżo zmielony pieprz
1 funta bobu z puszki (lub świeżo ugotowanego)
Jak przyrządzać:
Umyć i osuszyć ogony wołowe, przyrumienić na oleju w garnku. Dodać 4
filiżanki wody i zagotować na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i dusić aż mięso
zmięknie, około 1 godziny. Dodać pozostałe składniki za wyjątkiem bobu i
czosnku. Gotować na średnim ogniu 10 minut, dodać pozostałą filiżankę wody
wraz z bobem i czosnkiem. Zmniejszyć ogień, przykryć i dusić około 10 minut.
minerwa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kupiłem widelec
raki - prosze o jakiś przepis, pilne!
Pozdrawiam
Marynowane czeresnie
Gdzie kupię podpiwek we Wrocławiu ?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »