Data: 2006-12-19 13:37:36
Temat: Re: Oliwa a trójglicerydy
Od: <j...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "evuncia" <e...@t...pl> napisał w wiadomości
news:1166429905.101426.296960@l12g2000cwl.googlegrou
ps.com...
Witam,
Dotarła do mnie opinia, że osoby z podwyższonym poziomem
trójglicerydów we krwi nie powinny jeść oliwy z oliwek, bo ona
jeszcze bardziej wskaźnik TG podbija. Nie bardzo chce mi się w to
wierzyć, bo oliwa zwykle zalecana jest jako "samo zdrowie". Czy ktoś
z Kolegów może to skomentować? A może są jakieś miarodajne
badania wpływu spożywania oliwy na na poziom lipidów (TG/HDL/LDL)?
Pozdrawiam, evuncia
>
Powinnaś nie wierzyć tylko wiedzieć!!! że oliwa z oliwek jest niezwykle
zdrowa!!! Ale jedzenie wszelkich tłuszczów nasyconych i nienasyconych jest
zawsze szkodliwe w połączeniu z dużym spożyciem węglowodanów. A więc zależy
co z czym jemy...
Pozdrawiam Jurek M.
|