« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-09-06 12:15:33
Temat: Ogorkowa!Witam grupowiczow!
Na wakacjach wstapilam do pewnego baru na.....ogorkowa (bo uwielbiam!:))
Trafilam na naprawde smaczna zupke. Byla zabielana .........no wlasnie czym?
Miala zoltawy odcien co swiadczyloby o tym,ze di zabielenia byla uzyta
nie tylko smietana. Bylam gapa i nie zapytalam kucharki a teraz z checia
taka
bym sobie ugotowala w domu:)
Stad moje pytanie : czym migla byc zabielona-zageszczona ogorkowa?
Pozdrawiam
Bea
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-09-06 13:59:39
Temat: Re: Ogorkowa!Beata Olejniczak wrote:
> Stad moje pytanie : czym migla byc zabielona-zageszczona ogorkowa?
Ja zabielam smietana pol na pol z serkiem topionym kremowym.
Pozdrawiam
--
GB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-09-06 17:59:59
Temat: Re: Ogorkowa!Beata Olejniczak <i...@g...am.wroc.pl> wrote:
> Witam grupowiczow!
> Na wakacjach wstapilam do pewnego baru na.....ogorkowa (bo uwielbiam!:))
> Trafilam na naprawde smaczna zupke. Byla zabielana .........no wlasnie czym?
> Miala zoltawy odcien co swiadczyloby o tym,ze di zabielenia byla uzyta
> nie tylko smietana. Bylam gapa i nie zapytalam kucharki a teraz z checia
> taka
> bym sobie ugotowala w domu:)
> Stad moje pytanie : czym migla byc zabielona-zageszczona ogorkowa?
Mofla byc zaciagnieta zoltkiem. Ale trudno mi pomyslec, zeby cos
takiego robili w barze. A nadto nie moge sobie wyobrazic tej ogorkowej
o zoltawym odcieniu. Mozesz to blizej opisac?
Wladyslaw
--
Wladyslaw Los
mailto:w...@t...com.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-09-06 23:00:14
Temat: Re: Ogorkowa!
Beata Olejniczak a écrit :
>
> Witam grupowiczow!
> Na wakacjach wstapilam do pewnego baru na.....ogorkowa (bo uwielbiam!:))
> Trafilam na naprawde smaczna zupke. Byla zabielana .........no wlasnie czym?
> Miala zoltawy odcien co swiadczyloby o tym,ze di zabielenia byla uzyta
> nie tylko smietana. Bylam gapa i nie zapytalam kucharki a teraz z checia
> taka
> bym sobie ugotowala w domu:)
> Stad moje pytanie : czym migla byc zabielona-zageszczona ogorkowa?
>
> Pozdrawiam
> Bea
Trzeba dodac lyzke masla tuz przed koncem gotowania... (zabojstwo dla
watroby)
PiotrN
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-09-07 17:38:29
Temat: Re: Ogorkowa!
> Stad moje pytanie : czym migla byc zabielona-zageszczona ogorkowa?
Do tej zupki było dodane prawdopodobnie masło.
moja mama robi taką zupę ogórkową:
3 marchewki
3 ziemniaczki
1 pietruszka
to wszystko utrzeć na tarce o średnich oczkach, wrzucić do garnka z wodą i
zagotować.
Ogórki kiszone potrzeć na tarce o tych samych oczkach co powyżej, wrzucić na
patelnię i chwilę smażyć na maśle.
Kiedy ogórki będą miękkie wrzucamy je do garnka, dodajemy vegety do smaku i
gotujemy. na końcu dodajemy do tego slodkiej śmietanki uważając żeby się nie
zważyła.
Taka zupka po polgodzinnym odstaniu jest naprawdę pyszna.
Aha- na końcu można dodać odrobinę narki pietruszki i koperku.
Smacznego :-)))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-09-11 09:34:21
Temat: Re: Ogorkowa!
On Wed, 6 Sep 2000, Beata Olejniczak wrote:
> Witam grupowiczow!
> Na wakacjach wstapilam do pewnego baru na.....ogorkowa (bo uwielbiam!:))
> Trafilam na naprawde smaczna zupke. Byla zabielana .........no wlasnie czym?
> Miala zoltawy odcien co swiadczyloby o tym,ze di zabielenia byla uzyta
> nie tylko smietana. Bylam gapa i nie zapytalam kucharki a teraz z checia
> taka
> bym sobie ugotowala w domu:)
> Stad moje pytanie : czym migla byc zabielona-zageszczona ogorkowa?
>Ja po prostu daje troche masla lub maryski
ot i cala filozofia
pozdrowka
> Pozdrawiam
> Bea
>
>
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |